Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Moderator: Bricky

Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de AdrianFlorea » Lun, 31 August '09, ora 20:00

Cred ca putem fi toti de acord cu faptul ca un site pentru comunitatea LEGO din Ro este un pas necesar in evolutia si "infrumusetarea" acestui loc. Ar da un aer mult mai profesionist si am atrage mult mai multi fani care nu dau de forum.

Din cate stiti, un domeniu costa. Vreau sa stiu daca si cati ati fi dispusi sa contribuiti. Multe comunitati straine percep taxe anuale sau de inregistrare de la membrii, si astfel reusesc sa plateasca serviciile benefice comunitatii (domeniu site, premii pt concursuri, anumite beneficii la expozitii si intalniri). Mie personal nu imi convine sa cerem bani de la membrii, oricum dam o avere pe seturile vandute la noi... Dar sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le discutam si sa le rezolvam ca si grup, si sa gasim o cale usoara si eficienta pentru toti.

Forumul ar ramane, desigur. Siteul va fi ca o pagina principala, unde vom prezenta creatii noi, stiri din comunitate, concursuri, etc etc.

Vreau sa aud ce parere aveti. Ce schimbari ati vrea sa facem, si cum sa incepem acest nou capitol. Sugestii, sugestii.

-Adrian

Avatar utilizator
dr-stupid
vorbăreț
vorbăreț
Mesaje: 87
Membru din: Joi, 11 Decembrie '08, ora 10:18
Localitate: TM/BH
Contact:

Mesaj de dr-stupid » Lun, 31 August '09, ora 20:30

Sunt niste vesti excelente.

Voi putea si eu contribui cu o anumita suma, in functie de necesitati. Recomand sa luam un domeniu .ro: chiar daca pare mai scum (50$ parca) fata de un .com (care poate fi si 10$), domeniile .ro se acorda "pe viata", si nu pe an.

Pentru site, poate ar fi o idee buna sa incercam folosirea unui CMS, gen Joomla. Putem crea site-ul mai repede si putem sa-l configuram suficient de mult incat sa nu deranjeze platforma. Cat despre forum, militez pentru schimbarea skin-ului intr-unul care sa reflecte tema, putem eventual sa-l cream noi. Mai mult, am putea instala o interfata in limba romana.

Avatar utilizator
ikarus
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 767
Membru din: Vin, 09 Ianuarie '09, ora 21:50
Judet: Bucuresti
Localitate: Bukarest
Contact:

Mesaj de ikarus » Mar, 01 Septembrie '09, ora 02:52

Da, sigur, sunt deacord sa contribui (dar nu in Lego :P ).

drstupid:
Nu vad de ce am lua un domeniu .com. Este comunitatea romana, sa luam domeniu de-al nostru.

Din cate vad pe inregistrare-domenii.ro, rolug.ro ne-ar costa 37€ (pe viata). lug.ro si lego.ro sunt ocupate. Oricum, la asta se adauga costuri de hosting. Ma mai interesez, poate gasesc o oferta mai buna :).

Un alt skin ar fi ok (astai cam aiurea, desi, fara recent topics - hint hint - ar fi mult mai ok). Cat despre interfata romana, cred ca suntem limitati de posibilitatile freeforums.org. N-ar fi rau sa gazduim noi si forumul, dar nu mi se pare eficient (migrarea de pe freeforums costa, se pierd vizitatori de la google, costuri si intretinere extra ... )

Apropos cms, Joomla este mult pare prea ingrasat pentru nevoile noastre. Sunt multe alternative mai bune. Macar ceva ce are un forum calumea integrat ... (poate il vom folosi in viitor)

Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

Mesaj de AdrianFlorea » Mar, 01 Septembrie '09, ora 08:57

Ciudat, mie nu imi mai arata "recent topics" .. .cred ca mi l-am inchis ;)

Avatar utilizator
dr-stupid
vorbăreț
vorbăreț
Mesaje: 87
Membru din: Joi, 11 Decembrie '08, ora 10:18
Localitate: TM/BH
Contact:

Mesaj de dr-stupid » Mar, 01 Septembrie '09, ora 10:10

Nu am zis sa migram de pe freeforums :) Doar ca exista pachete de limbi ce le poti instala peste phpBB. Ce nu stiu e daca freeforums ne va lasa.
Sau putem pune si niste smileys cu minifig heads (aceste imagini se pot modifica pt a intra in formatul de "smiley" + pot fi adaugate altele)

Cat despre Joomla, ultima oara cand l-am instalat, puteam sa il "jupuiesc" destul de mult, astfel incat nu era ft incarcat. Dar asta a fost destul de demult :P Oricum, cred aproape orice CMS va fi bun.
Relativ la hosting, eu recomand Bluehost, dar poate gasim ceva mai ieftin.

