Masa de lucru a lui Lixander (W.I.P.-uri Technic)

Scrie răspuns
Lixander
guraliv
guraliv
Judet: Bucuresti

Masa de lucru a lui Lixander (W.I.P.-uri Technic)

Mesaj de Lixander » Sâm, 07 Iunie '25, ora 18:13

Într-un final, apuc să postez W.I.P.-urile din ultimele luni și aici.
De asemenea, am decis să creez un subiect unic pentru toate W.I.P.-urile mele de acum înainte, pentru a ține evidența mai ușor.
Luând-o în ordine cronologică.......primul e conceptul cu 6x motoare buggy, 1x motor PU L și suspensie independentă pe toate brațele. Fiind cam nereușit în opinia mea și neavând spațiu suficient nici pentru 2x hub-uri BuWizz 3.0, rămâne doar un concept. Fișierul digital e disponibil în arhiva mea de pe Bricksafe.
Imagine

Urmează Mid trophy-truck, cu 2x motoare buggy, 1x motor PU L, 2x BuWizz 3.0, suspensie independentă pe față și tip multi-link pe spate, caroserie detașabilă și șașiu detaliat, dar fără interior. Modelul are o și o versiune modificată, care imită Ford-ul Bronco ULTRA4 4400 (care participă la King of the Hammers).
Imagine Imagine
Imagine Imagine

După, cam într-o singură zi, am făcut un buggy 4x4 cu 8x motoare buggy, 1x motor PU XL, 4x BuWizz 3.0, suspensie independentă pe toate brațele și caroserie și aripă-spate detașabile.
Imagine Imagine Imagine

Apoi, am recreat un Porsche 962C postat pe Eurobricks. Modelul are direcție, motor F6 care este relativ detaliat și conectat la roți printr-un diferențial, interior cu scaun și volan, uși tip fluture, panou spate ușor detașabil și construcție relativ modulară.
Imagine Imagine
Imagine Imagine
Sistemul ușilor: ce e roșu se ridică, ce e albastru se rotește.
Imagine

Întorcându-mă la primul meu concept de crawler, creat după un model de pe Instagram, căruia îi făcusem atunci o caroserie oribilă, i-am îmbunătățit șașiul și refăcut complet punțile, plus, am făcut de la zero o altă caroserie. Modelul are 4x motoare buggy, 1x PF servo/ motor PU L, 2x BuWizz 3.0, suspensie tip multi-link și caroserie detașabilă. Cu aceleași electronice și aceeași caroserie, am făcut un șașiu diferit, mai plat, complet original.....rămâne de văzut dacă instrucțiunile ambelor modele vor ajunge pe Rebrickable.
Imagine Imagine

De asemenea, încerc de câteva luni să fac un buggy extrem de ușor cu cel puțin 1x motor buggy și rapoarte interschimbabile. Din asta au rezultat 2x modele: S și XS buggy.
Ambele au 5x rapoarte, 2x motoare buggy, 1x motor PU L, 1x BuWizz 3.0, suspensie independentă pe toate brațele și caroserie și aripă detașabile. Însă, S buggy-ul are aproximativ aceeași greutate cu Retro style buggy-ul, deși este un design complet nou și diferit, pe când XS buggy-ul e mai ușor cu 200g, dar un pic mai complex.
Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine
Șii rapoartele posibile, ce se pot monta și pe REViii:
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Și, de asemenea, mi-am amintit și de RC-E buggy, căruia îi cam plănuiam o revizie, în special din cauza suspensiei spate. Noua versiune are aceleași caracteristici ca originalul, dar folosește 4x arcuri tari de 6.5L, 1x motor PU L pentru direcție, noile articulații CV pentru axul față și e mai lung cu 5 stud-uri, iar caroseria este refăcută și simplificată, hub-ul BuWizz 3.0 are loc acum pe șasiu și caroseria este mai lată cu 2-stud-uri pentru a face spațiu firelor de la motoarele buggy și elimina îndoirea, ruperea sau teșirea lor.
Imagine Imagine

Lixander
guraliv
guraliv

Re: Masa de lucru a lui Lixander (W.I.P.-uri Technic)

