Lego Santa Fe - Bluish Mod MOC

Scrie răspuns
odiatlov
tăcut
tăcut
Judet: Timis

Lego Santa Fe - Bluish Mod MOC

Mesaj de odiatlov » Dum, 20 Martie '22, ora 19:14

Salutare,

Aici o sa va prezint cea mai recenta achizitie Lego facuta din piese comandate de pe BrickLink - propriul meu tren Santa Fe:

Imagine

Am decis sa comand piesele de pe BrickLink fiindca e mult mai ieftin asa (plus ca am mai avut piese) in comparatie cu achizitia a unui tren intreg la second hand (costa cel putin 1.500 de euro) si am iesit mult mai ieftin, cu tot cu pretul transportului care este destul de ridicat (am comandat piese de la 6 magazine din Europa). M-am folosit de functionalitatea de a genera automat magazinele de unde sa cumpar piesele pe baza unui wishlist facut de mine in BrickLink (am adaugat piesele de la seturie ce intra in componenta trenului cu cateva modificari pe care le-am precizat mai jos).

Mai jos, am facut un mic Review la fiecare componenta a trenului :anim-smile:

Locomotiva cu un omulet custom made

Imagine

Imagine

Imagine

Vagonul de bagaje

Imagine

Imagine

Vagonul postal

Imagine

Imagine

Vagonul de dormit

Imagine

Imagine

Vagonul restaurant

Imagine

Imagine

Vagonul terminal/restaurant

Imagine

Imagine

Am facut si cateva modificari fata de trenul original:
-piesele gri vechi (cele care s-au produs pana la inceputul anilor 2000) le-am inlocuit cu piese noi de culoare bluish gray (cele care se produc acum)
-am inlocuit usile cu o varianta "sudata" (dpmdv arata chiar mai realist asa)
-am inlocuit usile de la locomotiva cu dulapuri (din exterior abia daca se vede vreo diferenta)
-am inlocuit geamurile de la locomotiva cu cele pe care le gasim la avioane de exemplu sau in alte seturi de trenuri
-geamuri fumurii (parbrizul de la locomotiva e din setul Lego City Red Cargo Train - 3677)
-motorizare PF (aveam deja un set de motorase)
-am inlocuit sasiul la vagoane cu cel nou (diferenta se vede la marimea celor 2 gauri din centrul lor, cel vechi are gauri de 1x2 si cel nou gauri de 2x2) si doar la locomotiva am pastrat sasiul original

Si sursa de inspiratie:
https://www.youtube.com/watch?v=pvITcQicteM

Homersapien
gură spartă
gură spartă

Re: Lego Santa Fe - Bluish Mod MOC

Mesaj de Homersapien » Lun, 21 Martie '22, ora 09:30

Foarte bine arata, te vei incadra frumos in peisajele noastre. E si mai bine faptul ca e motorizat.
Spor la construit!