Trenulete H0
Re: Trenulete H0
Eventual acum ne poti spune ce, unde va fi
gara, depou, etc...
Intre timp m-am uitat pe site-ul NMRA (National Model Railroad Association) si am gasit mai multe documente interesante, printre care si asta:
http://www.nmra.org/standards/sandrp/pd ... 011_02.pdf
Cred ca este ce ne intereseaza pe noi, legat de dimensiuni
http://www.nmra.org/standards/sandrp/pd ... 011_02.pdf
Cred ca este ce ne intereseaza pe noi, legat de dimensiuni
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
vezi ca NMRA e american... noi trebuie sa ne gandim in "eupeneza" roflol , fiindca pt europa alte comanii se ocupa de productie
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Lafel este si aici...Albastru:este la inaltimea 0
Lime:trecerea de la un nivel la altul
Rosu:Este la 16 cm inaltime (adica va fi,dupa cum ati spus voi.
Pe deal intre sinele rosii vreau sa fie oraselul cu gara.
Unde este un tunel lung sa fie un munte de 40-50 cm inaltime sau chiar mai mare ... nu stiu inca.
Iar jos,langa sina albastra ... unde trec cele doua ... una langa alta dupa macazul X cred cava fi ceva fabrica cu siloz (cred ca asa se numeste) deasupra sinelor ...
Ceva ca asta

- lapsanszkitamas
- gură spartă

deci in cvadrantul de nord est intre doua segmente rosi, albastru va fi intro "vale"?
- N33
- gură spartă

Cum sa explic asta cel mai bine .... DA ! roflol
Rosu va fi pe un deal,unde va fi orasul ... sub podul de sud ... adica ala de jos va trece un drum care duce spre oras,asa ca va trebui o panta mica pe undeva.
Intre sinele rosii si cele albastre (spre dreapta) va fi tot o diferenta de nivel asa ca si acolo va fi stanca,ceva ceva.... Prima data ar trebui sa fac cel putin 10% din layout sa pot povesti toate detaliile,ca cele mai multe idei vin in timpul construiri.
Unde sunt tunelele alea lungi va fi un munte,cred ca am spus asta si vor fi dealuri taiate pe 3 margini ... adica asa in spate.
Problema este ca in programul ala nu pot sa fac dealuri in 3D si face cum vrea...
Rosu va fi pe un deal,unde va fi orasul ... sub podul de sud ... adica ala de jos va trece un drum care duce spre oras,asa ca va trebui o panta mica pe undeva.
Intre sinele rosii si cele albastre (spre dreapta) va fi tot o diferenta de nivel asa ca si acolo va fi stanca,ceva ceva.... Prima data ar trebui sa fac cel putin 10% din layout sa pot povesti toate detaliile,ca cele mai multe idei vin in timpul construiri.
Unde sunt tunelele alea lungi va fi un munte,cred ca am spus asta si vor fi dealuri taiate pe 3 margini ... adica asa in spate.
Problema este ca in programul ala nu pot sa fac dealuri in 3D si face cum vrea...
Poate ai dreptatelapsanszkitamas scrie:vezi ca NMRA e american... noi trebuie sa ne gandim in "eupeneza" roflol , fiindca pt europa alte comanii se ocupa de productie
http://www.morop.eu/fr/normes/nem102_f.pdf
Ce zici, asta ajuta? E pe franceza asta, pe engleza cica nu e inca tradus, dar inteleg ceva. Daca e, dati cu google translate.
Din ce vad pe acolo, cu tot cu catenara, ar fi 65 mm
Alt document util:
http://www.morop.eu/fr/normes/nem301_f.pdf
Toate documentele sunt aici:
http://www.morop.eu/fr/normes/index.html
Intre timp mi-am comandat doua cladiri 
remiza Burgstein - H0 PIKO 61823
buncar pentru carbuni - H0 AUHAGEN 11334
Sunt destul de dragute, desi remiza e cam simpla si nu arata deloc precum cea din poza roflol
Mi-a luat ceva pana le-am asamblat, dar m-am distrat pe tot parcursul constructiei
[flickr]8228584733[/flickr]
[flickr]8228584505[/flickr]
[flickr]8228584343[/flickr]
[flickr]8229651446[/flickr]
[flickr]8228583977[/flickr]
[flickr]8229651140[/flickr]
[flickr]8229651012[/flickr]
[flickr]8229650826[/flickr]
remiza Burgstein - H0 PIKO 61823
buncar pentru carbuni - H0 AUHAGEN 11334
Sunt destul de dragute, desi remiza e cam simpla si nu arata deloc precum cea din poza roflol
Mi-a luat ceva pana le-am asamblat, dar m-am distrat pe tot parcursul constructiei
[flickr]8228584733[/flickr]
[flickr]8228584505[/flickr]
[flickr]8228584343[/flickr]
[flickr]8229651446[/flickr]
[flickr]8228583977[/flickr]
[flickr]8229651140[/flickr]
[flickr]8229651012[/flickr]
[flickr]8229650826[/flickr]
- lapsanszkitamas
- gură spartă