Mesaj de Lixander » Mie, 11 Iunie '25, ora 16:09

De ceva timp am vrut să recreez o Dacia Sandrider, așa că am încercat să îi modelez caroseriea pe șasiul de RC-E EVO de data asta.
Urmând proporțiile originalului, șasiul a trebuit din nou lungit, lucru care a permis instalarea încă unui motor buggy. Acum, cu un total de 4x motoare pentru tracțiune, a fost nevoie de 2x hub-uri BuWizz 3.0, care sunt poziționate deasupra motoarelor buggy.
Marea majoritate a caracteristicilor au rămas la fel ca ale RC-E Retro EVO-ului, însă Sandrider-ul are loc pentru a instala seturi de lumini (pentru aproape toate lămpile; doar pentru cea din mijloc-față nu am putut găsi spațiu pentru modulul de lumină) și folosește roți mai mari (inițial, folosea roțile de la Audi-ul RS Q e-tron, dar s-au dovedit a fi prea mici; astfel, pentru a recrea roțile RC pe care vreau să le folosesc în model, am acoperit caucicurile inițiale cu cele de 94.3 x 38 mm R).
De asemenea, noul model mai are nevoie de mici modificări, în special legate de integritatea structurală a caroseriei și rigiditatea suspensiei (modelul deocamdată folosește doar 4x arcuri tari de 6.5L la o greutate de aproximativ 1 kg 900 g fără cele 2x hub-uri BuWizz).

Imagine Imagine Imagine Imagine

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Joi, 12 Iunie '25, ora 09:08

Frumos frumos, imi place si logo-ul DACIA :D. Interesanta si ideea de prindere a hub-ul spate.
Sper sa il faci si RL.

Spor

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Joi, 12 Iunie '25, ora 09:32

Homersapien scrie:
Joi, 12 Iunie '25, ora 09:08
Frumos frumos, imi place si logo-ul DACIA :D. Interesanta si ideea de prindere a hub-ul spate.
Sper sa il faci si RL.

Spor
Mulțumesc!
E cam singurul W.I.P. la care mă gândesc să îl păstrez construit după ce îl termin de testat......deci cam e necesar să îl construiesc și fizic :)

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Joi, 12 Iunie '25, ora 14:44

astept cu nerabdare sa il vad cum merge

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Joi, 12 Iunie '25, ora 15:39

Homersapien scrie:
Joi, 12 Iunie '25, ora 14:44
astept cu nerabdare sa il vad cum merge
Deci cam trebuie și un video cu modelul în acțiune..........notat.
Poate reușesc să îl finalizez și poate chiar să cumpăr piesele necesare pentru a-l păstra construit până la RTXP-ul care vine........așa, ar merge și de un live demo :)
Oricum, și eu sunt nerăbdător să încep să lucrez la W.I.P.-uri, iar Sandrider-ul e primul pe listă acum.......dar mai întâi trebuie să văd cum reușesc să fac rost și de niște electronice mai de Doamne-ajută.

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Sâm, 14 Iunie '25, ora 20:23

Aparent, chiar și după mai multe încercări eșuate, tot fac modele cu set-up-ul de electronice de hobby......poate pentru că, când asemenea modele funcționează bine, rezultatul e prea satisfăcător.
Așadar, am făcut un nou model cu motor brushless, pe care plănuiesc să îl testez în următoarea lună.
Noul model hibrid are la bază experiențele pe care le-am avut cu celelalte modele construite cu electronice de hobby, întrucât utilizează U-joint-uri de metal în loc de noile legături CV (care sunt tot prea slabe pentru a rezista unui astfel de motor) și are un raport de aproximativ 11:1, fără a utiliza butucii cu reducție planetară (care, de asemenea, s-au dovedit a fii prea slabi pentru puterea unui motor de hobby; raportul este dat de 2x perechi de roți 12/40t).
Imagine

Deși folosește mare parte din cadrul-față al modului RC al Sprite retro buggy-ului și are cam aceleași brațe-față ca pe Sprite EVO, în noul buggy am prins diferit brațele suspensiei-față iar cadrul-spate este complet nou.
De asemenea, are suspensie indepedentă cu 4x arcuri tari de 6.5L, însă, cel puțin pentru spate, s-ar putea să nu fie îndeajuns, modelul având aproximativ 765 g fără electronice.
Imagine Imagine

În cele din urmă, pentru a completa modelul, am adaptat caroseria și aripa-spate detașabile de pe RC-E EVO pe noul șasiu. Acesta este rezultatul:
Imagine