Avatar utilizator
ikarus
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 767
Membru din: Vin, 09 Ianuarie '09, ora 21:50
Judet: Bucuresti
Localitate: Bukarest
Contact:

Mesaj de ikarus » Mar, 01 Septembrie '09, ora 13:33

Am facut rost de hosting gratuit, cu conditia sa afisam un buton care atesta acest fapt (i.e. Hosting by ISGroup).

Cat despre costuri de inregistrare domenii, cel mai ieftin si rapid este direct de la ro-tld.ro, 51,26 USD + TVA (61$).
Romanian Top Level Domain apartine Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica si este site-ul autoritatii romane de gestionare a domeniilor .ro. In alte cuvinte, cumparam direct de la producator :D.

Ar fi bine sa facem o asociatie/fundatie inainte sa luam domeniul, ca sa-l putem trece direct in "patrimoniul" acesteia. Altfel il va lua unul din noi si nu stiu cat de usor se poate transfera ...

yoz4lego
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 210
Membru din: Mie, 01 Iulie '09, ora 12:05
Localitate: Pitesti
Contact:

Mesaj de yoz4lego » Mar, 01 Septembrie '09, ora 13:51

Perfect. Sunt complet de acord cu ideea. As fi dornic sa va ajut cu orice, mai putin cu banii (am investit in niste seturi SW si acum sunt pe - :lol:)

Poate pot ajuta cu site-ul. Am un var care se pricepe destul de bine si il pot trage de maneca sa ma invete si pe mine cum se face un astfel de site. Ceva de genul TBB (the brrothers brick) cred ca ar fi frumos daca il pot realiza in scurt timp. Ca un fel de blog.

Deasemenea am vorbit si despre domeniu si intr-adevar, mi s-a recomandat ro-tld ca fiinde ieftin si bun.
Imagine

Avatar utilizator
alexutzu300
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 296
Membru din: Mie, 10 Decembrie '08, ora 13:55
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de alexutzu300 » Mar, 01 Septembrie '09, ora 15:20

Daca e ceva de ajutat,ma puteti contacta si pe mine...ma rog,nu cu partea de constructie a siteului :lol: Ma gandeam,pe site,cand ceva trebuie sa se incarce,sa fie Lego,sau ROlug,scris din lego,si pe cat se incarca,cu atat cad piese "din cer" si de la o singura piesa(0%)apare Lego,sau ROlug(100%)...Asta daca poate fi posibil :lol:
Imagine
Strada mea modulara.Check it out,leave a comment.
http://www.flickr.com- Pentru topicuri cu mai mult de 3 poze,va rog,folositi flickr.O mie de posturi cu attachments sunt obositoare.

legowako
guraliv
guraliv
Mesaje: 151
Membru din: Dum, 19 Aprilie '09, ora 11:53
Localitate: vaslui

Mesaj de legowako » Mie, 02 Septembrie '09, ora 10:57

Pot ajuta si eu daca este nevoie dar nu cu bani pentru ca din pacate stau cam prost la partea asta

manulela
vorbăreț
vorbăreț
Mesaje: 83
Membru din: Joi, 29 Ianuarie '09, ora 19:47

Mesaj de manulela » Joi, 03 Septembrie '09, ora 01:22

Pai, daca scopul declarat al site-ului este acela de a atrage cat mai multi fani, cat costa si de unde luam banii ar fi ultima dintre probleme.
In primul rand avem o problema cu numele (eu v-am gasit pentru ca am dat pe google "vand lego" altfel nu dadeam de voi in veci, slava cerului ca exista o sectiune de vanzari) inteleg ca lego.ro e luat dar site-ul se poate numi legofan.ro legocomunitate.ro legoblabla.ro dar cu lego inainte.
In al doilea rand trebuie sa producem o imagine a site-ului cel putin atragatoare poate chiar mai faina de cat cea a lego.com care nu iese cu nimic din comun, poate ca ar trebui sa ne gandim mai departe de cat la caramizi care cad, frunze care se invart, clepsidre care se rasucesc si alte lucruri pe care suntem obligati sa le inghitim ori de cate ori accesam un site cu pretentii mai mici sau mai mari.
In al treilea rand trebuie sa obtinem acordul lego pentru a putea oferi spre descarcare vizitatorilor postere, instructiuni, joculete sau joculete on line de a prezenta noile sau mai vechile produse pe care le gasim noi interesante nu pe care ni le baga ei pe gat, pentru ca nu inteleg de ce daca vreau sa vad o descriere la un anume produs (despre care nu stiu mare lucru si nici nu trebuie sa stiu, informatiile trebuie sa mi le ofere producatorul sau vanzatorul inainte de a cumpara nu dupa ce ajung acasa si desfac deja cutia si iarasi sincer va spun ca de unele seturi nici nu mi-am dat seama cat de faine sunt pana nu l-am costruit acasa din piesele pe care le aveam si abia dupa aceea le-am cumparat - de ce? - pentru ca prezentarile sunt mizerabile la noi) trebuie o vad in limba engleza sau in romana dar trunciata dupa bunul plac al nu stiu carui magazin din romania si sa ma uit aproape crucis la o poza mica, mica cat mai mica cu putinta (pentru asta ne trebuie matrerial pus la dispozitie de ei nu se poate face cu poze furate de pe net) eventual descarcarile se pot face si contra cost, daca lego nu vrea sa vanda lego in romania sa vanda postere cu lego pt asta nu le trebuie infrastrusctura. De ce daca vreau sa cumpar un manual de montaj trebuie sa-l iau din America sau de nu stiu unde sau un poster la fel cand pot sa platesc aici il iau pe cd pritez si gata treaba. Daca eu vreau sa pun in camera copilului trei postere cu lego nu pot ca nu am de unde sa le iau trebuie sa alerg tot netul pentru 1 mp de hartie.
In al patrulea rand trebuie sa gasim o mana de oameni care sa caute articole interesante si sa le scrie si sper cu aceasta ocazie ca toate articolele vor fi traduse sau scrise in limba romana si nu in engleza pentru ca nu sunt accesibile oricui.
In al cincilea rand si nu ultimul trebuie sa putem pune si reclame pe site, evident la magazinele de lego din romania (ceea ce poate fi o problema) si chiar straine dar si reclame din care sa putem sponsoriza in continuare comunitatea dar fara sa umplem site-ul de google ads in toate colturile.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ne trebuie administrator de forum de site de conturi si daca primele doua pot fi facute din pasiune cum o face Adi, contabilul si juristul sigur n-o mai face din pasiune.
Trebuie sa putem trimite newsletter ne trebuie un cautator de sponsori.
Si in sfarsit sigur ca poti pune taxa pe inregistrare care trebuie sa fie optionala insa daca platesti taxa ai facilitati la dawnload, nu vrei sa platesti taxa lunar nici o problema platesti doar cand descarci, nu vrei sa platesti nimic nici o problema dar nu descarci.

Avatar utilizator
mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador
Mesaje: 1287
Membru din: Mar, 01 Septembrie '09, ora 12:21
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de mad_horax » Vin, 04 Septembrie '09, ora 17:21

Pt. manulela
Parerea mea e ca te complici mult prea mult de la inceput, si oricum, ceea ce ai amintit tu dintr-o rasuflare (fraze interminabile :D) se face in timp.
Totul e sa pornim ceva, daca vrem si intr-adevar este nevoie. Oricum, trebuie sa ne sfatuim cu totii.
Putem porni de la ceva simplu, de exemplu un site cu o pagina simpla HTML care apoi sa ne indrume catre acest forum. Oricum, pana acum, forumul mi se pare OK pentru a comunica intre noi si a putea activa cumva ca o comunitate.

Haideti sa vedem, daca dorim sa construim site-ul, ce vrem sa punem in el, si despre ce anume este nevoie. Bineinteles, nu tebuie sa facem "concurenta neloiala" sau sa actionam impotriva legilor LEGO.

In functie de doleantele noastre va urma sa proiectam pagina si sa alegem formatul, animatii flash etc.

