Oameni nesimtit
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Re: Oameni nesimtit
Bine sa se ichida topicul asta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu nu am vrut sa ajung pana aici ...
-
ekofresh
- guraliv

de ce sa se inchida, daca tot ai deschis cutia Pandorei las-o deschisa!
- N33
- gură spartă

Tema acestiu subiec era omul ala prost si nesimtit ... nu ca de ce vorbesc maghiari ... maghiara in Romania si din astea ... si aici am auzit ca unii vorbesc in romana si care-i problema ?
Nu fi si tu ca restul ... gandeste-te ...
Nu fi si tu ca restul ... gandeste-te ...
Ultima oară modificat Mie, 19 Octombrie '11, ora 15:44 de către N33, modificat 1 dată în total.
-
ekofresh
- guraliv

gandeste-teN33 scrie:Tema acestiu subiec era omul ala prost si nesimtit ... nu ca de ce vorbesc maghiari ... maghiara in Romania si din astea ... si aici am auzit ca unii vorbesc in romana si care-i problema ?
Nu fi si tu ca restul ... gandestete ...
In Italia am auzit romani vorbind romaneste, indieni vorbind indiana si tot asa, dar aia nu erau nascuti acolo si nici nu aveau cetatenie! Maghiarii sunt cetateni romani sau au dubla cetatenie, am pretentia ca in tara mea sa-mi vorbeasca limba si in Ungaria s-o vorbeasca pe a lor. Tie nu ti se pare normal asa? Mie da si mi se pare de bun simt, altfel mi se pare lipsa de respect fata de tara in care traiesc, fata de pamantul pe care calca si fata de noi romanii, locuitorii acestei tari.
- N33
- gură spartă

Asta este o prostie ...
Din cate stiu eu poti vorbi ori ce limba vrei ori unde pe aceasta planeta !!! Altfel de sunt atatea ?
Trezestete si uitate in jur ... oamenii trebuie sa se uneasca ... altfel vor muri ... sunt lucruri mai importante decat "sa dus un magiar in romania sa daistruga tara" ...
Cu rasismul nu ajungi nacaieri ... doar in "iad" ...
Eu am terminat aceasta discutie pentru ca nu vreau sa fiu dat afara de pe forum !!!
Acest topic a fost deschis pentru ca sa stim cine sunt oameni nesimtit si sa le dam ignore.
P.S. Nici o data nu strica sa inveti o limba in plus
Din cate stiu eu poti vorbi ori ce limba vrei ori unde pe aceasta planeta !!! Altfel de sunt atatea ?
Trezestete si uitate in jur ... oamenii trebuie sa se uneasca ... altfel vor muri ... sunt lucruri mai importante decat "sa dus un magiar in romania sa daistruga tara" ...
Cu rasismul nu ajungi nacaieri ... doar in "iad" ...
Eu am terminat aceasta discutie pentru ca nu vreau sa fiu dat afara de pe forum !!!
Acest topic a fost deschis pentru ca sa stim cine sunt oameni nesimtit si sa le dam ignore.
P.S. Nici o data nu strica sa inveti o limba in plus
-
ekofresh
- guraliv

Nu sunt rasist, dar am pretentii de la cei ce traiesc aici, din pacate pe teritoriul tarii se aduna tot mai multi prostii care nu stiu unde traiesc. Tu stii cine e Avram Iancu? Sa stii ca nu e cel batjocorit de un maghiar imputit pe nume Csibi Barna, stii care a fost rolul la revolutie al imputitului de Lazlo Tokes, un om pe care-l urasc din tot sufletul si spre surprinderea mea traieste si acum?
Probabil esti mic si nu stii prea multe, asa ca te rog sa te opresti din afirmatii ca ungurii sunt buni si romani sunt invidiosi pe maghiari, mai intai vezi despre ce e vorba, afla mai multe despre comportamentul unor maghiari fata de romani si apoi sa vii cu remarci si afirmatii.
Iar ce ti-a zis tipul acela "ungur", nu ti-a zis special tie, au fost extrem de multe cazuri de romani umiliti de unguri incat nu mai poate fi vorba de unitate, e ori ca noi romaneste in tara noastra, ori altfel BA!
P.S. decat sa stiu limbi straine in plus, mai bine sa-mi cunosc limba materna si sa nu o fac de ras public, vorbind si scriind cu greseli!
Probabil esti mic si nu stii prea multe, asa ca te rog sa te opresti din afirmatii ca ungurii sunt buni si romani sunt invidiosi pe maghiari, mai intai vezi despre ce e vorba, afla mai multe despre comportamentul unor maghiari fata de romani si apoi sa vii cu remarci si afirmatii.
Iar ce ti-a zis tipul acela "ungur", nu ti-a zis special tie, au fost extrem de multe cazuri de romani umiliti de unguri incat nu mai poate fi vorba de unitate, e ori ca noi romaneste in tara noastra, ori altfel BA!
P.S. decat sa stiu limbi straine in plus, mai bine sa-mi cunosc limba materna si sa nu o fac de ras public, vorbind si scriind cu greseli!
- N33
- gură spartă

Ce am remarcat eu de cand am venit aici ? maghiari nu au spus nimic in legatura ca am venit din Romania,sunt foarte de treaba.
Ce am remarcat in Romania ?
M-au injurat pentru ca sunt "maghiar" si au venit cu prosti din astea...
Unii mai erau si de treaba !!!
Nu cred problema e cu mine dar mi se pare ca unii romani nu vor sa uite trecutul si sa traiasca in prezent.Poate sunt si maghiari rasisti dar ei urasc romi,nu romanii !!!
(poate si romanii dar din aia nu am intalnit si nici nu vreau)
Sa inteleg ca ii urasti pe maghiari adica pe mine,pe Tamas,pe Ikarus si pe ceilalti ?
Cel mai important lucru este:Nu conteaza din ce tara esti sau de ce popor apartii .. cea-ce conteaza este cum te comporti cu oamenii !
De ce Americani sunt asa dezvoltati si din astea ? pentu ca nu se cearta si sunt intr-o uniune (Stalale unite ale Americi) cam asta ar trebui sa se faca si in Europa ... apoi pe toata planeta.
Ce am remarcat in Romania ?
M-au injurat pentru ca sunt "maghiar" si au venit cu prosti din astea...
Unii mai erau si de treaba !!!
Nu cred problema e cu mine dar mi se pare ca unii romani nu vor sa uite trecutul si sa traiasca in prezent.Poate sunt si maghiari rasisti dar ei urasc romi,nu romanii !!!
Sa inteleg ca ii urasti pe maghiari adica pe mine,pe Tamas,pe Ikarus si pe ceilalti ?
Cel mai important lucru este:Nu conteaza din ce tara esti sau de ce popor apartii .. cea-ce conteaza este cum te comporti cu oamenii !
De ce Americani sunt asa dezvoltati si din astea ? pentu ca nu se cearta si sunt intr-o uniune (Stalale unite ale Americi) cam asta ar trebui sa se faca si in Europa ... apoi pe toata planeta.
-
ekofresh
- guraliv

[quote="N33"]Sa inteleg ca ii urasti pe maghiari adica pe mine,pe Tamas,pe Ikarus si pe ceilalti ? [quote]
nu vorbi in numele altora, dar daca faci sau si ei fac si cred in lucrurile ce le-am scris in primul meu post pe acest topic, sa stii ca da!
Daca tu crezi ca in Romania trebuie sa te comporti ca un ungur, e treaba ta, dar apoi sa nu te plangi niciodata de comportamentul romanilor.
Lucrul cel mai important e sa respecti locul in care esti, daca ii respecti pe locuitori vei avea parte de acelasi lucru.
Sunt multi maghiari si unguri ce urasc romanii si nu numai oameni de rand ci si demnitari, oameni politici. In Ungaria la statiile peco, romanii nu primesc rest, ori ai bani fixi si cumperi ori nu primesti rest, e clar peste tot un Ungaria, ungurii trateaza romanii cu curu', nu toti e drept, dar faptele rele le depasesc pe cele bune.
Tu de ce crezi ca noi trecem Ungaria cu plinul facut din Romania si nu oprim decat in caz de nevoie?
N33 - citeste te rog : http://www.revista22.ro/font-colorblack ... 10424.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania_de_Nord
nu vorbi in numele altora, dar daca faci sau si ei fac si cred in lucrurile ce le-am scris in primul meu post pe acest topic, sa stii ca da!
Daca tu crezi ca in Romania trebuie sa te comporti ca un ungur, e treaba ta, dar apoi sa nu te plangi niciodata de comportamentul romanilor.
Lucrul cel mai important e sa respecti locul in care esti, daca ii respecti pe locuitori vei avea parte de acelasi lucru.
Sunt multi maghiari si unguri ce urasc romanii si nu numai oameni de rand ci si demnitari, oameni politici. In Ungaria la statiile peco, romanii nu primesc rest, ori ai bani fixi si cumperi ori nu primesti rest, e clar peste tot un Ungaria, ungurii trateaza romanii cu curu', nu toti e drept, dar faptele rele le depasesc pe cele bune.
Tu de ce crezi ca noi trecem Ungaria cu plinul facut din Romania si nu oprim decat in caz de nevoie?
N33 - citeste te rog : http://www.revista22.ro/font-colorblack ... 10424.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania_de_Nord
Ultima oară modificat Mie, 19 Octombrie '11, ora 18:05 de către ekofresh, modificat de 2 ori în total.
Deja s-a exagerat cu discutiile astea. Nici romanii si nici ungurii nu sunt mai prejos unii decat ceilalti. Cum am zis, fiecare comunitate are partile rele, extremisti. Eu vorbesc in calitate de roman care a trait impreuna cu unguri si romani, s-a jucat in fata blocului cu unguri si romani, a lucrat impreuna cu unguri si romani, si da, am avut neplaceri, dar nu din cauza ca erau unguri sau romani, ci din cauza ca erau oameni prost crescuti (si ungurii si romanii).
Asa ca nu are rost sa aratam cu degetul. Fiecare e liber sa fie cum vrea, sa faca ce vrea, atata timp cat este om
Potoliti-va cu subiectul asta si sa ramanem la oameni nesimtiti, fie ca sunt unguri, romani, tigani sau ce or fi.
Asa ca nu are rost sa aratam cu degetul. Fiecare e liber sa fie cum vrea, sa faca ce vrea, atata timp cat este om
Potoliti-va cu subiectul asta si sa ramanem la oameni nesimtiti, fie ca sunt unguri, romani, tigani sau ce or fi.
-
devoratorul
- gură spartă

LOL......romani inflacarati 
Pt k oricum subiectul va fi sters ....scriu si eu aici niste citate:
<<"ADO BANII"(capitol din O istorie... de F Constantiniu)
"Insemnare a calatoriei mele" (Dinicu Golescu)1826-27
"Comparatiile facute, de indata ce trece Carpatii, ii dezvaluie consecintele teribile ale procedeelor barbare ale adm locle, preocupate doar sa stoarca de la contribuabil veniturile pt stat si pt slujbasi, de la domn la cel mai marun slujitor" (F Constantiniu)
"Si el, neavand sa dea ori o sa-l bata, ori o sa-l lege si o sa-l duca sa-l vanza, pt un an , doi sau mi multi la un arendas/ boiernas [...] ca el sa-i slujeasca acei ani si banii ce sa dau pt slujba acelor ani sa sa ia pt birul lui [...] Ce era dator aceasta faptura dumnezeiasc sa si robeasca ca sa dea si ce nu are domnului?" (Dinicu Golescu)
"Orice om bine imbracat face impresie asupra romanului, acesta il considera deplin indreptati sa-i porunceasca si sa-i pretinda servicii. Niciodata nu se va vedea un roman multumind, chiar daca i-ar intrece toate asteptarile; insa primeste tot asa de tacut si maltratarile; el socoteste ca nu e cuminte si ca ar fi fara rost sa-si tradeze bucuria sau durerile; in schimb, il gasesti mereu voios, cand poate sa-si usuce zdrentele ude la un foc zdravan intr-un bordei mizerabil, adancit in pamant, cand poate sa coaca porumb sau chiar sa fumeze o pipa".
(1835 feldmaresalul Helmuth von Moltke strabatand Tara Romaneasca.
"A doua falie relevata de Dinicu Golescu este cea dintre clasa politica si polpulatie. El explica stoarcerile fiscale la care este supusa masa contribuabililor, ajunsa la mizerie si infometare prin deplina ignorare de catre elita socio-politica a conditiilor de existenta a taranilor."
F Constantiniu >>
acu 170-180 de ani.
Dar ne mandrim cu sighisoara, peles, bran, timisoara.......orase cladite de unguri/sasi/secui.
Pt k oricum subiectul va fi sters ....scriu si eu aici niste citate:
<<"ADO BANII"(capitol din O istorie... de F Constantiniu)
"Insemnare a calatoriei mele" (Dinicu Golescu)1826-27
"Comparatiile facute, de indata ce trece Carpatii, ii dezvaluie consecintele teribile ale procedeelor barbare ale adm locle, preocupate doar sa stoarca de la contribuabil veniturile pt stat si pt slujbasi, de la domn la cel mai marun slujitor" (F Constantiniu)
"Si el, neavand sa dea ori o sa-l bata, ori o sa-l lege si o sa-l duca sa-l vanza, pt un an , doi sau mi multi la un arendas/ boiernas [...] ca el sa-i slujeasca acei ani si banii ce sa dau pt slujba acelor ani sa sa ia pt birul lui [...] Ce era dator aceasta faptura dumnezeiasc sa si robeasca ca sa dea si ce nu are domnului?" (Dinicu Golescu)
"Orice om bine imbracat face impresie asupra romanului, acesta il considera deplin indreptati sa-i porunceasca si sa-i pretinda servicii. Niciodata nu se va vedea un roman multumind, chiar daca i-ar intrece toate asteptarile; insa primeste tot asa de tacut si maltratarile; el socoteste ca nu e cuminte si ca ar fi fara rost sa-si tradeze bucuria sau durerile; in schimb, il gasesti mereu voios, cand poate sa-si usuce zdrentele ude la un foc zdravan intr-un bordei mizerabil, adancit in pamant, cand poate sa coaca porumb sau chiar sa fumeze o pipa".
(1835 feldmaresalul Helmuth von Moltke strabatand Tara Romaneasca.
"A doua falie relevata de Dinicu Golescu este cea dintre clasa politica si polpulatie. El explica stoarcerile fiscale la care este supusa masa contribuabililor, ajunsa la mizerie si infometare prin deplina ignorare de catre elita socio-politica a conditiilor de existenta a taranilor."
F Constantiniu >>
acu 170-180 de ani.
Dar ne mandrim cu sighisoara, peles, bran, timisoara.......orase cladite de unguri/sasi/secui.
- N33
- gură spartă

Multumesc ca vati bagat 
Macar se opreste aeasta discutie.
Macar se opreste aeasta discutie.
Asta nu am mai auzit ..Dar ne mandrim cu sighisoara, peles, bran, timisoara.......orase cladite de unguri/sasi/secui.
-
ekofresh
- guraliv

asa ceva nici eu nu am mai auzit! Peles este un castel in Sinaia, resedinta regilor Romaniei! Bran este un castel in comuna Bran si a fost ridicat de sasi(care sunt de neam german) pe teritoriu romanesc.devoratorul scrie:Dar ne mandrim cu sighisoara, peles, bran, timisoara.......orase cladite de unguri/sasi/secui.
Timisoara
Începând din anul 553 teritoriul actual al Timișoarei a fost timp de două secole sub dominație avara. Aceștia au construit pe ruinele fostei fortărețe romane Zambara o nouă așezare cu numele de Beguey, poziționată strategic intre râurile Timiș si Bega (Tisa). După avari teritoriul a fost invadat de pecenegi. Dar și de cumani, bulgari și valahi (români). La sfârșitul mileniul au urmat maghiarii.
Sighisoara este pamant dacic si apoi acolo au fost colonii romane, ca oras a fost intemeiat de colonisti germani, franconi mai exact.
unde sunt maghiarii in toata povestea asta sau ai scris sa nu adormi?
- dinutu
- gură spartă

