Putin background info: nava a aparut prima data in Return of the Jedi, ca si filler obscur, fiind un kitbash construit in mai putin de 2 zile de cei de la ILM. Fiindca nu i-a placut regizorului artistic (a zis ca arata de parca ar fi din Battlestar Galactica), avea rol destul redus; dar de-a lungul timpului a devenit una dintre cele mai cultice nave pt fani. Nava a revenit pe ecran in Rebels, iar dupa aceea a aparut si in Rogue One (plus si in ep 9). Mai mult info, descriere detaliata, etc pe wookiepedia

Ca si restul flotei, este construit in aproximativ in playscale; sa arate bine langa restul navelor si sa nu fie nici supradimensionat, dar sa aiba cat mai multe detalii. Din pacate interior nu am putut include, nu prea era loc. Are 65 stud lungime, si undeva intre 900 si 1000 de piese (nr. exact nu stim, fiindca la construire am mai schimbat destul de multe lucruri).
Majoritatea MOCurilor din nava pe care am mai vazut pe net sunt microscale/midiscale, plus cateva variante UCSuri; am gasit numai un singur alt playscale.
Multumim inca o data ajutorul acordat de @mad_horax la proiectare!

in Return of the Jedi:

poze din arhiva Lucasfilm:

modelul digital pt Rebels:

si pt Robue One:

pe ecran in Rebels:

in R1:

un model construit de un fan: