Minifig Case

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Re: Minifig Case

Mesaj de ovidiusoft » Sâm, 27 Decembrie '14, ora 23:32

Rafturile sunt dreptunghiuri de placaj de 4 mm, imbracate in colant negru (de fapt e un maro foarte inchis, la fel ca rama). Lateral se sprijina pe cate doua cuie mici, negre, in fiecare capat (in poza a doua se vad). Exista si alte variante de prindere, dar fie necesita sa dau gauri din interior in rama (ceea ce e tricky daca ai o rama ingusta) sau precizie ca sa nu iasa inclinat raftul. Am ales cuie pentru ca pot sa trag de ele si sa reglez cum vreau eu inclinarea. Spatele ramei este tot o bucata de placaj colantata si este lipit de rama in sine cu scoci dublu adeziv in varianta a doua si cu niste magneti in varianta mica.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Sâm, 27 Decembrie '14, ora 23:35

Ah, am uitat ca m-ai intrebat de unde l-am cumparat. Placajul l-am taiat la o firma de publicitate care taie cu laser, dar pot sa-ti dai si singur daca ai talent si rabdare (eu nu am :) ). Colantul l-am luat de la un depozit de materiale gen Practiker, Mr.Bricolage, etc... (am uitat de unde). A fost mai complicat pentru ca il voiam la nuanta ramei, asa ca am luat rama in mana si am facut un tur de forta pana am gasit colant culoare potrivita.

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Dum, 28 Decembrie '14, ora 13:40

Arata super varianta asta de rama pentru 15 minifigurine. Este perfecta pentru seriile de colectie. Poate esti amabil si faci un tutorial de creatie sa ne prindem si noi mai exact cum le-ai facut de au iesit asa profi. :)

FreeK
gură spartă
gură spartă

Mesaj de FreeK » Lun, 29 Decembrie '14, ora 08:33

Merci mult de raspuns ! O sa incerc si eu sa fac ceea ce ai facut tu, desi ma indoiesc ca o sa imi iasa asa de bine.

Daca esti din Bucuresti, poti sa imi dai un link cu firma de unde ai luat placajul ?

Danke !

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Lun, 29 Decembrie '14, ora 16:22

@FreeK, da, sunt din Bucuresti. Eu am taiat la FabLab (http://www.fablab.ro/). Partea tricky este ca trebuie sa le trimiti un fisier cu taieturile, ca sa puna ei direct in masina, ai aici un tutuorial http://www.fablab.ro/tutorial/prelucrare-laser-2/ . Pot sa-ti dau eu vreo 2 fisiere ca sa-ti faci o idee cum trebuie sa iasa, eu am folosit LibreCAD, dar merge si cu Dia, AutoCAD... Ca nivel de preturi, pentru rama 25x25 (cea cu Simpsons de mai sus) taiatul si placajul m-a costat in total 45 de lei, rama parca a fost 25 sau 30. Daca taiam eu la traforaj iesem cam la 40% din pret, dar eu sunt lenes si indiferent ce mana precisa ai, drept ca la laser nu iese.

@iuliand, urmatoare victima o sa fie o rama 20x26 pe care o sa vreau sa o asez landscape (cu latura de 26 pe orizontala), avand ca destinatie seria TeamGB. O sa fac poze cu tot procesul si o sa dau si instructiunile, cand oi avea timp.

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Lun, 29 Decembrie '14, ora 22:05

ovidiusoft scrie:...
@iuliand, urmatoare victima o sa fie o rama 20x26 pe care o sa vreau sa o asez landscape (cu latura de 26 pe orizontala), avand ca destinatie seria TeamGB. O sa fac poze cu tot procesul si o sa dau si instructiunile, cand oi avea timp.
Multumesc, abia astept. Mi-ai dat o idee de tablouri pentru camera copiilor :)

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 30 Decembrie '14, ora 12:29

Eu as incerca un minifig wall ca cel de la thebrickshow. Nu stiti unde as putea gasi chit de ala pentru a lipi pe perete? pe vremuri (acum 10 ani) profesorii foloseau chit din asta pentru a lipi tot felul de hartii si desene pe tabla, dar eu inca n-am gasit niciunde asa ceva
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Mar, 30 Decembrie '14, ora 14:33

Se gaseste pe la magazinele de papetarie. Dar vezi ca la un moment dat se usuca si pica (depinde si ce greutate agati cu el). In plus, o sa se puna praful si o sa ai probleme cu figurinele care au accesorii voluminoase in spate.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Mie, 14 Ianuarie '15, ora 17:30

Interesant: Exista cineva care executa si vinde ceva foarte asemanator (nu stiu sigur daca e tot Ikea rama, dar pare ca da). Pretul e cel putin dublu fata de costul materialelor, dar pentru cine nu are chef de bricolat s-ar putea sa merite.

http://olx.ro/oferta/rama-de-prezentare ... 2S2vl.html

furnica98
guraliv
guraliv
Judet: Maramures

Mesaj de furnica98 » Sâm, 14 Februarie '15, ora 20:58

eu nu cred ca mai trebuie sa-mi fac ca am o cutie de lemn exact asa cu multe compartimente ca ala de unde ai zis ca ai furat ideea

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Sâm, 14 Februarie '15, ora 21:22

Pune o poza si da te rog mai multe detalii, de unde ai luat-o, cat a costat, daca se mai gaseste...