LEGO Technic - constructii avansate
LEGO Technic - constructii avansate
Buna tuturor,
Deschid acest topic pentru toti cei care sunt preocupati in mod deosebit de LEGO Technic. Cei carora le place si realizeaza structuri si masinarii complexe cu functii reale de dimensini mari (desigur necesita un numar imens de piese - seturi si investitii pe masura). Ma refer aici la: macarale (cu preponderenta macarale industriale, turn sau pe senile), excavatoare gigant de mina, automacarale, poduri rulante, excavatoare marine, dragline, masini de forat, autoelevatoare, etc.
Este vorba doar de creatii proprii sau modificari substantiale ale celor existente.
Astept idei, poze, dovezi, sugestii si comentarii.
Deschid acest topic pentru toti cei care sunt preocupati in mod deosebit de LEGO Technic. Cei carora le place si realizeaza structuri si masinarii complexe cu functii reale de dimensini mari (desigur necesita un numar imens de piese - seturi si investitii pe masura). Ma refer aici la: macarale (cu preponderenta macarale industriale, turn sau pe senile), excavatoare gigant de mina, automacarale, poduri rulante, excavatoare marine, dragline, masini de forat, autoelevatoare, etc.
Este vorba doar de creatii proprii sau modificari substantiale ale celor existente.
Astept idei, poze, dovezi, sugestii si comentarii.
Ultima oară modificat Vin, 23 Martie '12, ora 23:16 de către Viorel, modificat 1 dată în total.
Macara industriala pe senile
Pentru a initia topic-ul, incep prin a posta cateva poze cu o macara conceputa si construita de mine.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Macara industriala pe senile 2
Alte detalii.
Macara industriala pe senile 3
Detalii 3
- dinutu
- gură spartă

Re: LEGO Technic - constructii avansate
E foarte interesanta, sforile sunt non-lego, nu? E cool, dar este full RC? Sau ce functii are controlate de acele motoare? Si interesanta combinatia PF-9V
Felicitarile mele, sunt foarte tari astfel de constructii
Si eu lucrez la ceva, dar nu e prea ,,maret", este un unimog U400, modificari aduse setului 8110
Si eu lucrez la ceva, dar nu e prea ,,maret", este un unimog U400, modificari aduse setului 8110
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
Multumesc pentru aprecieri. Da intr-adevar nu utilizez sfori LEGO pentru macarale. Am nevoie uneori de zeci de metri. Legat de motorizare: Are (avea) 5 motoare din care 4 radiocomandate. Din acestea 4 sunt de la setul 8275 (buldozerul) si unul foarte vechi de la un set LEGO Technic din 1992. O buna parte din piese sunt de la 8421 (automacara cu 4 punti si brat dublu telescopat).
Functiile: am gandit-o sa aiba toate functiile si gradele de mobilitate a unui model similar real. Pentru a putea intra in detalii, as vrea sa stiu care este nivelul tau de cunostinte ingineresti legat de echipamentele reale de ridicat, pentru a sti cum sa ma exprim. Presupun ca este ridicat... odata de te preocupa LEGO Technic.
Functiile: am gandit-o sa aiba toate functiile si gradele de mobilitate a unui model similar real. Pentru a putea intra in detalii, as vrea sa stiu care este nivelul tau de cunostinte ingineresti legat de echipamentele reale de ridicat, pentru a sti cum sa ma exprim. Presupun ca este ridicat... odata de te preocupa LEGO Technic.
Automacara LEGO Technic 8421 modificata
Este vorba de un model (set) 8421 (unul dintre cele mai bune dintre toate ca diversitate si volum de piese, dupa parerea mea), caruia i-am adus o serie de modificari nu prea simple de facut:
- lungirea sasiului in partea de mijloc, pastrand aceeasi arhitectura si modul structural;
- lungirea bratului cu cca 40% in stare telescopata;
- motorizarea puntii 3, cea cu diferential si nedirectoare;
- sistemul de prindere a sarcinii (sistemul de carlig) dotat cu scripeti combinati cu 4 roti de scripete.
- lungirea sasiului in partea de mijloc, pastrand aceeasi arhitectura si modul structural;
- lungirea bratului cu cca 40% in stare telescopata;
- motorizarea puntii 3, cea cu diferential si nedirectoare;
- sistemul de prindere a sarcinii (sistemul de carlig) dotat cu scripeti combinati cu 4 roti de scripete.
Automacara LEGO Technic 8421 modificata 2
Detalii 8421modificat - continuare
-
badgogo
- gură spartă

Ai reusit sa instalezi un motor si pentru directie? Nu de alta dar am si eu 8421 si "m-am jucat" un pic cu el. Fain set!! Din pacate nu prea am avut timp si momentan proiectul este sistat. 
Nu. Nu am incercat, dar imi dai idei. Ca motoare am. De fapt, pe langa altele, am doua seturi din acestea si in momntul cand le voi ,,contopi,, pentru a creea o automacara cu 8 punti mult mai puternica, este posibil sa ii motorizez absolut toate functiile. In primul rand manevrarea bratelor de calare si rotirea platformei port-brat.
Un set 8421 vreau sa-l dau cadou cuiva de pe forum dupa ce voi lansa un concurs de creatii proprii tematic.
Un set 8421 vreau sa-l dau cadou cuiva de pe forum dupa ce voi lansa un concurs de creatii proprii tematic.
-
badgogo
- gură spartă

Rotirea platformei port-brat o sa fie un pic mai dificila tinand cont de greutatea ansamblului brat. Poate ca o sa fie mai lesne de rotit bratul cand nu o sa fie extins, dar cu el extins sigur o sa-ti de-a de lucru.
Sa ai spor!
Sa ai spor!
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Macaraua asta mica cu 4 punti nu are un loc in spate pentru un motor si pentru transmisie si pentru directie ?
Apropo,eu am vazut o macara care era si "tow truck" ca avea aproape toate functiile motorizat,bine era MOC dar de ce nu ?
Apropo,eu am vazut o macara care era si "tow truck" ca avea aproape toate functiile motorizat,bine era MOC dar de ce nu ?
De ce vrei sa dai unor necunoscuti un set ? roflol suna bine dar totusi.Un set 8421 vreau sa-l dau cadou cuiva de pe forum dupa ce voi lansa un concurs de creatii proprii tematic.