RC-E buggy & Sprite Retro Buggy (de Apachaihapachai) mod RC

Scrie răspuns
Lixander
vorbăreț
vorbăreț
Judet: Bucuresti

RC-E buggy & Sprite Retro Buggy (de Apachaihapachai) mod RC

Mesaj de Lixander » Dum, 23 Iunie '24, ora 11:34

În ultimele luni am cam fost în lipsă de idei, dar am reușit că creez încă un buggy - RC-E buggy și să modific un MOC de pe Rebrickable.
Încă aștept să testez versiunea cu electronice Lego al RC-E buggy afară. Următoarea variantă pe listă este cea cu electronice de hobby și piese Lego pentru transmisie

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine

De asemenea, încă testez electronicele de hobby cuplate la o transmisie din Lego pe buggy-ul retro de pe Rebrickable. Modelul are aproximativ 600g fără electronice și a obținut pănă acum o viteză de 24 km/h. Am folosit o demultiplicare de 3.34:1 (12-24t + 12-20t) și de 6:1 (12-24t + 8-24t); încă trebuie să mă decid care raport e cel mai bun, dar probabil voi opta pentru cel de 6:1, având în vedere că modelele care folosesc astfel de motoare pot avea rapoarte și de 10:1.
Și, pe de altă parte, trebuie să mai învâț cum să manevrez modelele cu electronicele de hobby, în special pe pietriș.

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine

Și o mică demonstrație a puterii unui motor brushless de hobby, înainte să îi fi pus pinion de metal și să îi inversez niște fire (ceea ce a făcut ca motorul să meargă normal; în videoclip, e cam la 2/3 din puterea pe care o are acum, căci caucicurile Lego au șanse mari să zboare de pe jantă; voi reveni cu video-uri cu testele pe pietriș).

https://youtu.be/WiQYNeRjzFI

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Re: RC-E buggy & Sprite Retro Buggy (de Apachaihapachai) mod RC

Mesaj de Homersapien » Mar, 25 Iunie '24, ora 10:02

Iese cam mult din domeniul LEGO dar ca si test e interesant. Sa pui niste lubrifianti pe rotile dintate in acest caz.
Cand o filmezi afara sa impartasesti cu noi rezultatul :D

Spor la construit!

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mar, 25 Iunie '24, ora 10:19

Homersapien scrie:
Mar, 25 Iunie '24, ora 10:02
Iese cam mult din domeniul LEGO dar ca si test e interesant. Sa pui niste lubrifianti pe rotile dintate in acest caz.
Cand o filmezi afara sa impartasesti cu noi rezultatul :D

Spor la construit!
Mulțam! Nu sunt sigur dacă este chiar benefic să lubrifiez roțile zimțate, întrucât ele sunt expuse și adună praf mai mult ca sigur.
Oricum, am reușit să fac un colaj cu primele încercări off-road. Din cauza puterii motorului, a cauciucurilor Lego și a neîndemânării mele, adesea pierdeam controlul asupra modelului pe pietriș.

https://youtu.be/x6QmlSBMmQs?si=MSjQe-AYp3Lo3Fqb

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Homersapien » Mar, 25 Iunie '24, ora 11:01

Cumpara un spray cu dry-PTFE, acela nu aduna mai mult praf decat normal si ajuta mult.

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mar, 25 Iunie '24, ora 11:36

Homersapien scrie:
Mar, 25 Iunie '24, ora 11:01
Cumpara un spray cu dry-PTFE, acela nu aduna mai mult praf decat normal si ajuta mult.
Am înțeles..........o să văd cum e.

Lixander
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Lixander » Mar, 09 Iulie '24, ora 13:58

Am pus varianta Lego pe Rebrickable a RC-E buggy - https://rebrickable.com/mocs/MOC-189137 ... w/#details
O să urmeze fie varianta care folosește electronice de hobby fie chiar cea cu electronice și transmisie de hobby.
Nu sunt sigur, întrucât transmisia custom necesită ceva resurse de care cam duc lipsă acum, electronicele hobby pe care le am au ceva probleme iar transmisia Lego de pe acest model conține piese noi, de care dispun în număr mic și sunt și scumpe (pentru mine cel puțin).

UPDATE: Varianta cu electronice de hobby și transmisie Lego are probleme mari cu uzura pieselor din cauza puterii motorului și a construcției transmisiei. De aceea, am decis să renunț la continuarea testelor.