@geo: super, incepe deja sa se contureze ceva 
in remiza aceea incape o locomotiva electrica/diesel? vreau sa spun pare mare dar fata de aburoasa e chiar mica.
in remiza aceea incape o locomotiva electrica/diesel? vreau sa spun pare mare dar fata de aburoasa e chiar mica.
Remiza are lungimea de vreo 240mm si poarta are inaltimea de 65mm
din pacate nu am alta locomotiva sa incerc 
- N33
- gură spartă

Am vazut cateva videouri cum as putea face casute din ghisp "copy"-paste"-ate dupa astea.Nu stiu cat de legal este,dar nu vreau sa dau 500 lei pe o casuta....
Sau pot sa fac casute total custom
Apropo sunt chiar faine cladirile alea ! Nu sunt chiar asa scumpe ... eu am vazut (ala despre care am pus poza) depozitul ala de nisip,era din 3 parti si 1 din ele era cam 15-17000 HUF.Nu cred ca as da atatia bani...
Sau pot sa fac casute total custom
Apropo sunt chiar faine cladirile alea ! Nu sunt chiar asa scumpe ... eu am vazut (ala despre care am pus poza) depozitul ala de nisip,era din 3 parti si 1 din ele era cam 15-17000 HUF.Nu cred ca as da atatia bani...
Eu am dat pe seturile astea 43 lei fiecare 
- connectorxp
- comunicativ

Sunt ieftine casutele de la Piko, nu au cine stie ce detalii, dar cu putin talent la a le "invechi" si decora iese ceva frumos. Daca gasesc poze cu un Burgstein "tunat", in afara de forma, nu-ti mai dai seama ca a fost o gara Piko
Zilele astea m-am pus pe vazut Thomas And Friends, toate seriile si pofta de trenulete e si mai mare, mai ales ca Insula Sodor este un loc mirific dpdv al modelismului
Zilele astea m-am pus pe vazut Thomas And Friends, toate seriile si pofta de trenulete e si mai mare, mai ales ca Insula Sodor este un loc mirific dpdv al modelismului
Fan Lego incepand cu 1990, in cautare de seturi vechi...
Toyota Prius driver
Toyota Prius driver
- lapsanszkitamas
- gură spartă

they're 2 they're 4...
thomas his the cheeky one
james is vain but lots of fun
...gordon thunders down trhe line
... percy pulls the mai on time
...emily really knows her stuff
...toby well lets say his square!
...
am uitat eja cantecul, dar inca stiu toate locomotivele, inclusiv dieselurile. numai pe alea de la exploatarea forestiera nu le cunosc. a, si desigur, nu-l poti uita pe "Controlorul cel gras" care zicea mereu ceva de genu "intarzieri si confuzie"
cel mai tare desen animat. poate ca si acesta m-a influentat in copilarie (cand cartoon network avea si desene de-astea normale)
thomas his the cheeky one
james is vain but lots of fun
...gordon thunders down trhe line
... percy pulls the mai on time
...emily really knows her stuff
...toby well lets say his square!
...
am uitat eja cantecul, dar inca stiu toate locomotivele, inclusiv dieselurile. numai pe alea de la exploatarea forestiera nu le cunosc. a, si desigur, nu-l poti uita pe "Controlorul cel gras" care zicea mereu ceva de genu "intarzieri si confuzie"
cel mai tare desen animat. poate ca si acesta m-a influentat in copilarie (cand cartoon network avea si desene de-astea normale)
- connectorxp
- comunicativ

Tot pe CN l-am vazut prin 1994, acum pe Youtube, pe un canal, incarcate oficial.
Percy mi se pare cel mai simpatic dintre toti si Diesel la polul opus.
Percy mi se pare cel mai simpatic dintre toti si Diesel la polul opus.
Fan Lego incepand cu 1990, in cautare de seturi vechi...
Toyota Prius driver
Toyota Prius driver