Initial incercasem alta varianta pt suspensie, mai eleganta si mai restransa, ca in poza de mai jos. Vazusem ceva asemanator la un model cu turntable-uri mari si am crezut ca pot sa il reproduc si cu cele mici. Problema e ca la mijloc unde se schimba sensul de rotatie cu 3 rotite se pierde f mult din finete. Plus ca nici macar nu sta mijlocul pe centru, se apleaca intr-o parte. Aveti idei cum s-ar putea schimba sensul de rotatie intr-un mod mai bun?
Blue Jeep 49.5
- mihai_9600
- tăcut

Blue Jeep 49.5
Mi-am incercat norocul cu o masina offroad de dimensiuni mai mici - roti de 49.5mm. E primul model in care folosesc motoarele servo si L pe care le apreciez pt cat de usor se pot integra in sasiu. Suspensia e pendulara cu puntile legate intre ele si, desi cam ocupa spatiu, lucreaza f bine. La carosat nu prea am talent...

Initial incercasem alta varianta pt suspensie, mai eleganta si mai restransa, ca in poza de mai jos. Vazusem ceva asemanator la un model cu turntable-uri mari si am crezut ca pot sa il reproduc si cu cele mici. Problema e ca la mijloc unde se schimba sensul de rotatie cu 3 rotite se pierde f mult din finete. Plus ca nici macar nu sta mijlocul pe centru, se apleaca intr-o parte. Aveti idei cum s-ar putea schimba sensul de rotatie intr-un mod mai bun?

- braker23
- gură spartă

- Judet: Cluj
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/
Re: Blue Jeep 49.5
Constructia e foarte buna, caroseria e chiar ok, imi place mult, bravo!
- thedutch21
- gură spartă

Hmm... m-am tot gandit si razgandit in a folosi o suspensie de genul la TTuri, insa mi se pare putin restrictiva in miscari. Prefer totusi varianta cu punti libere, pt ca e ceva mai usor de realizat (cel putin la TTuri mari, unde mi-ar rebui liftarm-uri mobile pe toata lungimea masinii).
Imi place la MOCul tau ca ai reusit sa integrezi suspensia asta si intr-o masina compacta. Pana acum o vazusem doar la modele mari. Bravo!
Imi place la MOCul tau ca ai reusit sa integrezi suspensia asta si intr-o masina compacta. Pana acum o vazusem doar la modele mari. Bravo!
Oare sta intr-o parte din cauza greutatii, sau pt ca nu permite nr de dinti de la rotite? Ma gandeam ca ai putea incerca sa echilibrezi sasiul punand roti dintate pe ambele parti. Asta oarecum l-ar forta sa stea centratmihai_9600 scrie: nu sta mijlocul pe centru, se apleaca intr-o parte. Aveti idei cum s-ar putea schimba sensul de rotatie intr-un mod mai bun?
Ultima oară modificat Vin, 20 Martie '15, ora 15:51 de către thedutch21, modificat 1 dată în total.
- mihai_9600
- tăcut

Multumesc pt aprecieri!
@thedutch21: E posibil sa se imbunatateasca situatia daca as pune rotite pe ambele parti, sau cel putin poate ar sta mijlocul centrat. Insa tot nu cred ca ar functiona prea bine ca suspensie, nu ar simti toate denivelarile. Dar o sa incerc si revin cu rezultatul
@thedutch21: E posibil sa se imbunatateasca situatia daca as pune rotite pe ambele parti, sau cel putin poate ar sta mijlocul centrat. Insa tot nu cred ca ar functiona prea bine ca suspensie, nu ar simti toate denivelarile. Dar o sa incerc si revin cu rezultatul
- iuliand
- gură spartă

- Judet: Constanta
Foarte fain modelul! Imi place cat de compact ai reusit sa-l faci. Btw, tot asteptam sa treci prin groapa aia mare cand am urmarit filmuletul...
foarte fain si traseul de teste.
La problema cu aplecatul esti sigur ca ai aliniat perfect puntile cand le-ai imbinat rotile dintate? Altfel nu s-ar explica aplecarea. Decat daca nu cumva roata aia dintata de pe centru are joc in ax suficient cat sa permita o inclinare vizibila a sasiului.
La problema cu aplecatul esti sigur ca ai aliniat perfect puntile cand le-ai imbinat rotile dintate? Altfel nu s-ar explica aplecarea. Decat daca nu cumva roata aia dintata de pe centru are joc in ax suficient cat sa permita o inclinare vizibila a sasiului.
- Ode
- gură spartă

Frumos model.mihai_9600 scrie: Initial incercasem alta varianta pt suspensie, mai eleganta si mai restransa, ca in poza de mai jos. Vazusem ceva asemanator la un model cu turntable-uri mari si am crezut ca pot sa il reproduc si cu cele mici. Problema e ca la mijloc unde se schimba sensul de rotatie cu 3 rotite se pierde f mult din finete. Plus ca nici macar nu sta mijlocul pe centru, se apleaca intr-o parte. Aveti idei cum s-ar putea schimba sensul de rotatie intr-un mod mai bun?
Daca inteleg eu bine, la problema cu schimbarea sensului de rotatie, ai putea sa incerci sa elimini grupul de 3 roti, sa il lasi un singur ax continuu, si sa schimbi pozitia diferentialului. In mod normal diferentialele ar trebui sa fie pe parti opuse, asa cum ai in modelul final, dar daca pui axul de transmisie pe laterala, poate o sa mearga cu diferentialurile simetrice.
La problema cu echilibrarea, incearca sa pui amortizoare in loc de linkuri.
- mihai_9600
- tăcut

@iuliand: N-ar fi iesit din groapa aia, e plina cu nisip
Am aliniat bine puntile inainte sa montez rotitele, nu e nici problema cu nr dintilor. Am prins si roata aia din mijloc mai bine, cu un ax in 2 pcte, nu doar un pin ca in poza. Problema e jocul dintre dinti si e suficient acest joc ca sa nu stea mijlocul masinii drept.
@Ode: N-ai inteles bine
Nu voiam sa pun transmisia pe laterala, e pe mijloc si intr-adevar nu e completa in poza. Pe laterala voiam sa pun un ax care sa schimbe sensul de rotatie al turntable-urilor mici cu care am prins puntile, insa dupa cum am scris mai sus, nu mi-a iesit prea bine.
@Ode: N-ai inteles bine