Flat baja-truck II, Flat baja-truck MAXX, Ruslan baja-truck PROTOTYPE & alte modele

Lixander
vorbăreț
vorbăreț
Judet: Bucuresti

Flat baja-truck II, Flat baja-truck MAXX, Ruslan baja-truck PROTOTYPE & alte modele

Mesaj de Lixander » Sâm, 02 Decembrie '23, ora 19:51

Deși inactiv în ultima vreme, am strâns mai multe proiecte construite digital ce necesită teste.
Principalele 2 sunt Flat baja-truck II și Ruslan.
Pentru primul, povestea e destul de simplă: doream să fac un Flat baja-truck cu 2 motoare, dar din moment ce un alt proiect a luat forma unui trophy-truck cu dimensiuni similare, cu 2 motoare și care poate adopta și culorile primului meu model reușit de acest tip, nu a mai fost necesar.
Așadar, deși încă în teste, Flat baja-truck II este aproape de a fi terminat. De asemenea, prototipul pentru Flat baja II a fost exponat pentru câteva ore și la expoziția de la Park Lake (București) de la sfârșitul lunii trecute.

Imagine

Iar pentru al doilea, Ruslan baja-truck, făcut în ultimele 3 zile prin recrearea ideii acesteia într-un model motorizat aproape complet cu electronice Lego. Încă trebuie schimbat servo-motor-ul cu unul Lego (PF sau PU). Scara pentru baja-truck-ul mai mare este de aproximativ 1/15.

Ambele modele au 2x motoare buggy și 1x servo dar și spațiu pentru a instala seturi de lumini (2x seturi față pentru Flata baj-truck II și 3x seturi pe față 1x seturi pe spate pentru Ruslan).

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine
Ultima oară modificat Dum, 03 Noiembrie '24, ora 11:55 de către Lixander, modificat de 5 ori în total.

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Re: Flat baja-truck II & Ruslan baja-truck PROTOTYPE

Mesaj de Lixander » Mar, 02 Ianuarie '24, ora 23:17

Deși nu tocmai plăcut când ai alte 4 proiecte care așteaptă să fie finalizate, am făcut un alt buggy de dat asta cu tematică retro.
Împărtășește cadrul din față al Flat baja II dar cu mici modificări, Retro buggy-ul folosind butuci mai mari.
Retro buggy-ul are ca motoare 1x buggy motor cu viteză mărită prin angrenaje - care probabil vor face modelul ”slab”, și 1x servomotor.
Ca „funcții”, dispune de suspensie independentă și brațe duble pe toate roțile și caroserie detașabilă - cu eleron un pic prea mare.
Drept inspirație, am avut buggy-ul RC Tamiya Avante (Mk. 1).

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

ALEX ILEA
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj

Mesaj de ALEX ILEA » Mie, 03 Ianuarie '24, ora 21:15

Ii frumusica! Acum trebuie construit si testat :)

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mie, 03 Ianuarie '24, ora 22:09

Mulțam! Să văd când apuc, că am rămas în urmă cu construitul :/
Ultima oară modificat Mie, 10 Ianuarie '24, ora 15:50 de către Lixander, modificat 1 dată în total.

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Re: Flat baja-truck II, Flat baja-truck MAXX & Ruslan baja-truck PROTOTYPE

Mesaj de Lixander » Mar, 09 Ianuarie '24, ora 22:36

Încă un W.I.P.........Flat baja-truck MAXX (nu are nimic comun cu Flat baja-urile, decât numele, că e destul de plat).
Modelul folosește cadre modifcate, luate de pe un alt proiect, făcut mai mult ca un studiu pentru un cadru care are și tracțiune și direcție iar brațele suspensiei sunt la distanță de 0 pini, pentru a îmbunătăți cursa și comportamentul suspensiei.
Deși are un pic peste 1 kg, modelul folosește 2x motoare buggy pentru tracțiune și 1x servo pentru direcție. Am în vedere și faptul că cele 4x arcuri de 8.5L nu o să susțină modelul iar motoarele s-ar putea să nu suporte greutatea. Am în plan să încerc să creez și o versiune cu componente electrice de modelism, cu cadru printat 3D pentru motor și servo compatibil cu sistemele de radio modele.
În orice caz, Flat baja MAXX dispune de tracțiune 4x4, unghi-caster pozitiv (ca orice creație a mea), caroserie detașabilă cu șașiu relativ modular, suspensie independentă pe toate brațele, direcție consolidată, spațiu mai mult decât decent pentru baterii (urmează să le stabilesc locația și să le creez cadrele), spații pentru lumini (atât față cât și spate) și, „sufletul” modelului, distanța de 0 pini dintre brațele suspensiei față și spate.

