Iata si un scurt istoric:
Construcția acestei locomotive (cea reală, folosită ca inspirație pentru acest model) a fost finalizată în anul 1933. Este a doua locomotivă dintr-o serie de 13 locomotive.
Numită după fiica cea mare a Ducelui de York, Princess Elizabeth, poartă numărul 6201.
Prințesa Elisabeta, la acea vreme, avea să devină mai târziu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
Întreaga serie de locomotive avea să fie cunoscută sub denumirea de “Lizzies”. Ulterior, în 1948, numărul acesteia a fost schimbat în 46201.
Retrasă inițial din activitate în 1962, în anii ce au urmat a fost recondiționată de mai multe ori, având mai multe perioade de activitate: 2009-2012, 2016, 2019-2021.
În prezent, locomotiva se află în reparații capitale.
Cateva detalii despre creatie:
Trenul este compus din locomotiva mai sus amintita, un vagon de bagaje, un vagon de pasageri si un vagon restaurant.
Locomotiva, in varianta Lego, este o incercare de reproducere a locomotivei reale la scara de minifigurina Lego. Forma este una aproximativa, cat mai aproape posibil de varianta reala.
Vagonul de bagaje prezinta 2 usi glisante laterale. In interior, vagonul are 16 spatii pentru bagajele pasagerilor. Acesta se poate considera ca poate functiona atat ca vagon de bagaje, cat si ca vagon-posta (playability point-of-view).
Vagonul de pasageri are 4 usi ca orice vagon. In interior, acesta cuprinde 20 de locuri pentru un maxim de tot atatea minifigurine.
Vagonul rastaurant este inspirat din ultima ecranizare a cartii "Crima in Orient Express" de Agatha Christie. In film, pasagerii se imbarca in tren prin vagonul restaurant, mai precis, prin capatul lui. Acesta are 3 usi: 2 normale ca orice vagon de tren si o usa in capatul "balconului". Ca si o gluma, in balcomul acestui vagon m-am pus pe mine, cu o tigara in mana (da, stiu, unii au zis ca e trabuc). In interior, vagonul are un bar, 2 mese la care se sta in picioare si 4 mese duble pentru servirea mancarii (teoretic). Din punct de vedere al capacitatii de minifigurine, acesta are un numar de 8 locuri.
Toate vagoanele au partea centrala a acoperisului detasabila pentru a putea fi accesat interiorul. Acestea sunt o tentativa de reproducere in Lego a vagoanelor Pullman. De asemenea, folosindu-ma de liberatea artistica, vagoanele au o dunga gri deschis pe toata lungimea lor. Deasupra acestei dungi, este o dunga mai subtire neagra. Culoarea de baza, atat in cazul locomotivei, cat si in cazul vagoanelor, este bordeaux (in varianta Lego: dark red)
Trenul este motorizat si automatizat cu ajutorul sistemului PoweredUp (motor L in locomotiva, battery box-ul in tender si senzorul de culoare in vagonul de bagaje). Are si un program scris in telefonul meu pentru a rula.
Dimensiuni fizice ale trenului
Lungime totala: 1,6m lungime.
Greutate totala: 3 kg (fara baterii)
Numar de piese: 3641 (fara minifigurine)
Peronul a fost prezentat in prima sa varianta aici: aici
Acum, peronul are 2 platforme, 2 pasarele supraterane, imbracate in iedera. Peronul este o (tentativa de) imbinare intre 2 stiluri arhitecturale: stilul victorian, cu detaliile lui prin caramizile cu pattern, gradina cu flori si iedera (asta este viziunea mea asupra stilului victorian) si brutalismul comunist, prezentat aici mai ascuns prin pasarelele de beton. Asa cum scris, mai ascuns, pentru ca acestea sunt acoperite de iedera. Ca si suprafata, acesta este construit pe 14 placi de 32x32 dispuse 2 pe latime, 7 pe lungime. Acesta are o lungime de 1,79m pe 0,51m latime. Suprafata sa totala este de 0,92m2. Ca si numar de piese, imi este greu sa spun cu exactitate, deoarece acesta a fost construit fara o planificare prealabila. Estimativ: 3500 piese
Datorita spatiului limitat, pot doar sa prezint poze cu trenul si peronul.

NOTA: a se ignora faptul ca pe una dintre liniile peronului este pus trenul din setul oficial lego 21344. Este pus asa datorita spatiului. Plus, trenul din set este cvasi-inrudit cu trenul meu.
NOTA 2: a se ignora faptul ca pe platforma mai lata sunt puse multe figurine. Tot din cauza spatiului. Aceasta insiruire de figurine nu face parte din aranjament.