Astromech Prototype

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Astromech Prototype

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 06 Ianuarie '21, ora 20:24

Cam asa imi imaginez eu prototipul droizilor astromech: butucanos, instabil, nefiabil, prea greu, tractiune proasta, insuficiente functii motorizate, cu tendinte suicidale.
Functii:
Tractiune: motor PF L misca roti din picioare, fara diferential -> devine instabil in viraje
Viraj: motor PF L cu clutch gear pe piciorusul central -> fara RTC, deci nu prea stie sa mearga in linie dreapta. Scopul era sa fie un droid mic, iar din cauza spatiului interior limitat am decis sa folosesc un motor L in loc de servo, chiar daca e un dezavantaj. Pana la urma, puteam sa folosesc un servo, ca oricum mi-a iesit urias si prea greu...
Luminile si "radarul" sunt legate/motorizate cu tractiunea
Deschiderea "manutelor" e manuala. Ar vrea sa fie chestia aia cu care se conecteaza la nave si un grabber micut. Initial voiam sa ii adaug si niste duze care sa se deschida din picioare, ca la R2D2, dar nu aveam cum sa le includ intr-un spatiu mic fara a compromite rezistenta picioarelor
Ajustarea unghiului picioarelor se face cu roata de 36, dar e cam inutila functia fiindca exista un joc enorm la roti. Ar fi trebuit sa fac cu actuatoare, da' era deja prea tarziu sa reconstruiesc cand am constatat problema

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Maine sper sa adaug si poze cu matele
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

Bricky
Former Ambassador
Former Ambassador
Judet: Bucuresti
Flickr: https://www.flickr.com/photos/brickys_world/

Re: Astromech Prototype

Mesaj de Bricky » Joi, 07 Ianuarie '21, ora 11:54

Asta nu intra la MM 2021 ca a intrat deja la MM 2020.
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 07 Ianuarie '21, ora 19:23

Da da, ignora-l.

hntrain
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures
Flickr: https://www.flickr.com/photos/155543487@N08/

Mesaj de hntrain » Sâm, 23 Ianuarie '21, ora 11:00

Intr-adevar, este o masinarie lipsita de noima (in afara unei locuinte, a unui birou sau a unei fabrici). Simpatica atunci cind nu iti pui intrebari.
Ca jucarie, este grozava!

P.S. „cu tendinte suicidale” este un bonus neasteptat. :)
Imagine

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Dum, 24 Ianuarie '21, ora 11:14

hntrain scrie:
Sâm, 23 Ianuarie '21, ora 11:00
P.S. „cu tendinte suicidale” este un bonus neasteptat. :)
Si pe mine m-a surprins, mai ales ca intr-o mana aveam telefonul cu care filmam iar in cealalta mana era telecomanda. Receptorul IR e in interiorul carcasei, de aceea uneori pierde semnalul. Mai exact pierde semnalul cand ti-e lumea mai draga. De vreo 2 ori era aproape sa plonjeze de pe masa, deci se potriveste descrierea :)) :))

Ca si concept cred ca ar avea mare potential de jucarie, eventual cu picioarele blocate in pozitia de mers pentru a elimina instabilitatea (+ diferential ori motoare separate). Mai problematic e "capul" de astromech, fiindca emisferele sunt deosebit de dificil de creat cu piese Technic. Inca o chestie care ar fi draguta este deschiderea apendajelor de la distanta, eventual cu un sistem de arcuri sau elastice actionate de un buton la spatele droidului

hntrain
gură spartă
gură spartă

Mesaj de hntrain » Dum, 24 Ianuarie '21, ora 16:05

Poate ca problema pierderii semnalului (de care ne-am izbit cu totii de nenumarate ori) ar disparea daca s-ar folosi Powered Up?
Iar forma ar fi mai usor de realizat si functiile, de adaugat la o scara usor mai mare?

Cablurile imi plac foarte mult (par sa indeplineasca un rol esential), iar bratele sint o surpriza foarte bine integrata.
Imagine

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Dum, 24 Ianuarie '21, ora 19:20

Da, probabil. Dar cel putin momentan, PF imi este mai avantajos, fiindca se integreaza foarte bine cu trenuri, technic si creator-ish, adica cam tot c eimi place mie sa construiesc. Iar o schimbare de sistem ar necesita o investitie semnificativa, fara insa a putea ajunge la aceleasi performante (Micromotor 9V, lumini, motoare legate direct la BB, multiple stacking etc). In plus urasc cu toata fiinta mea lipsa feedbackului tactil asociat cu controlul de pe telefoane. Am invatat la ultimul RTXP ca daca trebuie sa imi belesc ochii in ecranul telefonului pentru a vedea controalele nu pot fi atent la traseu; trebuie sa simt in degete butoanele in timp ce ochii sunt pe vehicul. Cam asta e si motivul pentru care nu sunt un fan al Sbrick si BuWizz. Stiu ca exista solutii, dar daca solutia pentru 1 problema necesita inca 2 solutii, atunci nu e o solutie pentru problema originala...

Tuburile au un rol esential: greebling

hntrain
gură spartă
gură spartă

Mesaj de hntrain » Dum, 24 Ianuarie '21, ora 21:00

Ce ar fi lumea fara greebles?!

De acord cu toate argumentele pentru Power Functions si telecomanda fizica!
Imagine

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 11 Februarie '21, ora 19:27