Pz.Sfl. VIIIa auf WT Leopard 2, S.F.H. 155 L52

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Pz.Sfl. VIIIa auf WT Leopard 2, S.F.H. 155 L52

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 15 Octombrie '14, ora 22:08

Dupa stabilirea carnatzului ala de titlu...
Este vorba de proiectul pentru intalnirea de iarna. Ar fi vorba de un autotun de artilerie: PanzerSelbstfahrlafette VIIIa auf Waffentrager Leopard 2, Schwere Feldhaubitze 155 mm L52. Phew, nemtii erau ordonati si la munirea vehiculelor... Este o inventie inspirata de autotunurile Hummel si Pzh 2000. Deocamdata doar i-am facut un sasiu +PF. Il postez deoarece am nevoie de opinia maestrilor de pe forum
Fişiere ataşate
SPG.png
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Re: Pz.Sfl. VIIIa auf WT Leopard 2, S.F.H. 155 L52

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 15 Octombrie '14, ora 22:14

Deci motorizarea aceasta m-ar costa 200 (+transport), ceea ce e destul de mult (zic eu), dar nu prea vad alta alternativa

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Joi, 16 Octombrie '14, ora 09:43

cred ca va fi cam lent :p dar de fapt asa si trebuie sa fie un tanc, nu? lent, dar sa aiba cuplu mare.

inca ceva... vad ca ai prins motorul doar in studs, asa ca iti recomand prelungirea axului ce tine piesa melcata si sa prinzi acel ax de caroserie cumva. zic asta pt ca, din cauza cuplului, se poate misca in sus piesa melcata cu tot cu motor si se pierde contactul cu rotile dintate. cam acelasi lucru (intarirea montajului) l-as face si la rotile dintate ce au contact cu melcul.

app, ce senile vei folosi?

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Joi, 16 Octombrie '14, ora 11:09

Ce-mi place ca te stii la LDD, si eu l-am instalat dar nu am timp si rabdare pentru proiectare, desi stiu ca m-ar ajuta la proiectele mari.

Tancul Leopard 2 arata fain in realitate si sunt ceva modele Lego facute, deci poti usor sa te inspiri pentru versiunea ta. Stiu ca PF-urile costa mult, dar daca vrei sa intri in domeniul asta, nu prea ai ce face. Multa bafta, stiu ca o sa te descurci :)

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 16 Octombrie '14, ora 13:51

Mda, m-am gandit la asta. Aici e doar un prototip, ca sa imi pot inchipui schema de motorizare. Voi folosi senilele mici de la 75015 (am 2 seturi +inca cateva piese de pe BL)

Ode
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Ode » Joi, 16 Octombrie '14, ora 16:06

Dupa cum zicea theduch21 o sa ai nevoie de ranforase puternica la tot ce inseamna transmisie. As mai adauga: rotile dintate motoare, cele pe care se ataseaza senilele, sa fie de diametru mai mare. Ai in plan si ceva suspensii? Rotile dintate duble trebuie puse pe ax de 4 cu stopper si capatele libere ale axurilor sa la ancorezi cu niste brick-uri technic in spatiul liber dintre motoare.

Ar fi fain daca ai putea sa ii pui un sistem de diferentiale ca sa ii faci tractiunea identica cu cea a unu tanc real.

PS. Daca tot faci o investitie in PF fa un upgrade la motoare si pune doua L-uri, sunt doar 14$, dublu ca si M-urile, dar se merita. Daca nu un compromis ar fi sa pui XL-uri, dar o sa trebuiasca sa maresti tot tancul ca sa ai loc pentru doua XL-uri.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 16 Octombrie '14, ora 16:32

Ode scrie:Rotile dintate duble trebuie puse pe ax de 4 cu stopper si capatele libere ale axurilor sa la ancorezi cu niste brick-uri technic in spatiul liber dintre motoare.
PS. Daca tot faci o investitie in PF fa un upgrade la motoare si pune doua L-uri, sunt doar 14$, dublu ca si M-urile, dar se merita. Daca nu un compromis ar fi sa pui XL-uri, dar o sa trebuiasca sa maresti tot tancul ca sa ai loc pentru doua XL-uri.
Mda, asa m-am gandit si eu. Cam asta am invatat din ARVul nemotorizat de acum ceva vreme. Daca te uiti mai atent vei observa ca toate rotile sunt pe suspensie cu bara de torsiune, inafara de cele doua roti dintate.

Cat despre motoare, Mul mi se pare cel mai usor de folosit (pentru ca se poate monta pe o placa); L si XL ar fi cam greu de montat. Acest vehicul are o latime de 14-16 studs, deci e relativ mic. Motivul pentru care este un autotun si nu un MBT/greu/mediu/usor este ca nu are turela si pot ascunde componentele RC in cazemata. De exemplu cutia de baterii sta pe barele de torsiune, iar pe/in fata cutiei va fi tunul.

Despre marirea tancului ar putea fi vorba intr-un viitor departat, daca mai pun mana pe 180 de senile (100-150 lei, nu va fi prea curand).

Acolo cu difernetialele nu am inteles la ce te referi...

Ode
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Ode » Joi, 16 Octombrie '14, ora 20:16

Daca ai cartea lui Sariel, vezi sectiunea cu Substractoare.
http://www.brickshelf.com/gallery/brick ... ltbg04.jpg
Daca nu, si ai rabdare pana Luni, pot sa iti dau eu ceva poze cu instructiuni.
Intre timp uite niste idei de ranforsare a motoarelor:
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... =0&ndsp=26
http://www.brickshelf.com/gallery/RickB ... tiger7.jpg
http://i.ytimg.com/vi/EPqutoHHnhg/maxresdefault.jpg

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 16 Octombrie '14, ora 21:52

Am urmat sfaturile voastre, a ranforsat ce am putut cam asa cum mi-ati indicat. In plus am adaugat niste detalii. In opinia mea cablurile vor reprezenta o problema greu de "ascuns", dar ma voi decsurca cumva

Ode
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Ode » Mar, 21 Octombrie '14, ora 16:08

Uite aici instructiunile de care am vorbit mai devreme, pentru un substractor.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=548757

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 21 Octombrie '14, ora 17:21

Apreciez, dar "This folder is not yet public."

Ode
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Ode » Mar, 21 Octombrie '14, ora 19:22

Am uitat ca aia de la brickshelf trebuie sa il aprobe mai intai :(
Daca imi dau o adresa de mail pe PM iti pot trimite cele doua poze direct, si scapam de perioada asta de asteptare.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 22 Octombrie '14, ora 23:01

@Ode mersi de idee, imi place, dar intrevad o problema: un singur motor face toata tractiunea (jumatate din "caii putere de sub capota"). Am sa incerc sa fac un model cu subtractor, dar pentru concurs raman la varianta originala. Am uitat sa mentionez, de la inceput m-am gandit sa folosesc telecomanda de tren cu care pot controla viteza motoarelor, astfel eliminand nevoia de subtractoare (nu stiam cum se numeau, dar m-am gandit si ue la ele)

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Joi, 23 Octombrie '14, ora 10:25

Cateva idei:
- Ar fi bine sa eviti folosirea rotilor melcate pentru tractiune. In sarcina au frecare mare si o utilizare indelungata in sarcina le uzeaza. In afara de asta viteza va fi foarte mica (asta ar putea fi si un avantaj ca nu ti se dezmembreaza vehiculul fiind imbinat cu studs si se va putea controla mai usor).
- Telecomanda de tren este groaznica pentru control. Trece foarte usor dintr-o treapta in alta, aproape la orice atingere. Este greu sa sincronizezi cele doua canale sa mearga cu aceeasi viteza. Pentru comanda de stop a unui canal trebuie apasat butonul rosu de sub reglajul de viteza. Toate astea o fac greu de folosit.
- Transmisia trebuie bine ranforsata, altfel o sa se dezmembreze imediat. Axele trebuie pe cat posibil sustinute in doua puncte. Rotile dintate trebuie cuplate rigid ca sa nu existe posibilitatea de departare. Cuplajul cu stus nu este suficient. Va trebui sa folosesti ceva mai multe piese tehnic pentru transmisie.
- La prinderea motoarelor incearca sa folosesti gaurile lor de pini ca sa te legi de niste piese tehnic. Prinderea doar cu studs a motoarelor mie nu mi se pare suficienta. Cuplul poate fi destul de mare incat sa ti le smulga. Aici depinde si de modul cum vei cupla motorul la transmisie.

Fii pregatit pentru trial & error. Fa-ti un sasiu fizic si munceste-l pe teren. Dupa ce scapa de toate bolile copilariei te apuci si-l transformi in vehicul.
Spor la treaba! ;)

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 23 Octombrie '14, ora 11:01

Am cam schimbat multe la autotun, inclusiv ranforsare cu beamuri. Urmeaza sa postez poza cat de curand