MOD 41999 Crawler RC

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Re: MOD 41999 Crawler RC

Mesaj de braker23 » Vin, 31 Iulie '15, ora 10:33

Bravo, ar fi grozav sa-l faci mai competitiv. Cand iti iese, stii unde era traseul, da o tura pe deal in sus si filmeaza pls ;)

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Vin, 31 Iulie '15, ora 14:53

cand e gata, convoaca-ne pe mine si pe Horatiu, facem o ieseala, facem si o poza

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Vin, 31 Iulie '15, ora 16:37

Sincer sper sa pot weekend-ul asta. Nu mai sunt sigur pentru ca aseara credeam ca i-am dat de cap, terminasem o punte , am dat drumul la motor si mi-a rupt doua roti de 8. Tare pacatoase mai sunt motoarele astea :)

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Joi, 06 August '15, ora 12:39

ai reusit sa-i dai de cap? am vazut un filmulet pus ieri pe youtube. Pacat ca ai fost nevoit sa ii scazi viteza atat de mult, e foarte lent acum..

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Joi, 06 August '15, ora 14:07

Salut.
Filmuletul de pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=wHn-jaRdJIE
Nu am mai zis nimic de iesire pentru ca nu stiam cum o sa pot sa ajung si nu vroiam sa incurc pe nimeni, si am trecut in parc in drum spre iesirea din bucuresti.Viteza i-am scazut-o nu de nevoie ci mai mult de siguranta, am zis sa fiu sigur ca are putere, sa nu ma intorc a 2-a oara si sa vad ca tot nu urca. Am folosit un worm gear si am facut o super reductie de 1:40 si am scos diferentialele.

Din pacate nu am reusit sa ii dau de cap, am rezolvat o problema si am creat alta. In principiu urca tot , inainte sa filmez am testat-o pe diverse portiuni ale traseului ca sa vad ca reuseste. Era si la 2 zile dupa ploaie si pamantul era un pic ud. Ce se vede in filmulet urma sa fie cursa oficiala. Filmarea se opreste in momentul in care mi s-a parut mie ceva ciudat si am descoperit ca am pierdut puntea spate. Se pare ca am marit prea mult puterea si nu am intarit suficient.

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Joi, 06 August '15, ora 14:09

Pagubele gasite dupa intrarea in service.
saiba aia galbena e topita si lipita de ax
axul rupt era de la puntea spate si nu avea nici un efort perpendicular pe el, pur si simplu l-a torsionat axial
iar celelalte sunt topite de la frecare
Fişiere ataşate
xx1.jpg

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Joi, 06 August '15, ora 16:36

No, inca de astea n-am vazut, nici chiar la Horatiu :)
Cum ai reusit? Motoarele sunt intregi sau dau semne de uzura?

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Joi, 06 August '15, ora 16:39

WOOOW ce topitura !! sigur nu e de la toropeala de afara ? glumesc. Acum imi dau seama de ce a renuntat Lego la aceste motoare RC, putere prea mare si de aici pleaca multe probleme printre care plastic rupt, spart, topit.

ce ai de gand acum cu crawler-ul? il consolidezi, mergi pe alta idee sau il lasi in acest stadiu?
spor.

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Joi, 06 August '15, ora 17:30

braker23 scrie:No, inca de astea n-am vazut, nici chiar la Horatiu :)
Cum ai reusit? Motoarele sunt intregi sau dau semne de uzura?
Mi s-au parut ok dupa. O sa vad in continuare. Eu legasem langa motor un sistem ca la winch-uri cu un worm si o roata de 24 prinse cu triunghiuri din alea. Si probabil worm ul a impins in piese.

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Joi, 06 August '15, ora 17:40

andrei.george scrie:WOOOW ce topitura !! sigur nu e de la toropeala de afara ? glumesc. Acum imi dau seama de ce a renuntat Lego la aceste motoare RC, putere prea mare si de aici pleaca multe probleme printre care plastic rupt, spart, topit.

ce ai de gand acum cu crawler-ul? il consolidezi, mergi pe alta idee sau il lasi in acest stadiu?
spor.
Proiectul il consider incheiat. Nu era nici designul meu cat sa lupt din rasputeri. eu alesesem modelul asta mai mult ca exercitiu de constructie nu pentru ca ar fi avut vreun avantaj real. Ba chiar comparandu l cu speedy si crawlerul tau , avea foarte multe dezavantaje . Dar arata fain. :).
Am tras suficiente concluzii cat sa ma declar multumit de experienta
Cred ca o sa incerc ceva rapid si usor. Tot un mod probabil.