42006 MOD - Prima creatie LEGO Technic

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

42006 MOD - Prima creatie LEGO Technic

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 13 Noiembrie '15, ora 23:22

Vreau sa incep prin a-i felicita pe toti technicienii de aici pentru dibacia si talentul pe care il au. Niciodata n-am crezut ca MOCuitul cu piese technic este asa de dificil si frustrant. tot respectul meu pentru munca pe care o faceti. Acum pot cu adevarat sa apreciez eforturile voastre!

Nu sunt un strain in lumea technic, folosesc de multe ori piese si anumite tehnici in creatiile mele, sub forma unor mecanisme, structuri de ranforsare etc. Dar acest utilaj este prima mea creatie 100% technic. "Creatie", dar nu e proprie. Este excavatorul 42006 modificat un pic. Personal, cred ca am reusit sa-mi ating scopul, acela de a experimenta cu piese, tehnici si mecanisme, si sa infrumusetez hidosenia de 42006 (+transformare in utilaj de dezapezire).
Primele cadre arata utilajul in stare "rece", gata de transport
ImagineIMG_4274 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4275 by tamas lapsanszki, on Flickr
Excavatorul gata de actiune
ImagineIMG_4276 by tamas lapsanszki, on Flickr
Principala modificare este adaugarea unei lame/plug functional si suspensia realista (sprocketurile nu ating solul). Din nefericire sunt prea noob sa pot face o suspensie serioasa, functionala
ImagineIMG_4278 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4279 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4280 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4281 by tamas lapsanszki, on Flickr
Alta modificare majora: am lucrat un pic la pozitia actuatorului, astfel ca unghiul de miscare al bratului s-a mutat mai jos. Acum miscarea este mult mai "naturala", avand in vedere ca acest tip de excavatoare este folosit pentru excavare, in primul rand. Am scos gheara si angrenajele care o miscau, am pus in locul ei o cupa manuala. Daca as mai fi avut un miniactuator il faceam "automat". Poate altadata... Gheara poate fi atasata foarte usor, doar doua axe trebuie scoase pentru a face schimbarea. Desigur, gheara e manuala. Am folosit actuatorul pentru functia lamei
ImagineIMG_4283 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4284 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4285 by tamas lapsanszki, on Flickr

Rolul acestui vehicul ar fi sa sape prin zapada si gheata, sa elibereze drumuri si cai ferate. Prin urmare va fi prezent la Bucuresti, daca e de acord sefa'. Si sefu' :D
Pareri si opinii binevenite, dar aveti mila, e prima incercare in lumea technic
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: 42006 MOD - Prima creatie LEGO Technic

Mesaj de iuliand » Sâm, 14 Noiembrie '15, ora 16:25

Multumim pentru felicitari :p dar as vrea eu sa te felicit ca ai facut pasul curajos de a trece la calea cea corecta de constructie, anume sistemul technic. :)
Cu exercitiu iti vei forma niste automatisme care te vor ajuta sa construiesti mai usor. Stiu ca e destul de greu sa renunti la gandirea clasica pentru cea technic dar nu renunta ca as vrea sa ne intalnim la un TT in viitor.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Re: 42006 MOD - Prima creatie LEGO Technic

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 14 Noiembrie '15, ora 18:01

Mersi de apreciere! Dar sa sti ca nu renunt la system! Prea tare m-am atasat de munca migaloasa pretinsa de system ;) Despre TT... sper sa ne vedem la unul, sau la vreo expozitie. Daca pun mana pe niste PFuri serioase poate ne vedem si pe "teren", la vreun concurs de senilate. Mai am multe de invatat pana inteleg cum functioneaza directia, suspensia si tractiunea la vehiculele cu roti :D
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook