Locomotiva LDE GM (Clasa 63)

Scrie răspuns
Emersonac
comunicativ
comunicativ
Judet: Bucuresti

Locomotiva LDE GM (Clasa 63)

Mesaj de Emersonac » Vin, 02 Septembrie '22, ora 21:47

Salut,

Da, in post-ul trecut am zis ca o sa postez un 060-DA din LEGO. Din pacate, inca mai e de lucru la el. Forma locomotivei e foarte (adica, FOARTE) grea de facut.

Dar am decis, pana atunci, sa-i fac "fratiorul mai mic".

Deci, here it is!

Imagine

Am decis (inca o data) sa raman la stilul 9v. Fara piese complicate, fara sasiu custom, totul stock.
Totusi, din cauza limitarilor de marime, locomotiva are 4 osii in loc de 6. In loc de alea doua, am pus "roata" falsa (un disc 2x2 pus intre roti).
Si cabina ar trebui sa fie mai abrupta, dar am vrut sa folosesc acele geamuri si nu aveam de ales ¯\_(ツ)_/¯

Locomotiva se poate motoriza cu PU, PF, 9v, 12v. Are loc si de lumini, dar ptr asta, "capota" trebuie modificata.

All in all, nu arata rau. Astept opiniile si sfaturile voastre!

buksa_ovidiu
comunicativ
comunicativ

Re: Locomotiva LDE GM (Clasa 63)

Mesaj de buksa_ovidiu » Joi, 22 Septembrie '22, ora 20:01

Foarte frumos, dar dupa mine ai uitat sa incorporezi un detaliu: barele de la "usi". Ai putea sa o mai lungesti putin si sa simulezi si niste usi, cum am facut in design-ul meu:
Imagine

Recunosc ca eu nu am avut cum sa simulez scara catre usa...

Emersonac
comunicativ
comunicativ

Mesaj de Emersonac » Joi, 22 Septembrie '22, ora 21:16

buksa_ovidiu scrie:
Joi, 22 Septembrie '22, ora 20:01
Foarte frumos, dar dupa mine ai uitat sa incorporezi un detaliu: barele de la "usi". Ai putea sa o mai lungesti putin si sa simulezi si niste usi, cum am facut in design-ul meu:
Imagine

Recunosc ca eu nu am avut cum sa simulez scara catre usa...
n-am reusit sa bag barele de la usi deoarece Lego nu prea are o piesa la scara potrivita.
Daca o lungeam, nu ii ieseau proportiile bine. GM-u' e cam "grasut" in realitate, si am incercat sa ma iau dupa stilul 9v.

Locomotiva ta arata frumos, imi place SNOTul folosit la steagul Romaniei. E cumva facuta din piese dark gray vechi?

buksa_ovidiu
comunicativ
comunicativ

Mesaj de buksa_ovidiu » Joi, 22 Septembrie '22, ora 23:04

In cazul meu, inspiratia pentru constructie a venit de la locomotiva verde din setul 60198, dar bineinteles adaptata la ce am vrut sa iasa.

Si da, culoarea este dark bluish gray. am si o varianta digitala pe light bluish gray pe care nu am ajuns sa o construiesc.
Oricum a costat destul de mult... ca sa nu mai vb de timp...

Revenind, recunosc ca a mea nu suporta lumini... nici nu as avea unde sa le conectez... 2 motoare...

Stai linistit, ca nici la mine proportiile nu sunt tocmai bune, din cauza pieselor lego, dar in lego nu trebuie sa fie scara 100% corecta... unele aspecte mai pot fi aproximate.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 23 Septembrie '22, ora 14:49

Barele alea de la usi in realitate sunt minuscule, la fel si cele de pe fata. Nu recunosc nimic, dar poate unii dintre noi cand ne-am urcat pe o locomotiva pentru a face o poza am indoit una din barele alea, sunt foarte subtiri comparat cu restul cutiei si sasiul. La scara 9V/CITY nu prea sunt potrivite barele pentru a reproduce acel detaliu. Ar trebui ceva teava de grosimea manerelor la antene/manete ca sa se potriveasca. In plus, la multe locomotive lipsesc barele alea din varii motive (de exemplu 927 dupa ce a pocnit o masina de gunoi la Reghin prin 2012)
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook