RV Thorvaldson

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

RV Thorvaldson

Mesaj de lapsanszkitamas » Dum, 21 Decembrie '14, ora 18:18

Am amintit cu ceva vreme in urma ca incerc sa-mi caut sursele de inspiratie in locuri cat mai "exotice", cum ar fi literatura etc. Iata ca va prezint un moculet inspirat (?) din romanul "Adancuri" de Frank Schatzing: nava de cercetare Thorvaldson. Din fericire in roman nu se dau prea multe informatii despre nava, de aceea 95% este pur viziunea mea. 5% constituie macarala de la pupa, ROVul Victor 6000 si minisubmarinele caqre sunt amintite undeva la pagina 50. Pentru a-mi face o idee de ansamblu cum arata si cum functioneaza o nava de cercetare am studiat RV Calypso, nava lui Jacques Yves Cousteau. Si pentru ca Thorvaldson deserveste interesele companiei petroliere nationale Statoil, am adaugat si ceva "echipamente" tipice pentru navele de prospectiuni (mai putin towed array, am renuntat la acesta in favoarea ROVului Victor 6000).
ImagineIMG_3498 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3499 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3500 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3511 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3510 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3508 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3507 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Victor 6000 Remotely Operated Vehicle, atarnand de macarala de la pupa (tipica pentru vasele de cercetare; vezi Titanic 1997) +un AgustaWestland AW609 (in carte se explica clar, Thorvaldson este atat de supraincarcat cu echipamente incat nu este loc pentru heliport. Totusi eu adaugat unul pentru ca e MOCul meu si fac ce vreau 8) )
ImagineIMG_3501 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3502 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3503 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Unul din cele doua minisubmarine, atarnand de bratul macaralei. Ambele submarine arata exact la fel si sunt adapostite in interiorul vasului. Cele doua trape se deschid si permit manevrarea bratului
ImagineIMG_3504 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3505 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3509 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Propulsia este una moderna, neobisnuita la vasele mici. Doua motoare azimutale la pupa si o duza la prora (stil jet-ski). Am tot experimentat cum sa fac motoarele sa se invarta in jurul axei verticale, insa trebuia sa sacrific ori marimea, ori rezistenta. Pana la urma le-am lasat asa, oricum nu intentionam sa ma joc cu nava in cada roflol
ImagineIMG_3506 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3512 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Am experimentat cate ceva cu moculetul acesta, si m-am axat foarte mult pe detalii. Constructia a durat 2 zile (6 ore prima zi, finisarea 3 ore a doua zi). Sper ca va place.

PS: maine postez ceva "de sezon", ca sa ii incurajez pe concurentii de la Brasov :D
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: RV Thorvaldson

Mesaj de iuliand » Lun, 22 Decembrie '14, ora 00:40

Fain. Plin de detalii la o scara foarte redusa!

mrdc
gură spartă
gură spartă

Mesaj de mrdc » Lun, 22 Decembrie '14, ora 09:10

Imi place! Folosirea lanturilor + piese de culoare OldGray ii dau un aspect foarte dur/industrial. Microbuild-urile completeaza excelent nava principala.

Il pui si pe Eurobricks?... Eu zic ca ar merge.

Doar 2 sugestii, mai mult pentru marketing:
- cele 2 liftarms albe din soclu cred ca ar merge mai bine pe negru ca sa nu iasa in evidenta
- o lucrare cu atatea detalii chiar ar beneficia de o tehnica fotografica mai buna; nu ai nevoie de cine stie ce echipament. Poti folosi pentru iluminare niste lampi cu bec puternic (ce ai prin casa) si rezolvi white balance dintr-un program de editare.

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Lun, 22 Decembrie '14, ora 09:32

Foarte fain, multe detalii de studiat :D
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Lun, 22 Decembrie '14, ora 09:44

E chiar superb Tamas, bravo!

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 22 Decembrie '14, ora 15:40

Oh, ma faceti sa rosesc :oops:
In legatura cu tehnica fotografica, voi prelucra cateva poze in curand, cand voi reusi sa descarc ceva prograqm mai "meșcher” de prelucrare. Acum folosesc pentru iluminare o lampa alba, dar voi cumpara un bec mai puternic +ceva alb pentru fundal (o coala A1 sua un cearsaf, mia vad Io). Problema este ca "fundalul" meu este mic, de aceea umbrele se vad prea de bine. Dar toate la timpul potrivit...

Inca n-am incercat sa "sparg" comunitatea internationala, si nici nu cred ca as fi pregatit pentru aceasta. MOCurile mele sunt inca copilaroase, nefinisate si multicolore (sindromul papagalului, tipic pentru cei cu piese putine), mult sub media calitatii. Nu as vrea sa stric reputatia RoLUGului creata de vit, Mihai, badg etc cu "ale mele"
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook