Din cate am inteles, in 2009 Lego abandoneaza linia de trenuri RC (teleghidat) si revine la sistemul pe 9V. E chiar asa rau RC?
Eu n-am nici un "train" Lego, deci nu ma pot pronunta obiectiv. Una din principalele plangeri pare a fi marimea si greutatea bateriilor si motorul slab.
Cred ca un sistem RC este mult mai bun decat unul clasic, cu alimentarea prin sina si este mai child-safe. Daca au probleme cu bateria & co, sa le imbunatateasca! Poti sa ai 3 trenuri pe aceeasi sina si fiecare isi vede de treaba lui.
Voi ce ziceti?
Lego TRains: 9V vs. RC
- AdrianFlorea
- Fondator

Se pare ca RC a fost inlocuit cu Power Functions (PF) , care foloseste acelasi motor technic ca in seturile motorizate, dar apare o noua baterie reincarcabile. ( Noile instrumente PF pentru trenuri ) Pe langa asta apare o noua telecomanda cu care se poate controla viteza, ca si la 9V.
+ Trenurile pot fi personalizate mult mai usor datorita faptului ca motorul nu este fixat intr-un anumit loc.
+ Telecomanda cu infrarosu, nu vei avea aceleasi probleme de contact ca la 9V.
+ Vei putea construi un tren chiar daca tu detii un set technic cu motor electric, nu trebuie sa investesti in piese specializate pentru trenuri cum era pana acuma.
+ Avantaj fata de RC este bateria reincarcabila.
- Unele constrangeri din cauza partilor mecanice care trebuie incluse in corpul locomotivei pentru a conduce puterea de la motor la roti. Latimea marita din cauza motorului destul de mare.
- Spatiu si greutate in plus din cauza bateriei. Desi nu este prea mare, nu ai prea mult loc pe un tren. Cele de 9V aveau alimentarea prin sine, metoda clasica in modelele de tren.
- Preturi mari la bateria reincarcabila si la incarcator. Telecomanda + sistemul de roti este buna la pret.
Eu acuma planuiesc sa achizitionez un set de tren, dar sunt inca nu stiu care sistem sa il aleg. As alege intre PF, 9V, si 12V (care este scump, dar cu timpul as putea strange niste piese)
+ Trenurile pot fi personalizate mult mai usor datorita faptului ca motorul nu este fixat intr-un anumit loc.
+ Telecomanda cu infrarosu, nu vei avea aceleasi probleme de contact ca la 9V.
+ Vei putea construi un tren chiar daca tu detii un set technic cu motor electric, nu trebuie sa investesti in piese specializate pentru trenuri cum era pana acuma.
+ Avantaj fata de RC este bateria reincarcabila.
- Unele constrangeri din cauza partilor mecanice care trebuie incluse in corpul locomotivei pentru a conduce puterea de la motor la roti. Latimea marita din cauza motorului destul de mare.
- Spatiu si greutate in plus din cauza bateriei. Desi nu este prea mare, nu ai prea mult loc pe un tren. Cele de 9V aveau alimentarea prin sine, metoda clasica in modelele de tren.
- Preturi mari la bateria reincarcabila si la incarcator. Telecomanda + sistemul de roti este buna la pret.
Eu acuma planuiesc sa achizitionez un set de tren, dar sunt inca nu stiu care sistem sa il aleg. As alege intre PF, 9V, si 12V (care este scump, dar cu timpul as putea strange niste piese)
Re: Lego TRains: 9V vs. RC
Eu am RC.Niciodata n-am avut dar mi se pare mai simplu de construit un tren cu RC.
Pai depinde ce vrei sa faci.
Pai depinde ce vrei sa faci.
LEGO ORIGINAL LA PRETURI MICI: viewtopic.php?f=6&t=519
City hall i want you!
City hall i want you!
- ikarus
- gură spartă

- Judet: Bucuresti
Si care-i raza la care bate? Oamenii de obicei se plang de RC din cauza razei scazute a telecomenzii (da, sunt si genul cu instalatii mari, care o construiesc de ani de zile)
Eu am un monorail, nu prea multe sine, dar am doar un singur comutator si mi-ar placea o telecomanda (si pentru macaze)
Eu am un monorail, nu prea multe sine, dar am doar un singur comutator si mi-ar placea o telecomanda (si pentru macaze)
Pagina de Facebook a rolug
Cum se face o comandă pe Bricklink (actualizat 17/07/2011)
sugestii / plângeri, la mine!
consiliere matrimonială, la Adrian.
Cum se face o comandă pe Bricklink (actualizat 17/07/2011)
sugestii / plângeri, la mine!
consiliere matrimonială, la Adrian.
pai bate ceva.Pai mie imi bate din syfracerie unde e trenult si ma duc pe hol si tot bate.Cu bateria incarcata si usa deschisa.
LEGO ORIGINAL LA PRETURI MICI: viewtopic.php?f=6&t=519
City hall i want you!
City hall i want you!
Aici este o adresa interesanta pt cei care au sine rc si vor sa le faca compatibile cu sinele de 9v
http://chrismeyer.org/projects/lego-train-track/
http://chrismeyer.org/projects/lego-train-track/