Fahrenheit 451 - Custom Firemen Unit

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Fahrenheit 451 - Custom Firemen Unit

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 09 Iulie '14, ora 00:45

Constantin Chirita scrie:Intra, intra, nea Costica! Vino-ncoace, nea Mitica! Program mare asta-seara, pentru mata, coana mare! Ia-ti baietii si nepotii si intrati, intrati cu totii... Hai, grabiti!
Dupa acest preambul literar -citat din opera marelui nostru Constantin Chirita- e vremea sa spun ce am facut. O, ba stai, nu va pot spune. Pentru a intelege acest MOC aveti nevoie de cunostiinte "extratextuale", respectiv "intertextuale". De aceea, va dau cateva zile sa cititi cartea Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, sau sa vizionati filmul cu acelasi titlu de Francois Truffaut din 1966. De ce? Fiindca nu veti putea aprecia unitatea mea de pompieri/fochisti daca nu cunoasteti viitorul distopian imaginat de Bradbury.

Pentru cei cu timpul limitat sau pentru lenesi, exista wikipedia.ro ;)

Peste cateva zile voi posta fotografii. Acum, pentru a va motiva, iata un sneak-peak
Imagine
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Re: Fahrenheit 451 - Custom Firemen Unit

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 12 Iulie '14, ora 16:54

Tic-toc-tic-toc ceasul ticaie, timpul trece! Seara sau maine postez pozele (care sunt deja facute, in proces de incarcare)
Hai, ultima "barca de salvare" : http://ro.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451_(film)

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Sâm, 12 Iulie '14, ora 18:06

Am citit cartea, Felicitari pentru reproducere. (desi eu mi-am imaginat altfel masina fochistilor)

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 12 Iulie '14, ora 20:38

Eh, poza e doar prototipul. Varianta finala e mai faina ;)

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Dum, 13 Iulie '14, ora 14:09

A venit timpul sa public aceasta creatie a mea, si pentru a intra in "tonul" MOCului am cautat niste citate relevante:
Well, it's a job just like any other. Good work with lots of variety. Monday, we burn Miller; Tuesday, Tolstoy; Wednesday, Walt Whitman; Friday, Faulkner; and Saturday and Sunday, Schopenhauer and Sartre. We burn them to ashes and then burn the ashes. That's our official motto.
Clarisse: But why do you burn books?
Books make people unhappy, they make them anti-social.
Fahrenheit four-five-one is the temperature at which book paper catches fire and starts to burn.
Ca si surse de inspiratie principale trebuie sa amintesc (evident) creatiile originale: cartea de Ray Bradbury si filmul lui Truffaut. O alta sursa de inspiratie foarte importanta este creatia lui Mihai Marius Mihu. Poate va intrebati de ce. E simplu: acest maestru s-a inspirat din literatura si mitologie pentru creatia sa. Pe mine acest aspect m-a impresionat, eu fiind obisnuit sa-mi caut inspiratia in filme, tehnologie si creatia altora. Poate nu pare cine stie ce, dar pentru mine e o schimbare radicala in conceptia asupra MOCuitului. Am facut trecerea de la "aceleasi masini de pompieri care arata toate la fel" (il citez pe fratele meu) la un alt nivel. Procesul de construire nu mai tine 2-3 ore, ci 2-3 zile. Acum accentul e pe detalii, playabilityul este ignorat.

Am luat conceptul de pompieri care ard carti si l-am reinterpretat. Cum ar spune Nichita Stanescu, am luat un ciocan si am sfaramat coltul acetsui "cub".
Rolul de detectare si ardere a cartilor (in numar limitat) l-am atribuit Capitanului, care este operatorul Vehiculului de Rapsuns al Capitanului (Fire Chief's Response Vehicle). Imagine
Este un 4x4 in stil american (rotile din spate sunt mai "iesite" decat cele din fata), echipat cu un gratar pentru carti si un aruncator de flacari de dimensiuni mici.
Imagine
Uneori insa, cand pompierii gasesc o biblioteca si trebuie arsa toata casa, este nevoie de mai multa putere de ardere. Aici intervine Distrugatorul de Biblioteca(Heavy Library Buster), o autospeciala 8x8 inspirata -evident- de autospecialele de la Aeroportul International Frankfurt.
Imagine
Echipata cu un motor de 3250 CP si tractiune computerizata, Distrugatorul poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 20 de secunde, cu masa maxima de 35 000 kg. Aceasta insemana ca in maxim 1 ora de la apel poate ajunge la orice locatie pe o raza de 50 de km. Nici o biblioteca nu-i scapa. Are in dotare:
  • un monitor controlat din cabina pentru pomparea kerosenului/ardere
  • un brat cu un cos pentru un pompier (+monitor) pentru a ajunge in locurile greu accesibile monitorului principal, cu o scara extensibla pentru a facilita accesul pompierilor in mansarde
  • furtun si rezervor de kerosen
  • echipamente de protectie, baricade, conuri
Imagine
Cine a vazut filmul stie ca Montag se ascunde intr-o barca, si politistii nu-l gasesc. Pentru astfel de situatii Unitatea mea are in dotare o Barca de Viteza pentru Cautare si Ardere (S/B Speedboat). Ambele motoare sunt montate pe console conectate la propulsoare azimutale (nu sunt vizibile, trebuie imaginate ;) ).
Imagine
Este o barca simpla, are doar un monitor si cateva ustensile necesare operatiunilor pe apa.
Imagine

Pentru mai multe poze la dimensiunea lor reala, va rog vizitati acest site. Va multumesc pentru atentia acordata si va rog sa ma scuzati daca v-am plictisit cu carnatul asta de postare lunga :D

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Dum, 13 Iulie '14, ora 15:57

Foarte tare autospeciala si Land-Roverul (mie de asta imi aminteste)

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Dum, 13 Iulie '14, ora 16:37

Foarte tare, arata bestial asa joasa.

Timotei
gură spartă
gură spartă
Judet: Iasi

-

Mesaj de Timotei » Dum, 13 Iulie '14, ora 17:12

-
Ultima oară modificat Joi, 23 Decembrie '21, ora 16:32 de către Timotei, modificat 1 dată în total.

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Dum, 13 Iulie '14, ora 22:45

Felicitari, toate arata bestial :)