am o intrebare in legatura cu anumite comenzi
- vitreolum
- gură spartă

- Judet: Bihor
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/
Re: am o intrebare in legatura cu anumite comenzi
^ =)))))))))))))))))))))))))))))))))) Esti mortal.
- Bricky
- Former Ambassador

- Judet: Bucuresti
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/brickys_world/
Desi e tardiv, va povestesc si eu din experienta eu cu ebay din tarile non-UE. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa comand de pe ebay din China, nu vorbesc de Lego aici, ci alte produse. Pana acum cateva luni, sau sa fie inceputul anului, nu mai stiu exact, primeam mandat postal si ma duceam la oficiul vamal. Daca pachetul era mai maricel, mureau de curiozitate doamnele de acolo sa vada ce am si mi-l deschideau!
Chinezii nu prea pun chitanta/factura in pachet, iar dovada declarata era mai mica, scrisa pe pachet. Asa incat, ca posta sa stie cat am platit eu pe produsele respective, imi cerea dovada platii, iar asta e mail-ul de la paypal in care iti confirma efectuarea platii. Daca valoarea era sub 10 euro, nu plateam nimic. Daca depasea, trebuia sa platesc. De obicei am platit cand am comandat de la o companie din USA niste produse cosmetice, ca aia au pus factura in colet si am platit TVA si pentru produse si pentru transport, ceea ce mi se pare o tampenie, dar ma rog. In rest, comenzile aveau valori mici.
De cateva luni incoace insa, nu a trebuie sa ma mai duc la vama, ci imi aducea postasul acasa coletele, probabil ca luau in considerare valoarea trecuta pe pachet. E adevarat, ca nu am comandat cine stie ce produse de valoare, dar nu am mai platit in ultima vreme si nici nu am mai fost chemata in vama. Cred ca pana la urma depinde de fiecare oras in parte...
De cateva luni incoace insa, nu a trebuie sa ma mai duc la vama, ci imi aducea postasul acasa coletele, probabil ca luau in considerare valoarea trecuta pe pachet. E adevarat, ca nu am comandat cine stie ce produse de valoare, dar nu am mai platit in ultima vreme si nici nu am mai fost chemata in vama. Cred ca pana la urma depinde de fiecare oras in parte...
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
Din pacate in tarisoara noastra nu chiar asa de minunata consiliile locale fac legea, uneori in contradictie cu legile tarii (inclusiv in contradictie cu constitutia si drepturile fundamentale ale omului)*. De aceea, unde e nevoie de fonduri pentru proiecte de atragere a electoratului se taxeaza orice, chiar si metrul cub de aer respirat si numarul de pasi facuti pe trotuare. Evident in perioada premergatoare alegerilor aceste taxe intra in hibernare, pana le trezeste noua (sau vechea) conducere.
*Cine nu crede sa vina in TgMures, sau Sibiu...
*Cine nu crede sa vina in TgMures, sau Sibiu...
Problema nu are nici in clin, nici in maneca cu consiliile locale...