Tortoise buggy & Retro buggy REViii

Scrie răspuns
Lixander
guraliv
guraliv
Judet: Bucuresti

Tortoise buggy & Retro buggy REViii

Mesaj de Lixander » Dum, 03 Noiembrie '24, ora 12:17

Dintr-un test pentru un cadru cu sistem de direcție și transmisie, care nu a ieșit cât de compact îmi doream, am încropit un buggy acum câteva luni - Tortoise buggy. Inițial, Tortoise buggy mi s-a părut că nu este îndeajuns de performant, însă cu un set-up BuWizz și cu butucii cu reducție planetară pe care le-am pus în fișierul digital, ar trebuie totuși să fie îndeajuns de puternic.
Astfel Tortoise buggy are:
- transmisie 4x4 prin 4x motoare buggy și PF servo/ PU L pentru sistemul de direcție
- suspensie independentă pe toate brațele, prin 4x arcuri tari de 6.5L pe spate și alte 2x arcuri tari de 6.5L și cu unghi caster pozitiv pe față
- aripă-spate și caroserie detașabile
- 300 de grame mai puțin decât predecesorii săi spirituali - 4X4 truggy și 4x4 truggy REVii
- roțile vin montate în fișierele Studio cu distanțatoare pentru a instala pe aceleași jante cauciucuri de hobby de 1.55 inch (acestea au diametrul exterior de minim 90mm)
Din păcate, anumite ansambluri, precum lift-arm-urile de lângă motoare, partea superioară a caroseriei și lift-arm-urile care unesc puntea spate cu cea față, sunt oarecum sub tensiune. Însă, tensiunea din zona motoarelor poate fi eliminată dacă se folosesc motoare BuWizz.

În orice caz, găsiți inventarul de piese pe Rebrickable și fișierele Studio pe Bricksafe

Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine
Ultima oară modificat Dum, 03 Noiembrie '24, ora 12:36 de către Lixander, modificat 1 dată în total.

Lixander
guraliv
guraliv

Re: Tortoise buggy & Retro buggy REViii

Mesaj de Lixander » Dum, 03 Noiembrie '24, ora 12:32

Mic sneak-peek: am refăcut Retro style buggy exact ca în fișierele Studio din primăvară și am descoperit că nu are nevoie de prea multe modificări pentru a funcționa fără probleme. După ce îl voi testa cum trebuie, voi pune mai multe detalii...........până atunci, acestea sunt cele 2 variante ale transmisiei de pe Retro style buggy REViii (butucii ar trebui să fie cei de pe Audi; modelul are aproximativ 850-900 de grame cu tot cu 1x hub BuWizz):

Imagine Imagine

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Mar, 12 Noiembrie '24, ora 20:48

Așa cum am spus, am făcut a 3-a reiterare a Retro style buggy.
Am păstrat aceleași caracteristici în mare (2x motoare buggy, 1x PF servo/ motor PU L, suspensie independentă pe toate brațele și caroserie și aripă-spate detașabile) însă am lungit șasiul și caroseria pentru a putea pune 1x hub (BuWizz 2.0/ BuWizz 3.0) în interiorul modelului.
În orice caz, modelul este deja pe Rebrickable

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Joi, 14 Noiembrie '24, ora 20:18

De asemenea, am mai umblat și cu rapoarte de viteză pentru Retro style buggy REViii.
Raportul de 1:1.4 (28 - 20t) este disponibil pentru versiunea REViii+ BuWizz 3.0, încât aceasta necesită mici modificări iar 1x BuWizz 2.0 nu cred că ar face față.

Imagine

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Vin, 15 Noiembrie '24, ora 08:20

Nu e prea rapid in ultima configuratie? Mai are cuplu sa urce pe panta?

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Vin, 15 Noiembrie '24, ora 09:06

Homersapien scrie:
Vin, 15 Noiembrie '24, ora 08:20
Nu e prea rapid in ultima configuratie? Mai are cuplu sa urce pe panta?
Neavând BuWizz 3.0, nu am putut testa versiunea cu raportul de 1.4 cum trebuie, mai ales cu hub-urile CaDA, care cred că au probleme de calitate.

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Vin, 15 Noiembrie '24, ora 10:38

Inteles.