The well from Khator

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

The well from Khator

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 08:21

https://youtu.be/h5Qhv8N6uYs

Urmeaza imbunatatirile...

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Re: The well from Khator

Mesaj de braker23 » Joi, 20 August '15, ora 10:16

Mai, parca gandim la fel in ultimul timp. Doar ca tu actionezi, si eu ma ocup de altele :)
Pompa centrifuga ti-a iesit grozav, ai un debit bun, iar design-ul exterior e chiar fain, felicitari!

Acuma sunt curios sa vad de care rotita ai folosit pentru pompa: albastra cu 15 dinti sau galbena cu 21?

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 10:23

Mersi pt aprecieri.

De pe youtube am luat doar ideea de folosire a pompei centrifuge, in rest pompa e proiectata personal dupa schemele de pompe reale.

Nu am folosit rotitele din film, am facut propria roata, pompa nu e impachetata cu scotch iar scurgerile sunt minime.
Alimentarea o fac din baterie, 7.2V, nu din sursa de 9V.
Problema pe care o am e aceea ca stropeste datorita jetului prea puternic. Trebuie sa regandesc locul de cadere a apei.

Vor urma versiunile 2, 3 etc... :)

braker23
gură spartă
gură spartă

Mesaj de braker23 » Joi, 20 August '15, ora 10:40

Oh, deja m-ai facut si mai curios. Imi place mult ca ai urmat un model, cand ai timp as dori sa vad roata creata de tine (adica sa ne pui poze cu interiorul, pe cat posibil). Cum adica faci alimentarea din baterie la 7.2V? Vad ca folosesti BB mare, ai acumulatori in el?

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 11:05

Da, am acumulatori.

Cat priveste roata, din pacate nu prea am cum sa desfac pentru ca e "stransa bine" toata structura.
Insa iti pot spune ce elemente am folosit:
- http://alpha.bricklink.com/pages/clone/ ... =44374#T=C
- thin liftarm 1x2
- axle de 2

De aici ai dedus dimensiunile cuvei pompei centrifugale.

Evacuarea apei pompate se face printr-un orificiu de 1x2.

braker23
gură spartă
gură spartă

Mesaj de braker23 » Joi, 20 August '15, ora 11:40

Ok, mersi de info, roata ta pare foarte potrivita pentru asa ceva, imi imaginez cum ai construit cuva, iar orificiul e dimensionat corespunzator. Apropo, mi se pare ca ai ascuns perfect cutia pentru piscina, mi-a luat ceva timp sa ma prind cum de nu ai scurgeri.

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 11:43

Da, e singura componenta NON LEGO. O casoleta.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Joi, 20 August '15, ora 13:37

Pe mine m-ati pierdut cu pompa centrifuga! Habar n-am cum functioneaza! H, vrei sa-mi spui ca piesa asta http://alpha.bricklink.com/pages/clone/ ... =44374#T=C se roteste si are putere sa urce apa pana in varful turnului construit de tine??
Ultima oară modificat Joi, 20 August '15, ora 14:47 de către thedutch21, modificat 1 dată în total.

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 13:47

Stefan, piesa este suportul pentru palele facute din liftarm thin 1x2. De fapt poti folosi orice piesa/ansamblu care iti roteste apa cu randament mare.
Pompa centrifugala este cea mai intalnita in natura (vezi aspiratoarele, coolerele de laptop etc) si are randament bun la lichide.
Totul e sa intelegi functionarea ei. Cauta pe internet info si imagini despre ea.
Secretul e ca turbina nu ridica apa direct, ci forta centrifuga creata de apa rotita de ea. Un alt avantaj al pompei centrifugale e acela ca functioneaza in orice pozitie.

bedstefan
gură spartă
gură spartă

Mesaj de bedstefan » Joi, 20 August '15, ora 16:44

Si noi am facut un prototip, cred ca avem acelasi debit, dar nu am pus inca scotch pentru etanseizare. Nu am filmat ca era tarziu dar ne-am jucat cu ea in baie si e amuzanta. La noi in cele din urma am pus totul rotit cu 90 de grade pentru ca nu am avut suficiente piese in "L". Elicea noastra este tot asa ca a lui Horatiu cu piesa aia veche de 3, dar noi am facut incinta mai mare, si elicea noastra e de 3, cu capetele facute din axe de doua rosii, cu saibe in cap. Canalul nostru de asemenea este de 2x2, mai mare ca a lui Horatiu, si arata ca o ratusca :)

Imagine

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 16:49

Heheeee... bravo!
Vrem mai multe imagini in detaliu si un filmulet in functiune!
Imi place sa vad alternative ;-)

bedstefan
gură spartă
gură spartă

Mesaj de bedstefan » Joi, 20 August '15, ora 18:40

Elicea noastra e o piesa din aia veche 3 pale elice technic intoarsa cu 180 de grade (cu studs in jos), 3 liftarms de 3, in primul pin intra pinul intors de la elice, in al doilea intra un pin de 1-1/2 pentru securizare, iar in capat, care nu atinge elicea, un ax de 2 rosu, cu saibe 1/2 la capete. O saiba de 1/1 pe centrul elicei, si totul inchis dedesupt cu inca o piesa elice asezata normal (cu studs in sus). Si folosesc un ax cu stop ca sa nu iasa, pentru ca turatia e foarte mare (8->40->8->40). Corpul pompei e oarecum cilindric in interior, cu ajutajul de iesire de 2x2, din care pleaca un canal din geamuri de tren, de 2x2 diametru pana sus.

Cu pierderile pe la imbinari avem pentru ca noi cam avem multe piese mici pentru pereti, initial vroiam sa punem placi dar nu avem piese de schimbare de sens la 90 de grade destule. Asa ca avem pereti din piese de 1 stud latime si fie 1 stud fie 3 stud inaltime. Si lungimi mici, cu multe imbinari prin care pierdem apa. Putem sa mai facem o incinta daca reusim sa colectam toate piesele de diverse culori pe care le avem, in care sa punem incinta actula si sa scadem pierderile. Dar avantajul unei supraincinte este, erm, scotch-ul, erm, de pe prima incinta care nu se va vedea :D

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Joi, 20 August '15, ora 20:12

Pe mine pa depaseste intreaga parte tehnica a constructiei, dar nu pot decat sa admir seria conceptelor lui H, de la balerina cu magnet la masina de facut balonase si acum asta, foarte fain cum imbini tehnicul cu cate un concept cu totul nou (cel putin pentru mine) :D
Ultima oară modificat Joi, 20 August '15, ora 20:52 de către talex, modificat 1 dată în total.
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 20 August '15, ora 20:45

Eu inca astept sa vad cum arata elicea turbinei... un screenshot in LDD sau ceva ar fi frumos. Asa, sa intelegem si noi, muritorii de rand
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 20 August '15, ora 22:03

turbina.jpg
turbina.jpg (84.9 KiB) Vizualizat de 731 ori