TAF, model 1

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

TAF, model 1

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 05 Decembrie '16, ora 16:55

Nu e mult de spus, am vrut sa fac un sasiu 4x4 articulat inspirat de TAFurile IRUM. Filmulet nu pun, ca e groaznic. Cele 2 XLuri reduse 1:7 asigura destula forta sa mearga pe teren accidentat (ori mai degraba sa alunece jentile in cauciucuri). Directia e varza, Mul nu are destula putere sa actioneze actuatoarele pe teren accidentat sau cu diferentialurile blocate, iar pe teren plat, alunecos tot e varza ca e incet ca o stalactita. Vinciul si diferentialul blocabil se comporta excelent. Ignorati caroseria si clestele, le-am facut la repezeala si sunt 110% nemultumit de ele.
Imagine20161204_175743 by tamas lapsanszki, on Flickr
Imagine20161204_175755 by tamas lapsanszki, on Flickr
Imagine20161204_175959 by tamas lapsanszki, on Flickr
Imagine20161204_180014 by tamas lapsanszki, on Flickr

Per ansamblu sunt multumit de transmisie si comportamentul off-road, cand nu alunecau jentile in cauciucuri se catara destul de frumusel pe traseele off-road din apartament. Ca si experiment, sunt multumit. Acum urmeaza sa-l reconstruiesc de la 0 pana imi iese asa cum imi place. Daca modelul final merge frumos pe zapada, poate la SnowTrial vin cu el :d

PS: scuzati calitatea pozelor. Din pacate Parkinsonsul nu se vindeca :))
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: TAF, model 1

Mesaj de iuliand » Mar, 06 Decembrie '16, ora 11:26

Fain! Si eu am pe to-do (probabil la pensie) list un TAF.
Incerca cu un actuator mare. S-ar putea sa ai mai mult succes decat cu ala mic.

Din experientele anterioare rotile sunt complet depasite pe zapada. Poate daca ii pui ceva lanturi dar eu nu am gasit inca o solutie acceptabila de montare a lor. Un licar de speranta mai e la noile roti de CLAAS, poate ne vor surprinde placut pe zapada.

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Mar, 06 Decembrie '16, ora 12:02

E fain de tot TAF-ul tau, bravo Tamas. Normal ca mai ai de lucru la el, dar ai functiile de baza.
Directia cu actuatoare e dificila, ala micu nu are cum sa faca fata, mai ales pe zapada.
Pune unul mare sau 2 mici, unul sa traga si celalat sa impinga, vezi cum merge.

Rotile de CLASS par promitatoare, dar parca nu ma incumet sa le folosesc, o sa vad.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 06 Decembrie '16, ora 12:33

Multumesc pentru aprecieri si sugestii! Directia este facuta cu 2 actuatoare mici, cele mari ocupau prea mult spatiu, dar probabil voi incerca si cu ele, si fara actuatoare (worm gear+roata de 24 fixata de sasiu). Am facut un sistem complicat de lanturi custom care merg bine pe teren uscat, dar il consider asul din maneca pentru concurs, de aceea nu am postat pozele. Cand am inceput sa cosntruiesc sasiul am luat in considerare posibilitatea de a cumpara niste cauciucuri de Claas, ar fi aratat superb pe TAF (mai ales cu jentile rosii), dar actualul buget nu permite atfel de mofturi cand mai sunt alte piese importante de achizitionat :)) :)) :))

Ma supara faptul ca nu am apucat sa il testez pe zapada. Dupa 3 ore de ninsoare si 4 drumuri nationale/europene blocate, toata zapada apoasa a inghetat bocna. As putea sa-l scot la o tura prin parc, dar nu cred ca se va descurca pe patinoar :))

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 08 Decembrie '16, ora 10:41

Înainte de a-l desface l-am mai torturat un pic prin casă. Vinciul are destulă forță să ridice toată mașina în aer, doar că motorul trebuie ținut în treapta 1 pentru a bloca vinciul. Totodată am făcut teste de efort, in bucătărie am reușit să împing un scaun (8-9 kg, talpi aderente). Personal sunt foarte satisfăcut de transmisie, deși am constatat o mică problemă : la efort mare, scapa roțile dințate. Am o bănuială că [,] cuplajul 8-12 nu rezistă bine la putere mare, chiar dacă am folosit 2 perechi de roti. E bine că mai avem timp până la concurs