ekofresh vad ca devii deja destul de frustrat. Se vede ca ai ceva cu ungurii dar si cu n33. Ai inceput deja un mai multe subiecte sa te iei de el, eu zic sa pui capat aici pentru ca risti multe lucruri 
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
-
devoratorul
- gură spartă

ekofresh @nu nu nu...nu mai inteles......ne mandrim cu ce nu e facut de noi ...
ps...peles ridicat de Carol I -pe care il stim cu totii de unde vine- cu arhitectii Johannes Schultz și Karel Liman.
Timisoara....ah.....maghiar all over it!
Sighisoara...stabilita de colonisti germani trimisi de Geza II..unu de vb maghiara.
Eu vb de cine ce a realizat pe meleagurile astea...nu de cine a avut norocul/ghinionul sa aterizeze pe acolo.
Dacii.....nostalgic...dar scoala ardeleana a pus in fata dacilor latinitatea poporului roman...si originile sale romane...de vita nobila...k nu ne mai placeau barbarii de geto-daci.
Sa nu mai vb de marile noastre razboaie.....cu stefan ....mihai.....pfff...25% romani restul mercenari veniti sa ne poarte noua razboiul pe aurul nostru.
Unirea lui Mihai Viteazu.....cu "Si hotarul Ardealului/pohta ce-am pohtit/Moldova Tara Romaneasca"="alaturarea arbitrara a unor notatii facute de domn pe dosul unui document in lb maghiara, si larg spatiate intre ele (deci nu text unitar), rezumand problemele cuprinse in document: frontierele Transilvaniei, revendicarile domnului(pohta...in limba veche romaneasca) si domnia ereditara in Tara Romaneasca si Moldova.".....restul sunt doar interpretari folosite de catre elita romaneasca in lupta politica din secolul XIX adica la fix 300de ani dupa.
Sper ca intelegeti unde bat ....
Asa cum ziceau cei de la parazitii.....invatati istoria reala nu cea din scoala!
ps...peles ridicat de Carol I -pe care il stim cu totii de unde vine- cu arhitectii Johannes Schultz și Karel Liman.
Timisoara....ah.....maghiar all over it!
Sighisoara...stabilita de colonisti germani trimisi de Geza II..unu de vb maghiara.
Eu vb de cine ce a realizat pe meleagurile astea...nu de cine a avut norocul/ghinionul sa aterizeze pe acolo.
Dacii.....nostalgic...dar scoala ardeleana a pus in fata dacilor latinitatea poporului roman...si originile sale romane...de vita nobila...k nu ne mai placeau barbarii de geto-daci.
Sa nu mai vb de marile noastre razboaie.....cu stefan ....mihai.....pfff...25% romani restul mercenari veniti sa ne poarte noua razboiul pe aurul nostru.
Unirea lui Mihai Viteazu.....cu "Si hotarul Ardealului/pohta ce-am pohtit/Moldova Tara Romaneasca"="alaturarea arbitrara a unor notatii facute de domn pe dosul unui document in lb maghiara, si larg spatiate intre ele (deci nu text unitar), rezumand problemele cuprinse in document: frontierele Transilvaniei, revendicarile domnului(pohta...in limba veche romaneasca) si domnia ereditara in Tara Romaneasca si Moldova.".....restul sunt doar interpretari folosite de catre elita romaneasca in lupta politica din secolul XIX adica la fix 300de ani dupa.
Sper ca intelegeti unde bat ....
Asa cum ziceau cei de la parazitii.....invatati istoria reala nu cea din scoala!
- N33
- gură spartă

Nu trebuia sa deschid acest topic ... ma rog ...
@Ekofresh: Pace ? sau ne razboim cu vorbe pe forum ? roflol
Oricum eu nu am nimic cu tine ... daca tu ai ceva cu mine a problema ta nu a mea.
@Ekofresh: Pace ? sau ne razboim cu vorbe pe forum ? roflol
Oricum eu nu am nimic cu tine ... daca tu ai ceva cu mine a problema ta nu a mea.