ultimele mele MOC-uri care merita prezentate publicului sunt cele 2 Tatre, construite succesiv desigur pt ca n-as avea piese de amandoua in acelasi timp. De fapt nici nu le consider MOC-uri finalizate dar poate gasiti ceva interesant la ele.
Tatra 8x8:
cel mai mare lucru pe care l-am construit din Lego, din pacate submotorizat cu doar un motor XL. Din acest motiv nici nu i-am facut caroserie ca sa nu-l ingreunez si mai rau. Imi place cum lucreaza suspensia de tipul asta, e o placere sa-l vezi mergand peste obstacole, cum ar fi o pilota deranjata. Am pus arcuri soft ca doar d-astea aveam 8 bucati insa suspensia nu se lasa sub greutatea modelului (nu are SAG, termen folosit pt furcile de MTB). Daca as fi pus arcuri mai tari ar fi flexat sasiul in loc sa lucreze suspensia. La directie e un motor M trecut printr-un clutch gear care cam scapa cand virezi pe loc. In mers e mai bine. Rotile din fata nu sunt aliniate prea bine, dar merge si asa
O sa il mai contruiesc in viitor cand o sa am mai multe piese si motoare.
Puntea fata:
Puntea spate:
Tatra 6x6:
asta e mai neterminata decat prima. Problema majora a fost la directie, nu am reusit sa fac nimic decent care sa tina rotile drepte. E greu sa construiesti la scara mica. Nici caroseria n-am avut din ce s-o termin si a ramas ca in poze. Cabina e de la 42024, la fel si rotile.