Un fel de Trial Truck

Scrie răspuns
thedutch21
gură spartă
gură spartă

Un fel de Trial Truck

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 15:16

Salutare lego-isti! :P

Avand mai mult timp la dispozitie in perioada sarbatorilor, m-am apucat de MOC-uit putin. Rezultatul: un trial truck si un tanculet :)

Off-roader-ul l-am construit cu ceva idei de pe la Nico71 (partea de sasiu, dar modificat), diferentialul blocabil de la Sariel (http://sariel.pl/2009/03/3-studs-wide-d ... tial-lock/), iar puntile sunt 100% creatie proprie :D
Am vrut neaparat sa-i pun diferentiale pentru ca la un trial truck anterior, aveam probleme la viraje (unghi mare de virare si uneori ii cadeau rotile :P).
La partea de design, mi-as da un 4 cu * :)) Nu prea imi place sa stau prea mult sa "impodobesc" un MOC. Ma intereseaza mai mult partea tehnica.

In Subiect am pus "un fel de" trial truck din mai multe motive:

1. Am dorit sa fie un model bun de jucat cu el :D , asa ca nu am redus foarte mult din turatia motorului XL, deci masina se deplaseaza destul de repede. raportul de transmisie cam 1:1.8 (calculat cu http://gears.sariel.pl)

2. Dintr-o greseala a mea, am facut puntea spate prea joasa decat axul rotilor, iar cand am vrut s-o modific, mi-am dat seama ca as fi sacrificat mult din rigiditatea puntii. deci...am asat-o asa...

3. Cel mai mare dezavantaj al MOC-ului este ca nu dipun de niste roti mai mari (gen 8297), asa ca i-am montat rotile de la 8265, cu alte jenti.

Oricum, modelul trece peste obstacole destul de usor (cel putin prin casa). Probabil la pante mai inclinate s-ar chinui putin datorita raportului de viteze.

Am pus poze cu acest MOC (dar si altele, mai vechi) aici:

http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... hotostream
Ultima oară modificat Mie, 02 Aprilie '14, ora 16:15 de către thedutch21, modificat 1 dată în total.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

rectificare: Un fel de Trial Truck

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 15:48

puntile sunt 100% creatie proprie, nu 10% :)))

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Re: Un fel de Trial Truck

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 15:54

:billiam: nu arata chiar bine, dar daca l-ai facut pe rapid, pt. casa, e fff bun. Ce coincidenta, eu acum 3 ore m-am apucat sa fac (nu chiar la fel, ca nu am toate piesele) sasiul lui nico71, acelasi ca al tau, dar eu nu pun diferential. Deci, sunt tare curios cum ai pus Pin-urile ala gri (care banuiesc ca au un capat cu sfera, iar celalalt cu +). Stai ca pun un notes pe poza de pe flickr.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 16:15

sasiul (adica partea unde stau bateria si motoarele) sunt dupa ideea lui Nico71 , insa puntile sunt creatie proprie tocmai pt ca nu am pin-urile alea negre si a trebuit sa pun pe cele gri. + ca pe spate am vrut sa integrez diferentialul ala blocabil...
la design...cum spuneam... nota 4 :P

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 21:07

Spatele este foarte lasat asa ca nu e cel mai bine ...
Cauciucurile la puntea din fata ... sau mai bine zic aparatoarele sunt o idee buna ! :D

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 23:01

@N33: da, puntea spate e cam joasa.. e la acelasi nivel cu rotile dintate mari de la roti, deci cu un pin mai jos decat puntea fata. la un concurs de trial ar fi o problema :(
daca mai am timp, poate modific ceva pe acolo... vreau sa-i pun si o cutie cu 2 viteze :D

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 23:27

la un concurs de trial ar fi o problema :(
Oh dar ce problema !!!

Am vazut ca ar fi o modalitate pentru o cutie de viteze simpla ... dif. in mijloc adica sa lege doar puntile ... si daca schimbi merge cu o roata dintata ...

Mai este modalitatea normala adica merge repede sau merge incet roflol

Oricum mult noroc !

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 23:40

Ma gandeam mai degraba la asa ceva:
http://sariel.pl/2011/02/2-speed-heavy- ... r-gearbox/

Cred ca stiu care zici u, dar nu o pot face pt ca nu am tipul ala de diferential...

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mie, 04 Ianuarie '12, ora 15:40

thedutch21 scrie: dar nu o pot face pt ca nu am tipul ala de diferential...
La cutia aia de viteze nu e niciun diferential...
Oricum, nu prea cred ca vei putea face o cutie de viteze, acum am terminat si eu sasiul si nu cred ca ai prea avea cum... :) Mai bine faci ceva di mintea ta, atunci sigur va incapea ;) . Oricum, mai este mult pana la concursul de trial de la vara, deci ai timp sa exersezi :)

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mie, 04 Ianuarie '12, ora 16:27

@Razvy_cluj_ro: eu credeam ca N33 se refera la o cutie de viteze cu diferential, cum foloseste Nico71 aici: http://www.nico71.fr/lada-niva/ (vezi poza 15)

Cea care vreau s-o pun pe trial truck-ul meu e asemanatoare cu cea a lui Sariel si nu are diferential...si mi se pare destul de simplu sa-i fac o actionare automata, cu un motoras + actuator. Bineinteles, sasiul il voi schimba, ca sa incapa. Insa prima data imi trebuie niste roti mai mari. ;)