FDP Crucișătorul "Prințul Radu"

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

FDP Crucișătorul "Prințul Radu"

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 29 Iulie '14, ora 17:46

Urmeaza sa va prezint un MOC premiera pentru mine, dar mai intai, va dau "o tema de casa" pana apuc sa fac pozele. Daca va uitati la acest mic filmulet de pe youtube veti intelege mai bine ce reprezinta creatia mea.

Va promit, pozele vor aparea cel tarziu joi ;)
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Re: FDP Crucișătorul "Prințul Radu"

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 29 Iulie '14, ora 21:06

...si cum a ajuns asta la "Discutii generale"? Of doamne, nu mai mere creierul :((

Rog un moderator sa mute topicul la forumul MOCuri

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 14 August '14, ora 19:01

A venit mult asteptatul moment sa postez pozele :D Apropo, MOCul este inspirat din universul "Space Battleship Yamato"

Crucisatorul "Printul Radu" era o nava a Fortelior Defensive Pamantene (Earth Defense Force) care a participat in Macelul de langa Marte in 2199, impotriva Gamillienilor. A fost construita si lansata la Santierul Naval Trgu Mures. In timpul bataliei un proiectil energetic a penetrat hangarul navei si mai multe canistre de combustibil au explodat. Crucisatorul s-a retras din lupta pentru a masura avariile si pentru a incepe reparatiile insa din cauza victoriei rapide a flotei gamiliene echipajul nu a reusit. Capitanul a ordonat intoarcerea in orbita Terrei insa avariile la Centrala energetica a navei au impiedicat aceasta manevra. In fata posibilitatii de a fi luati ostatici (si prin aceasta sa le ofere un avantaj tactic gamilienilor), capitanul a ordonat autodistrugerea navei.

Specificatii tehnice

Lungime: 225 m (101 studs)
Inaltime: 70 m (32 studs)
Latime: 55 m (24 studs)
Masa: 20 000 t (mai mult de 1.5 kg)

Echipaj: 375 oameni; 150 droizi; 25 de droizi tactici

Armament:
  • tun de unde propagate (asistat de 2 fazere pentru directionarea undei)
  • 3 turele cu cate 3 tunuri fazate
  • 2x2 lanstorpile fotonice
  • 2x8 turbolasere
  • 3x2 tunuti fazate AA
  • 14 turbolasere AA
  • 4 lansatoare de rachete AA duble
Facilitati:
  • hangar sigilat cu camp de forta magnetorepulsiv
  • 2 interceptoare de clasa XN8600
  • punte de gestionare batalie
  • sistem de supraveghere si interceptare comunicatii cu raza de 20 000 000 000 km
  • punte de lupta
Pics, my friends:
[DATI CLICK PE POZE PENTRU A LE VEDEA IN INTREGIME. FORUMUL LE TAIE 50% DIN CONTINUT]
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

TUP si cele doua fazere, lanstorpilele si o parte din armamentul AA
Imagine
Imagine

Turelele frontale
Imagine

Puntea principala (jos) si puntea de lupta (sus), amplasamentele AA princpale
Imagine

Puntea de gestionare a bataliei si echipamentele de comuncatie/supraveghere/interceptare (observati va rog pavilionul navei)
Imagine
Imagine

Turela spate si motoarele; ancora planetara
Imagine
Imagine

Turbolaserele
Imagine
Imagine

Hangarul
Imagine
Imagine

XN8600 1 si 2
Imagine
Manevra de franare (folosita pentru a ajunge in spatele urmaritorului)
Imagine

Construirea in sine a durat 6+ ore, insa producerea modulelor-prototip (i.e. turele) a inceput inainte de concursul de vara, si modificarile ulterioare au avut loc in medie o data la 2 zile. Nava este stabila si rigida, singurele module un pic fragile sunt ansamblul de antene si usile hangarului.

Ce as mai fi vrut sa fac este sa impanzesc nava cu tunuri AA (dupa moda 1945) din manere si sa aadaug o nava de debarcare spatiala cu un vehicul 6x6 sau 8x8, insa scara la care am lucrat e prea mica. Eu sunt multumit de creatie insa: schema de culori nu mi-a iesit perfect, si nu am putut adauga 1x2 technic brick w/ pinhole pentru a simula geamurile navei. Am renuntat la aceste detalii in favoarea rigiditatii navei. Are un schelet technic, peste care am aplicat bordajul din caramizi 2x4, 2x6 si 2x8. In jurul bordajului am construit carena (rosie) si am unit tot ansamblul pe punte cu placile gri (4x10 si 2x12)

Va multumesc pentru vizualizare, astept critica voastra si intrebarile. Stiu ca nu e asa de perfect ca lucrarile maestilor Vitreolum, badgogo sau MMM, dar este prima mea creatie care include un element national (faptul ca nava e construita in Romania si poata numele unui roman). Totoata e primul MOC pentru care am facut comenzi bricklink, am luat toate piesele din cateva categorii de la vanzatorul meu preferat doar pentru nava asta.

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Joi, 14 August '14, ora 19:27

Arata incredibil. greeblingul si tona de detalii il fac sa arata bestial. Ai integrat foarte tare tricolorul pe acolo. :))

Cat despre critici... incearca niste poze din alte unghiuri (exemplu: https://c1.staticflickr.com/5/4077/5008 ... e842_z.jpg), pararea mea e ca din unghiul asta se vede cel mai bine un moc de genul asta.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 14 August '14, ora 23:41

Am incercat tot felu', pur si simplu nava nu incapea in cadru roflol

Mihai Marius Mihu
guraliv
guraliv

Mesaj de Mihai Marius Mihu » Dum, 17 August '14, ora 16:44

Lucrarea este foarte fain realizata si cu multe detalii interesante, insa ii trebuie niste poze un pic mai reusite. Sfatul meu este sa incerci sa faci pozele la lumina zilei, vei observa o diferenta considerabila. In rest, bravo!

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 18 August '14, ora 00:29

Mihai Marius Mihu scrie: insa ii trebuie niste poze un pic mai reusite. Sfatul meu este sa incerci sa faci pozele la lumina zilei
E la lumina zilei. M-am mirat si eu de calitatea slaba a pozelor. De obicei imi ies foarte bune, cred ca fost deranjat autofocusul de fundalul alb, poate prea iluminat. De exemplu la Fahrenheit 451 am folosit aceeasi tehnica de fotografiere si nu am avut probleme de-astea. Pana data viitoare voi face un studiu asupra artei fotografiatului

Mersi de feedback, apreciez :)

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Sâm, 23 August '14, ora 13:11

Felicitari pentru MOC, arata foarte bine!