Nu sunt un strain in lumea technic, folosesc de multe ori piese si anumite tehnici in creatiile mele, sub forma unor mecanisme, structuri de ranforsare etc. Dar acest utilaj este prima mea creatie 100% technic. "Creatie", dar nu e proprie. Este excavatorul 42006 modificat un pic. Personal, cred ca am reusit sa-mi ating scopul, acela de a experimenta cu piese, tehnici si mecanisme, si sa infrumusetez hidosenia de 42006 (+transformare in utilaj de dezapezire).
Primele cadre arata utilajul in stare "rece", gata de transport
IMG_4274 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4275 by tamas lapsanszki, on FlickrExcavatorul gata de actiune
IMG_4276 by tamas lapsanszki, on FlickrPrincipala modificare este adaugarea unei lame/plug functional si suspensia realista (sprocketurile nu ating solul). Din nefericire sunt prea noob sa pot face o suspensie serioasa, functionala
IMG_4278 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4279 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4280 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4281 by tamas lapsanszki, on FlickrAlta modificare majora: am lucrat un pic la pozitia actuatorului, astfel ca unghiul de miscare al bratului s-a mutat mai jos. Acum miscarea este mult mai "naturala", avand in vedere ca acest tip de excavatoare este folosit pentru excavare, in primul rand. Am scos gheara si angrenajele care o miscau, am pus in locul ei o cupa manuala. Daca as mai fi avut un miniactuator il faceam "automat". Poate altadata... Gheara poate fi atasata foarte usor, doar doua axe trebuie scoase pentru a face schimbarea. Desigur, gheara e manuala. Am folosit actuatorul pentru functia lamei
IMG_4283 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4284 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4285 by tamas lapsanszki, on FlickrRolul acestui vehicul ar fi sa sape prin zapada si gheata, sa elibereze drumuri si cai ferate. Prin urmare va fi prezent la Bucuresti, daca e de acord sefa'. Si sefu'
Pareri si opinii binevenite, dar aveti mila, e prima incercare in lumea technic