Expired

Scrie răspuns
OWF
comunicativ
comunicativ

Expired

Mesaj de OWF » Mie, 12 Decembrie '12, ora 06:20

. . . . .
Ultima oară modificat Dum, 24 Martie '13, ora 19:19 de către OWF, modificat 1 dată în total.

OWF
comunicativ
comunicativ

Re: Vand Lego 6285 - Black Seas Barracuda

Mesaj de OWF » Joi, 13 Decembrie '12, ora 02:15

:) Cunosc foarte bine valoarea produsului si ii stiu foarte bine pretul sub forma de Junk, Heavy Used Condition, Good Used Condition si MISB.

Cu 400 RON poti cumpara acest set undeva intre Junk si Heavy Used Condition, si daca ai noroc, primesti si niste panze descusute, sifonate si murdare.
Daca nu e cu noroc, e fara panze, legata cu papioata, albul e galben si steagurile au clipsurile rupte in cazul in care nu lipsesc cu desavarsire.

Daca nu ai pretentii referitor la acest set, il gasesti si cu 400 RON.
Iti doresc succes.

cristian_i
tăcut
tăcut

Mesaj de cristian_i » Joi, 13 Decembrie '12, ora 02:46

Pretul de 400-500 RON este corect, presupunand ca piesele sunt in stare foarte buna. Nu are cutie si nici instructiuni. Verifica site-uri eBay din Europa pentru a vedea cu cat se termina licitatiile pentru un set similar.

OWF
comunicativ
comunicativ

Mesaj de OWF » Joi, 13 Decembrie '12, ora 02:59

cristian_i scrie:Pretul de 400-500 RON este corect, presupunand ca piesele sunt in stare foarte buna. Nu are cutie si nici instructiuni. Verifica site-uri eBay din Europa pentru a vedea cu cat se termina licitatiile pentru un set similar.
Fac asta din 2008.
Daca tu cumperi setul asta de pe eBay in stadiul acesta la pretul spus de tine 400-500 RON, te invit cu ele la mine si iti dau eu 700 RON pe fiecare.
Daca vi cu 10, iti dau 7000 RON pe toate.

Insa daca un singur cap de minifigure nu e stud solid, daca exista vreun torso deteriorat, panza deteriorata, etc... atunci...

Intamplarea face ca la ora la care scriu acest mesaj, am in "watch list" pe eBay, o lista cu 30-40 seturi 6285 publicate din intreaga lume, Europa/Asia/US.

Inteleg ca incerci sa blufezi, dar acest tip de intimidare nu functioneaza deoarece chiar cunosc valoarea setului, si cei cunoscatori o cunosc si ei.

cristian_i
tăcut
tăcut

Mesaj de cristian_i » Joi, 13 Decembrie '12, ora 05:36

E o idee de afecere...
Iti las la sfarsit un link cu set-ul vandut in Germania acum cateva saptamani cu 120 de euro (nou, pungi sigilate inteleg, dar nu si cutia). Poti verfica feedback-ul vanzatorului chiar pentru setul respectiv. Transportul in UE e 20 de euro, deci l-ai fi luat cu mai putin de 700 RON. Sunt insa de acord ca pretul asta e prea mic si utilizatorul nu stia ce vinde. In plus, iti trebuie rabdare si sa fii pe faza (setul s-a vandut la 1 minut dupa ce a aparut, motiv pentru care nu se afla in posesia mea). Da, si eu urmaresc de multi ani seturi Lego (classic pirates in special) pe Ebay, Gumtree, Bricklink si alte site-uri.
Inca ceva: Lego a facut tranzitia la minifigurine cu hollow stud prin 91, deci sunt seturi Black Seas Barracuda la care altereneaza cele doua variante sau posibil sa fie in totalitate hollow. Poti cauta pe forumuri.
Si concret, eu am cumparat un 6285 cum e descris al tau cu 60GBP.
Sincer, imi pare rau ca am intervenit pentru ca fiecare e liber sa vanda cu ce pret doreste. Dar nu mi se pare corect sa spui ca nu poti gasi nimic bun la 400 de RON.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 718wt_1112

patrick
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de patrick » Joi, 13 Decembrie '12, ora 10:34

asa preturi mari se pun pe acest forum incat in vine sa nu mai intru pe aria shopping..

aici nu este ebay sau bricklink sa facem comparatie cu alte preturi..

900 ron este extrem de mult ptr acest set dupa parerea mea .. dar na daca sunt persoane pe acest forum care isi permit e dreptul omului sa ceara cat vrea de mult
It`s nice to important, but it`s more important to be nice!

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Joi, 13 Decembrie '12, ora 10:50

Daca va uitati aici, vedeti cam care e valoarea acestui set pe piata:
http://www.brickpicker.com/bpms/set.cfm?set=6285-1

OWF
comunicativ
comunicativ

Mesaj de OWF » Joi, 13 Decembrie '12, ora 14:33

patrick scrie:asa preturi mari se pun pe acest forum incat in vine sa nu mai intru pe aria shopping..

aici nu este ebay sau bricklink sa facem comparatie cu alte preturi..
Nu este eBay sau Bricklink, dar gandestete ca nu vanzatorii nu pot vinde sub pretul pietii (eBay sau Bricklink) pentru ca mai mult sau mai putin tot de acolo au si ei aceste seturi. Piata Lego din Romania este extrem de involuata.

Legat de preturile piperate de pe acest forum, sunt 100% de acord cu tine.
Daca preturile nu ar fi fost atat de exagerate, as fi cumparat si eu multe seturi pe care inca le privesc.

Exista seturi de vanzare pe acest forum cu o medie de 2.3 RON per piesa.
Culmea, aici s-au vandut seturi cu o medie de 2.3 RON per piesa cu toate ca setul continea piese rupte.
Daca faci o medie de 900 RON impartit la 865, iti va da un rezultat de 1.04 RON per piesa, iar acest set nu contine nici macar o singura piesa rupta.
Asadar, remarca cum ca pe acest forum preturile sunt exagerate, este adevarata, insa nu si in anuntul de fata deoarece aici pretul este mai mic de jumatate din pretul mediu al acestui forum.
geo2087 scrie:Daca va uitati aici, vedeti cam care e valoarea acestui set pe piata:
http://www.brickpicker.com/bpms/set.cfm?set=6285-1
Sigur ca da. Te poti uita si aici:
http://www.bricklink.com/catalogPG.asp?S=6285-1

Vei observa ca in ultimele 6 luni acest set s-a vandut second-hand intre 368 RON si 1144 RON.
Eu nu inteleg de ce romanii fac exact ca in reclama de la Altex, si pana nu se targuie pe principiul "dincolo era mai ieftin" nu se lasa.
Cunosc prea bine piata, si stiu foarte bine cand acest set costa 400 RON si stiu lafel de bine si cand costa 1100 RON.
Il iei cu 400 RON atunci cand daca verifici piesa cu piesa, numarul pieselor cu urme de dinti, zgariate, decolorate, rupte, te va face la sfarsit sa regreti ca ai dat 400 RON pe el.
Iar daca ulterior te apuci sa dai comenzi pe Bricklink pentru a aduce setul intr-o stare decenta, cu toate taxele pe Lego, pe transport, cu toate drumurile facute, etc... atunci cand tragi linie, constati ca ai platit 1000 RON.

Aici se aplica 3 variante posibile.

Ori platesti 400 RON pe un "junk" si te multumesti cu un "junk".
Ori platesti 400 RON pe un "junk" dupa care mai muncesti 2-3 saptamani, mai platesti inca 400 RON cu toate taxele de transport, si la sfarsit ai un set decent.
Ori platesti 900 RON de la bun inceput si ai direct un set in stare foarte buna fara sa faci 3-4 drumuri la posta si fara sa te incurci cu 3-4 vanzatori din 3-4 tari diferite.

Din comentariile voastre deduc ori ca nu aveti destula experienta in vanzari Lego, ori ca pretentiile vis-a-vis de starea in care se afla produsul este extrem de scazuta, si daca sunteti multumiti cu un set "junk" la 400 RON, este automat evident ca nu vedeti rostul sa platiti 900, sau alte cifre de prin aceeasi zona.

Pentru cei atat de ambitiosi si entuziasmati in raport cu pretul acestui set de 400 RON, ii rog sa il cumpere la 400 RON, si sa vina sa il construim impreuna sa le numar cate piese se arunca.
Vor fi dezamagiti ca la un set de 865 de piese, 400 sunt de aruncat.
Am patit-o de prea multe ori in anii precedenti ca sa mi se spuna ce pret are Lego.

Daca v-as zice ca Lego 6286 Skull's Eye Schooner in stare buna are pretul minim de 1500 RON, mi-ati spune ca pe eBay se vinde cu $150, nu?

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Joi, 13 Decembrie '12, ora 14:50

Eu unul sunt de acord cu pretul. Piesele arata foarte bine. Nu prea gasesti in starea asta prea ieftin.
Spor la vanzari. Sau daca nu, mai tine-l cu grija mare cativa ani si va fi si mai valoros.
La noi nu prea sunt oameni care investesc in Lego asa, mai ales in cele vechi, clasice. Nu cunosc ei valoarea lor. Probabil cei care vor sa cumpere ieftin il vor pentru copiii lor sa se joace, sa roada piesele, sa rupa velele :)

Pana una alta, ar fi frumos ca un moderator sa curete putin topic-ul.

OWF
comunicativ
comunicativ

Mesaj de OWF » Joi, 13 Decembrie '12, ora 15:05

cristian_i scrie:E o idee de afecere...
Iti las la sfarsit un link cu set-ul vandut in Germania acum cateva saptamani cu 120 de euro (nou, pungi sigilate inteleg, dar nu si cutia). Poti verfica feedback-ul vanzatorului chiar pentru setul respectiv. Transportul in UE e 20 de euro, deci l-ai fi luat cu mai putin de 700 RON. Sunt insa de acord ca pretul asta e prea mic si utilizatorul nu stia ce vinde. In plus, iti trebuie rabdare si sa fii pe faza (setul s-a vandut la 1 minut dupa ce a aparut, motiv pentru care nu se afla in posesia mea). Da, si eu urmaresc de multi ani seturi Lego (classic pirates in special) pe Ebay, Gumtree, Bricklink si alte site-uri.
Inca ceva: Lego a facut tranzitia la minifigurine cu hollow stud prin 91, deci sunt seturi Black Seas Barracuda la care altereneaza cele doua variante sau posibil sa fie in totalitate hollow. Poti cauta pe forumuri.
Si concret, eu am cumparat un 6285 cum e descris al tau cu 60GBP.
Sincer, imi pare rau ca am intervenit pentru ca fiecare e liber sa vanda cu ce pret doreste. Dar nu mi se pare corect sa spui ca nu poti gasi nimic bun la 400 de RON.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 718wt_1112
Am ratat mesajul tau, asadar raspund acum.

Legat de stud solid si stud hollow, da, au fost mai multe linii de productie cu diferite tipuri de panze, diferite catarge si diferite tipuri de capete.
Insa din MISB-uri nu s-a raportat niciodata un mix intre capete de tip stud solid si stud hollow.
Idea de mix intre capete a aparut cand oamenii cumparau 6285 de pe eBay, gaseau capetele mixate, si ziceau "uite, ca sunt mixate, deci s-au facut si asa".
Raspunsul e nu, nu s-au facut si asa, ci vanzaturl avea 10 Kg de Lego intr-o cutie, si cand s-a hotarat el sa vanda setul, a luat capetele dupa figura, dar fara sa verifice daca sunt pline sau goale.
Daca ai vreodata ocazia sa deschizi un MISB 6285 si gasesti capete de 2 tipuri diferite, atunci ai putea sparge acest mit, dar asigurate ca incepi sa filmezi dinainte sa deschizi cutia, deoarece altfel lumea nu te va crede pur si simplu pe cuvant. :D

Nu trebuie sa iti para rau ca ai intervenit pentru ca daia e forum.
Eu stiu foarte bine despre ce vorbesti acolo, si nu te pot contrazice.
Tata i-a lasat o masina Skoda fratelui meu, si fratemiu atat de bine stia ce vine incat a cerut pe ea 2.5 mil Lei (prin 1996-1998), in contextul in care tata bagase pretul ala in bord inainte sa i-o predea, iar masina era inca in stare perfecta.
Daca stai la pleasca, in viata nu sti de unde sare iepurele.
Un vecin de-al meu, a pandit un alt vecin pana sa plictisit de Lego, si a cumparat cca 20kg de Lego la un pret de nimic, echivalentul a o bicicleta modesta.
Daca exista si oameni care nu stiu ce vand, si isi dau bunurile pe nimic, asta nu inseamna ca valoarea bunurilor ajunge echivalentul a un nimic.
Doar pentru ca un norocos a gasit o Skoda la 2.5 mil (1996-1998), asta nu inseamna ca valoarea masinii de atunci era 2.5 milioane, si daca eu am un vecin care a cumparat 20kg Lego cu 500 RON, asta nu inseamna ca 1Kg de Lego costa 25 RON.
Spre exemplu, eu ma uit acum pe okazii/ebay la cat se vinte kg de Lego, si nu pot sa ma duc la vanzator si sa ii zic.
Domne, la tine e scump, un vecin de-al meu a cumparat un kg de Lego cu 25 RON, tu ceri prea mult aici...

Si tot tie iti spun, deoarece sunt convins ca vei intelege.
Se mai aplica 2 variante.

1)
Cand vinzi un set la un pret mic, atragi si cumparatori care nu isi doresc neaparat setul respectiv, dar il cumpara pentru ca e ieftin si isi permit.
Gen, nu imi plac piratii, dar la 400 RON se merita, asa ca hai sa am si o corabie.
Dupa care o iau, nu am grija de ea, o las in praf, o uit pe jos, mai imi roade cainele niste omuleti, panzele se ingalbenesc de la nicotina, n-are nimic, si-a facut banii. La 400 RON, la anu mai imi iau alta...

Vezi tu, mi-ar pare rau sa stiu ca un set din 1989 pastrat in conditie buna, ajunge sa se deterioreze in mainile unui om care nu apreciaza.

2)
Pe de alta parte mai sunt scamerii.
Il dau cu 400 RON, vine unu il ia in secunda 2, dupa care cu rabdare, scoate pe el 800-1000. Pei cum ma simt eu atunci?

Credema ca iubesc foarte mult Lego, si iubesc foarte mult Lego Pirates, si daca as sti ca acest set ajunge la un om care isi doreste acest set inca de cand a aparut, l-ar pretui la adevarata lui valoare, si i-ar umple inima de bucurie oferindui acest set, ai fi uimit, dar i l-as da chiar si sub 400 RON.
Insa eu nu am cum sa stiu pe ce maini ajunge setul.

Din pacate, mi-e teama ca exemplul dat de tine cu vanzatorul german, setul a ajuns la un scammer care acum cu putina rabdare, scoate 1000 de euro, iar eu nu doresc sa fiu complice la astfel de excrocherii.
geo2087 scrie:Eu unul sunt de acord cu pretul. Piesele arata foarte bine. Nu prea gasesti in starea asta prea ieftin.
Spor la vanzari. Sau daca nu, mai tine-l cu grija mare cativa ani si va fi si mai valoros.
La noi nu prea sunt oameni care investesc in Lego asa, mai ales in cele vechi, clasice. Nu cunosc ei valoarea lor. Probabil cei care vor sa cumpere ieftin il vor pentru copiii lor sa se joace, sa roada piesele, sa rupa velele :)

Pana una alta, ar fi frumos ca un moderator sa curete putin topic-ul.
Nu puteai sa o spui mai bine decat ai facut-o.
Asta sustineam cand ziceam ca cei cunoscatori inteleg pretul, si uite ca nu m-am inselat.

Ma bucur sa vad ca mai exista cei ca tine.
Iti doresc numai bine.

cristian_i
tăcut
tăcut

Mesaj de cristian_i » Joi, 13 Decembrie '12, ora 15:42

OWF, considera mesajul asta un 'up'. M-am uitat si eu acum la mai multe anunturi din rubrica de vanzari de aici si iti dau dreptate, pretul tau e justificat comparativ cu multe seturi.
Insa am dreptate cand spun ca la 400-500 poti gasi si seturi bune in Europa (si sunt foarte pretentios, cred ca sunt multi useri de Bricklink care fug de mine din cauza asta). De acord, sunt sanse mai mari sa nimeresti ceva cu probleme si trebuie mai multa rabdare. Uneori poti ajunge in situatia de a fi aruncat banii, asa cum ai spus. In plus, nu toata lumea vrea sa-si asume riscuri sau sa astepte.
Sunt de acord si ca un chilipir nu da valoarea unui obiect, exact cum am spus si eu. Dar e valabil si invers. Daca vezi ca pe Bricklink se vinde 6277 cu 600 GBP, nu inseamna ca valoreaza atat. Asa cum sunt vanzatori neinformati, sunt si cumparatori neinformati.
Deci din nou, imi pare rau ca am intervenit, mai ales ca din cate vad puteam avea discutii interesante. Inca sustin ca minifigurinele pot alterna, dar o sa caut exact sa-ti spun. Celelalte diferente de care vorbeai tu sunt intre 6285 si 10040, chiar eu am scris pe un forum despre asta.
In fine, sper ca o sa vinzi setul cu o suma care sa te multumeasca. La urma urmei e un set superb si cred ca rar in Romania. Ar fi un cadou foarte frumos de Craciun.
Bafta la vanzare!