CEI CARE VOR SA PARTICIPE LA CREAREA SITE-ULUI, SA CITEASCA IN CONTINUARE! CEILALTI, SA SE DUCA SA FACA UN MOC! :D

Haideti sa cadem de acord cu numele site-ului. Rezervarea de domeniu costa in jur de 150 de lei. Suntem 15 utilizatori fani inraiti ai LEGO, care vrem sa facem ceva? Ce inseamna 15 lei "de caciula"? 5 beri la o terasa sau o jumatate de film la mall sau 2 pachete de tigari...
Cred ca daca vrem sa facem asta, putem renunta la ele o tura si sa punem banii deoparte pt site.

Ce ziceti? Aderati?
Si ca sa incep eu, propun un nume de domeniu: legofan.ro (scuze, dar ROLUG numai noi stim ce este, un utilizator oarecare habar n-are).

Haideti, va astept cu sugestii si propuneri!

Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

Re: Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de AdrianFlorea » Vin, 04 Septembrie '09, ora 19:48

Imi place entuziasmul vostru pana acuma.

Cateva lucruri Vreau sa clarific:
1. Este interzisa folosirea cuvantului "LEGO" sub orice forma in URL-ul siteului. In descrierea siteului, putem mentiona ca este vorba despre comunitatea fanilor Lego, atata timp cat declaram ca nu suntem afiliati sub nici o forma cu firma.
2. Lug - LEGO User's Group. O denumire mai mult decat cunoscuta de fanii hobbyului, folosita de 80% din comunitatile nationale (MaLug, PLug, LugPol, WamaLug, LugOla, etc. etc.) Da, poate ca "RoLug" nu este pe intelesul oricare copil de 10 ani, dar suntem o comunitate care vizeaza toate categoriile de varsta.
3. Denumirea comunitatii va ramane RoLug (Oficial, scurt, concis, mai usor de folosit si de catre membrii si de catre cei de la LEGO), dar daca asta nu multumeste masele, atunci putem propune sugestii pentru numele URL-ului.

Suntem deschisi sugestiilor de nume pentru site, atata timp cat nu suna stupid si nu contine cuvantul "Lego" . ClubulDeCuburi are un ritm bun, dar sa mai auzim.

Avatar utilizator
ikarus
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 767
Membru din: Vin, 09 Ianuarie '09, ora 21:50
Judet: Bucuresti
Localitate: Bukarest
Contact:

Re: Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de ikarus » Vin, 04 Septembrie '09, ora 20:10

ce tare suna ClubulDeCuburi. Mi-e cam drag de numele RoLug (si oricine care stie ce e un Lug, poate face conexiunea destul de usor cu romania), dar cel putin ca si slogan il putem folosi :D

mad_horax: corect. numa vezi, domeniul ne costa 181RON.
Si pe care terasa gasesti tu bere cu 3Lei (in TM numa prin periferie in birt ai mai putea gasi si noi avem fabrica aci :( )?
Pagina de Facebook a rolug

Cum se face o comandă pe Bricklink (actualizat 17/07/2011)

sugestii / plângeri, la mine! :)
consiliere matrimonială, la Adrian.

Avatar utilizator
mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador
Mesaje: 1287
Membru din: Mar, 01 Septembrie '09, ora 12:21
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de mad_horax » Vin, 04 Septembrie '09, ora 20:48

ikarus: Iei si tu berea de la o alimentara si o bei la terasa :D.

Acum, mai in gluma, mai in serios, cred ca putem face "mici" sacrificii pentru a porni site-ul.

In legatura cu numele domeniului, Adrian are dreptate (mea culpa pt neinformare corespunzatoare). Haideti sa-l denumim ROLUG (ramai dator, ikarus, cu un MOC ROLUG :D), pastrand traditia altor tari iar Clubul de Cuburi sa fie LOGO-ul siteului.

Ce ziceti?

yoz4lego
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 210
Membru din: Mie, 01 Iulie '09, ora 12:05
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Siteul RoLug - discutie/sugestii/planificare

Mesaj de yoz4lego » Vin, 04 Septembrie '09, ora 22:17

OK. Am vorbit cu un var de-al meu si a spus ca se poate ocupa de site, incepand cu data de 10. Acum sa ne decidem asupra temei...credeti ca ar fi ok sa facem ceva gen The Bricks Brother? adica o pagina gen blog unde sa ne postam noiile creatii si stiri importante din lumea lego-ului. Daca aveti alte idei......
Imagine