LCFD Avion amfibiu

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

LCFD Avion amfibiu

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 07 Septembrie '22, ora 11:13

Prezint ultimul MOC din proiectul LEGO CITY Fire Department, un avion amfibiu pentru stingerea incendiilor. De o vreme bună am avut în minte ideea de a construi un avion CITY, nu neapărat pentru pompieri, dar inspirația a venit relativ recent, în timpul incendiilor din zona Mării Mediterraneene când zeci de avioane amfibii CL-215 și CL-415 au contribuit la stingerea incendiilor de vegetație.
Deși inspirația vine de la avioane și bărci zburătoare reale, am recreat doar conceptul și funcțiile, păstrând stilul CITY.

Imagine

Fiind avion amfibiu are tren de aterizare cu roți și flotoare. Schimbarea manuală se face foarte ușor, conectarea ansamblurilor fiind deliberat slăbuță.

Imagine

Imagine

Mecanismul de umplere a rezervorului de apă și deschiderea rezervorului e unul singur, "selectat" prin direcția pivotării. În poză este deschis scooperul; dacă apăs pe partea de scooper se deschide rezervorul. (Pentru playability se poate umple cu 1x1 tr blue round brick sau tile)

Imagine

Cabină complet echipată pentru pilot și operator

Imagine

Imagine

Per total mă bucur de ce a ieșit. Un pic nu sunt mulțumit cu schema de culori, aș fi vrut să includ mai multe linii galbene, dar cred că mai bine compensez cu stickere decât să compromit structura și așa fragilă.
Imagine

Leg godt!
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

chyck
gură spartă
gură spartă

Re: LCFD Avion amfibiu

Mesaj de chyck » Mie, 07 Septembrie '22, ora 22:11

:anim-yes:

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț
Judet: Bucuresti
Flickr: https://flic.kr/ps/3Y4ptN

Mesaj de Balaur87 » Joi, 08 Septembrie '22, ora 06:55

ce misto eee! foarte detaliat si cu cabina pt. omulet exact ce-mi place mie. sa nu-l strici, ar fi pacat.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 08 Septembrie '22, ora 11:35

Multam! Pai sa stii ca dupa ce l-am terminat deja am inceput sa ma gandesc cum sa-l mai stric, si pe lista ar fi urmatoarele:
  • elice cu 5 pale sau 2 elice de 4 contrarotative ('Mniezo stie cum se poate face la scara asta)
  • usa pentru echipaj, in spatele cabinei
  • rampa de marfa in spate, ca la cargourile militare. In mod ciudat n-am observat potentialul cand construiam avionul
Deci e foarte probabil ca il stric, dar nu il reciclez. Proiectul LCFD este unul de termen lung, deci aeronava va ramane in serviciu macar cativa ani. Totul a inceput cu un tren de pompieri, si acum am ajuns la 2 trenuri, 6 autospeciale, un elicopter si un avion. Urmeaza inca 8 autospeciale (din care 4 motociclete), 2 nave, si o extensie la statia de pompieri.
Ultima oară modificat Vin, 09 Septembrie '22, ora 15:44 de către lapsanszkitamas, modificat 1 dată în total.
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

Emersonac
comunicativ
comunicativ

Mesaj de Emersonac » Joi, 08 Septembrie '22, ora 16:42

ce tare e interiorul!

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Balaur87 » Joi, 08 Septembrie '22, ora 20:44

lapsanszkitamas scrie:
Joi, 08 Septembrie '22, ora 11:35
Multam! Pai sa stii ca dupa ce l-am terminat deja am inceput sa ma gandesc cum sa-l mai stric, si pe lista ar fi urmatoarele:
  • elice cu 5 pale sau 2 elcipe de 4 contrarotative ('Mniezo stie cum se poate face la scara asta)
  • usa pentru echipaj, in spatele cabinei
  • rampa de marfa in spate, ca la cargourile militare. In mod ciudat n-am observat potentialul cand construiam avionul
Deci e foarte probabil ca il stric, dar nu il reciclez. Proiectul LCFD este unul de termen lung, deci aeronava va ramane in serviciu macar cativa ani. Totul a inceput cu un tren de pompieri, si acum am ajuns la 2 trenuri, 6 autospeciale, un elicopter si un avion. Urmeaza inca 8 autospeciale (din care 4 motociclete), 2 nave, si o extensie la statia de pompieri.
posteaza si elicopterul, cand vine vorba de modificari la system sky is the limit...si eu fac la fel dar in timp...

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Balaur87 » Joi, 08 Septembrie '22, ora 21:14

Emersonac scrie:
Joi, 08 Septembrie '22, ora 16:42
ce tare e interiorul!
da s-a bagat la creatie nu gluma...cu mansa cu radare etc