MOC-uri

Scrie răspuns
Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

MOC-uri

Mesaj de AdrianFlorea » Mie, 12 Septembrie '07, ora 12:12

In aceasta parte a forumului puteti sa va laudati cu ce ati mai construit din Lego :). Fie ca construiti din System, Technic sau faceti roboti cu ajutorul mindstorms/NXT.

MOC
My Own Creation, este denumirea internationala data creatiilor pentru a simplifica comunicarea.

Niste sfaturi pentru cei care inca nu sunteti familiarizati cu bazele postarii MOCurilor.

1-Pentru cei dintre voi care sunteti destul de norocosi si aveti in posesie o camera digitala, sunteti deja pe drumul cel bun.
Tineti minte, de multe ori calitatea pozei conteaza la fel de mult ca si continutul insusi. Va sfatuiesc sa folositi o bucata de hartie curata, alba, (poate fi si un poster, si hartie de desen, orice) pentru fond. Asezati hartia intr-un colt al camerei, sau intre o masa si perete, pentru a forma un fond uniform care sa nu a traga atentia de la model.

In acest exemplu, am folosit un carton colorat, deoarece modelul este de culoare deschisa si nu s-ar vedea foarte bine pe un fond alb. Puteti experimenta cu mai multe culori, sa vedeti care se asorteaza mai bine cu modelul, dar tot alb ramane clasicul si cel mai simplu.

[flickr]478062742[/flickr]

Daca mai aveti rabdare, puteti sa editati poze (Photoshop de exemplu), sa taiati marginile care sunt in plus, sau sa schimbati contrastul pentru a scoate in evidenta modelul si de a curata culorile.

O poza editata:

[flickr]880108790[/flickr]

2-Un site foarte bun si usor de folosit este http://www.brickshelf.com" onclick="window.open(this.href);return false , un site condus si creat de fani Lego. Pe acest site puteti sa va incarcati pozele, pentru a crea o galerie cu MOC-urile personale. Brickshelf este deasemenea potrivit pentru a gasi inspiratie, puteti sa cautati printre toate galeriile de pe site. Un alt site (defapt Blog) este http://www.brothers-brick.com" onclick="window.open(this.href);return false, un site updatat des cu unele dintre cele mai bune creatii System, daca vreti sa fiti la curent cu cele mai noi MOCuri reusite.

3-Postati un mesaj in acest forum care preferabil sa contina un link catre creatia respectiva, sau poze. Pe langa asta, puteti adauga si text, o descriere, orice credeti voi.

BAFTA!

BrickJournal
tăcut
tăcut
Mesaje: 1
Membru din: Mar, 02 Octombrie '07, ora 22:29

Mesaj de BrickJournal » Mar, 02 Octombrie '07, ora 23:27

Hi Adrian!

The Transformer Shellshock looks AWESOME! The picture is just as nice!

My son would love to see that (he is currently in bed ;))

This is fabulous! I also like Transformers despite being a female who loves all the cool colours of the world of LEGO ;)

Do you have any more Transformers? This is so cool, you seriously have to build more of them! How about Optimus Prime (I know he has been done before, but I am sure you can make it even better!). Or Bumble Bee, Starscream, Megatron or some of the other cool dudes ;)

Keep up the fantastic work!

Mel

Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

Mesaj de AdrianFlorea » Mie, 03 Octombrie '07, ora 10:56

Thank you, Mel!

This guy has been around for a couple of months, and other transformers are being planned, either bumblebee, or some custom designs... I prefer other, more unique, designs rather than the ones in the movies, not saying that those are bad or anything, I just like coming up with my own designs.

Oh, and this tread is just an introduction to photographing, editing, and posting MOCs, for the newcomers, my MOCs are just an example of edited, background pictures. I'm still waiting for other members to post their own creations.

Unfortunately I don't really know how to make this forum friendly for English-speaking people, maybe a small introduction written in English might clarify some things... or even an entire forum for international users.

-Adrian

Avatar utilizator
ikarus
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 767
Membru din: Vin, 09 Ianuarie '09, ora 21:50
Localitate: Bukarest
Contact:

Mesaj de ikarus » Sâm, 10 Ianuarie '09, ora 13:33

Inca cateva sfaturi foto:

- cu cat e mai inchisa diafragma (numar mai mare f-stop), cu atat este mai mare campul de profunzime. i.e. Cu o diafragma la 12 o sa fie mai mult decat botul MOC-ului clar.

- daca aveti un fundal alb, incercati sa-l iluminati cu o lumina separata. Astfel nu vor fi umbre si/sau gradiente nedorite pe el.

- folositi / faceti-va un light box. este o cutie dintr-un material alb opac care este iluminata din mai multe parti, pentru a crea lumina uniforma. Vezi aici pentru instructiuni mai detaliate.

- daca vreti un fundal negru, plasati-l departe de subiect. Incercati sa nu luminati fundalul. Si deschideti putin diafragma (numar f-stop mai mic). Campul de profunzime se restrange, iar fundalul va fi neclar, deci o culoare mai uniforma.

- pentru reflectii, ideal ar fi fasii de carton albe si negre plasate in jurul MOC-ului . Nu un gard; pozitionarea depinde si de orientare suprafetei lucioase, experimentati. E.g. uitati-va la o ceasca din inox, pare mai lucioasa unde tranzitia intre lumina si intunecat e foarte rapida.

Avatar utilizator
AdrianFlorea
Fondator
Fondator
Mesaje: 222
Membru din: Lun, 10 Septembrie '07, ora 20:53
Localitate: Billund- DK
Contact:

Re: MOC-uri

Mesaj de AdrianFlorea » Mie, 20 Iulie '11, ora 03:20

Pentru cei dintre voi care nu aveti acces la photoshop, recomand http://pixlr.com/editor/ . Foarte usor si rapid, se poate invata repede pentru cei care nu aveti experienta cu editatul de poze.

Avatar utilizator
Matei_B
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 830
Membru din: Joi, 11 Februarie '16, ora 21:34
Judet: Iasi
Localitate: Iasi

Re: MOC-uri

Mesaj de Matei_B » Sâm, 05 Martie '16, ora 10:26

eu folosesc o aplicatie pe telefon photodirector, incercati-o

Avatar utilizator
iuliand
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 2505
Membru din: Mar, 18 Februarie '14, ora 20:51
Judet: Constanta
Localitate: Constanta

Re: MOC-uri

Mesaj de iuliand » Sâm, 05 Martie '16, ora 17:31

Necromanule! :p
Sa cad pe spate cand am vazut postari facute de tatuca Florea... :D
Imagine