Pana acum cele mai complete informatii le avem din review-ul ui Sariel:
https://youtu.be/bjcasrQeKqY
Ce-mi place:
- comunicatie BT.
- receiver integrat in BB.
- butoanele rotative de pe telecomanda.
Ce nu-mi place:
- range-ul limitat la 3-5m in conditiile in care BT ar trebui sa ajunga macar la 7-9m.
- mufele wedo care nu sunt stackabile.
- butoanele de pe telecomanda nu mai au gauri pt axuri limitand posibilitatile de customizare.
- telecomanda nu are control proportional.
- momentan singura sursa posibila de energie sunt bateriile AAA.
Ce nu stim inca:
- daca va inlocui PF in seturile Technic.
- daca vor exista cabluri splitter pentru porturi.
- daca vor exista cabluri de adaptare la sistemul PF vechi.
- daca vor produce si o telecomanda cu control proportional. Ma indoiesc avand in vedere ca au aplicatie de mobil.
- la ce tensiune lucreaza motoarele. Am o banuiala ca motorul de wedo lucreaza la 3V si isi negociaza tensiunea cu BB-ul pe port. Daca este asa putem sa ne luam adio de la cablurile splitter. Decat daca nu au gasit cumva o solutie ingenioasa ca sa permita pe un cablu splitter un motor de 3V si unul de 9V simultan.
Speculatii:
- Probabil mufele we-do sunt necesare pentru cablul de 6 fire. Banuiesc ca cele 2 fire in plus sunt necesare pentru comunicatie ca sa negocieze cu perifericele tensiunea de alimentare si modul de comanda. Am o suspiciune ca avem de-a face cu un bus de comunicatie + alimentari + sens.
PS: Sunt sigur ca le vom ierta toate ereziile daca vor scoate un motor technic puternic si un BB Li-Ion capabil sa-l tina...