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Dum, 21 Ianuarie '24, ora 19:43

Flat baja II este finalizat!
Are cam aceleași specificații ca prima variantă - 2x motoare buggy pentru tracțiune cu 1 x servo pentru direcție și supensie independentă pe față și tip cadru pe spate.
Însă, pe lângă faptul că e mai compact și arată și ma bine decât primul Flat baja, a 2-a versiune folosește 8x arcuri tari de 6.5L, dispune de mai multe lăcașuri pentru seturi de lumini (2x pe față și 1x pe spate) și are 4x roți mici integrate în șașiu pentru a face modelul să treacă mai ușor peste obstacole și să ferească și șașiul de zgărieturi când suspensia este pusă sub sarcină - sistem inspirat de la Toyota FJ „Bruiser”.
Modelul poate fi găsit pe Rebrickable, atât singur cât și în Combo, dar și pe Patreon shop, doar în Combo (Patreon permite o arhivă mai mare, deci acolo sunt toate instrucțiunile într-un singur fișier ZIP).

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Lun, 22 Ianuarie '24, ora 09:00

Frumos proiectat! Imi place si ideea cu rotile ajutatoare. Pe acesta as vrea sa il vad si pe viu, sa vad cum se descurca.

Spor la construit!

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Lun, 22 Ianuarie '24, ora 09:46

Homersapien scrie:
Lun, 22 Ianuarie '24, ora 09:00
Frumos proiectat! Imi place si ideea cu rotile ajutatoare. Pe acesta as vrea sa il vad si pe viu, sa vad cum se descurca.

Spor la construit!
Mulțam!
Eu nu cred că am atâtea roți mici și atunci l-am construit fără ele. Oricum, ele ating solul doar când suspensia este solicitată la maxim.
Dacă vrei să vezi cum se descurcă, amintește-mi te rog cu vreo săptămână înainte, ca să nu uit complet, când ești în București la concurs sau altceva și îl refac cu plăcere. Asta pentru că am cam multe W.I.P.-uri și deja am început să-l dezasamblez.

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Lun, 22 Ianuarie '24, ora 10:57

La cum se arata prima vizita la Bucuresti va fi cu ocazia ComiCon prin aprilie. Sper sa se si intample.

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Lun, 22 Ianuarie '24, ora 12:15

Am înțeles........ținem legătura ;)

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Re: Flat baja-truck II, Flat baja-truck MAXX, Ruslan baja-truck PROTOTYPE & other models

Mesaj de Lixander » Mar, 23 Ianuarie '24, ora 16:25

Cum am finalizat Flat baja II, pot să mă apuc de alte proiecte.
Am făcut o parte din șașiul de BBX înainte să termin instrucțiunile la al 2-lea Flat baja, așa că era firesc să îi vină rândul la replica de Tamiya BBX BB-01.
Ideea era bazată inițial pe șașiul de la primul Flat baja-truck dar pe parcurs s-a îndepărtat tot mai multe de șașiul original.
În orice caz, ultima variantă are același cadru-față ca la Flat baja II, de aceea îl pun și aici.
Ca specificații, are 4x arcuri tari de 6.5L pentru față și 2x arcuri moi de 9.5L pentru spate, suspensie independentă și destul de „promptă” pe toate roțile, suspensie tip ”trailing arm” pe spate (ca buggy-ul original), unghi-caster pozitiv, „caroserie” detașabilă și șașiu ce imită cadrul tubular de pe modelul RC. De asemenea, a trebuit să îi scot cadrele pentru lumini, întrucât distrugeau și mai mult proporțiile, care oricum sunt cam varză din cauza noii caroserii (în special „capota”) și a cadrului-față.
Încă trebuie testat afară, dar în mare, e cam finalizat.

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Re: Flat baja-truck II, Flat baja-truck MAXX, Ruslan baja-truck PROTOTYPE & other models

Mesaj de Lixander » Joi, 25 Ianuarie '24, ora 21:30

Am revizuit din nou cadrul față acum vreo zi și a trebuit să rigidizez și cadrele din spate. Urmează să revin cu alte render-uri care arată mai bine progresul.

Imagine

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Sâm, 27 Ianuarie '24, ora 20:54

După cum s-a văzut în ultimul răspuns, am revizuit cadrul față, care acum folosește 2x arcuri tari de 9.5L și butuci mai noi, am adăugat link-uri de 6L pentru a consolida cadrele motoarelor și tot pe cadrele motoare am adăugat și 2x arcuri tari de 6.5L pe lângă cele 2x arcuri moi de 9.5L deja existente, pentru a rigidiza suspensia pe spate pe măsura celei de pe față.
De asemenea, am modificat și capătul din față al caroseriei, care acum e mult mai ușor detașabil și care arată și mai bine.

Imagine Imagine Imagine

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mie, 27 Martie '24, ora 19:35

Șașiul de la Flat baja-truck MAXX este aproape finalizat. Urmează să îl testez mai bine, afară.
Spre deosebire de prototip, varianta pentru teste folosește 4x motoare buggy, 4x arcuri tari de 9.5L și 2x arcuri tot tari de 6.5L.

Imagine Imagine Imagine

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mie, 10 Aprilie '24, ora 22:34

Chiar și cu o (nouă) caroserie ușoară, Flat baja MAXX mi se pare cam încet (aproximativ 12 km/h).
Voi vedea ce pot să fac, însă greutatea și complexitatea sunt o parte a conceptului (zero stud-uri distanță între brațele suspensiei).
În orice caz, aceasta este caroseria de buggy, încropită într-o zi.
Imagine
P.S.: Conceptul mergea destul de prost, astfel, l-am anulat.