Unimog TT - Cristmas Edition

Scrie răspuns
george.andrei
gură spartă
gură spartă

Unimog TT - Cristmas Edition

Mesaj de george.andrei » Joi, 05 Ianuarie '12, ora 12:09

La Multi Ani ! si bine v-am gasit.

cu ocazia sarbatorilor de iarna si un pic mai mult timp special dedicat Technic-ului, am decis sa modific vechiul meu "TT Unimog 4x4"(nu stiu daca multi l-ati vazut in poze, dar de un lucru sunt sigur, Mad_Horax si Dinutu l-au vazut live in toamna la testdrive-ul organizat in Buc.), si astfel a luat nastere "Unimog TT - Cristmas Edition 6x6".

am atasat si poze sa va puteti face o idee despre ce este vorba "in propozitie".

nu am in acest moment poze cu vechiul model (o sa pun), dar va pot spune cateva diferente intre cele 2 modele cu multe plusuri pentru cel 6x6:

- sasiu mult mai rigid (nu l-am cantarit dar este destul de greut pt marimea lui), sasiul nu flambeaza aproape deloc cand sta in diverse pozitii mai anevoioase

- o data cu aparitia celei de a doua punti spate, s-a marit considerabil echilibrul, nu mai cade in "nas" sau in "coada" in cazul unei urcari/coborari mai abrupte.

- aparitia unui gen de "maner" de care poate fi apucat si repus pe traseu, nu mai este nevoie sa il apuc de mijlocul sasiului sau alte parti (maini bagate pe dedesubt etc), manerul este pozitionat destul de central, astfel ca TT-ul sta in echilibru cand este apucat si ridicat, fara sa se lase in fata sau in spate.

In rest multe caracteristici au ramas identice :
-propulsie - 1 XL motor
-directie - 1 M motor
-roti de 81
-aceeasi design: cabina, scaune, volan nefuntional, fara fake motor, stopuri-faruri de decor

Sper sa va placa, astept comenturile voastre constructive.
Fişiere ataşate
DSC03047.JPG
DSC03047.JPG (206.24 KiB) Vizualizat de 826 ori
DSC03045.JPG
DSC03045.JPG (208.8 KiB) Vizualizat de 826 ori
DSC03049.JPG
DSC03049.JPG (191.97 KiB) Vizualizat de 826 ori

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Re: Unimog TT - Cristmas Edition

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Joi, 05 Ianuarie '12, ora 12:30

Cred ca ai lucrat ceva la el!
E fain, imi place! Tare mult as vrea sa-l vad ,,live" ;)
Suspensia mi se pare cam ciudata fiindca vad turnable si arcuri la un loc :? Ma rog... cam ciudat, nu stiu cum ai facut
Ma gandesc ca este cam greut, asa ca pare ciudat ca epropulsat doar de un motor XL. Imi poti spune ce ratie are?

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Joi, 05 Ianuarie '12, ora 14:33

Exteriorul e fain,culoarea neagra i se potriveste !!!

Sasiul mi se pare foarte rigid,dar cum a spus si razvy care-i faza cu turn table si suspensi,asa partea frontala nu se poate ridica (suspensiile sa fie comprimate) doar daca o suspensie e comprimata sau nu am inteles eu ...

Manerul ala mi se pare o idee buna ! :)

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Vin, 06 Ianuarie '12, ora 12:38

ma bucur ca va place,

hai sa elucidam impreuna problema suspensilor:
-supensia este pendulara pe fiecare ax, cu cate un turntable pt prima si a doua punte, si prin axul transmisiei pe ultima punte.
-daca nu as pune amortizoare sasiul as "cadea" ori pe stanga ori pe drapta logic, iar cu aceste amortizoare se stabilizeaza.
-amortizoarele in pozitie de stand-by ,adica pe plan drept, stau necomprimate absolut deloc, sistemul este "brevetat" de Nico 71 de unde l-am preluat si eu, daca o sa cautati o sa vedeti ca are acelasi sistem de "turntable + arcuri".
-va pot spune ca sistemul functioneaza perfect, am incercat si alte variante dar nimic nu a functionat asa de bine.
-datorita greutatii (maxim 2gk) ale Unimog-ului a fost nevoie sa pun 4 amortizoare tari (galbene) pe primele 2 punti + 2 amortizoare moi (gri) pe ultima punte.

Razvan - au vazut ca multi polonezi motorizeaza TT-urile cu un singur motor XL, chiar aseara m-am uitat pe youtube si am vazut la prezentare un model de 2.45kg motorizat cu un singur XL motor, asa ca iti spun sigur ca merge bine pe un TT pana in 2 kg, acum depinde si ce angrenaje ii pui. Foarte important este ca motorul sa nu se streseze: de exemplu: poti sa pui 2 roti dintate pe TT, pe teren drept are viteza de ferrari iar cand il pui sa urce un deal, urla motorul din toate rotitele!!

p.s.: O sa pun o poza in curand cu schema transmisiei de la Unimog.