G1 - Crawler Buggy
- george.andrei
- gură spartă

G1 - Crawler Buggy
O data cu venirea primaverii au "rasarit" din mini-fabrica mea de TT-uri 2 noi modele,
acest Buggy-Crawler si un Jeep Rubicon.
Buggy-Crawler - inspirat din multele filmulete avand ca protagonist noul buggy al lui Tim Cameron ( http://www.youtube.com/watch?v=TQlrGlsb ... re=related ), intr-un final mai mult decat asteptat, a iesit pe poarta "fabricii" mele buggy-ul denumit "G1 Buggy-Crawler"
(G1 = George first model of..: jeep, crawler etc.)
detalii Technice:
-912grame
-1XL motor pt transmisie
-1M motor pt directie (fara clutch)
-4x4 fara diferentiale
sasiu si caroserie:
-am folosit cateva liftarm-uri, am tinut sa elimin cat mai mult aceste liftarm-uri.
-caroseria 95% conectori si axle-uri, batterybox-ul suspendat si prins de partea de sus a caroseriei (nu atinge cu partea de jos), se scoate imediat de pe sasiu si se pot inlocui bateriile.
-roti de 81 noi, nu sunt atat de eficiente ca cele de pe Jeep-ul Rubicon, fiind mai tari.
-elemente ale caroseriei gen: faruri fata-spate + stop rosu pe spate, volan (half wheel)
video in curand. Am atasat cateva poze momentan.
astept parerile si intrebarile voastre.
in curand va aparea si o remorca, pe care va fi transportat buggy-ul, tras evident de Jeep-ul Rubicon.
acest Buggy-Crawler si un Jeep Rubicon.
Buggy-Crawler - inspirat din multele filmulete avand ca protagonist noul buggy al lui Tim Cameron ( http://www.youtube.com/watch?v=TQlrGlsb ... re=related ), intr-un final mai mult decat asteptat, a iesit pe poarta "fabricii" mele buggy-ul denumit "G1 Buggy-Crawler"
(G1 = George first model of..: jeep, crawler etc.)
detalii Technice:
-912grame
-1XL motor pt transmisie
-1M motor pt directie (fara clutch)
-4x4 fara diferentiale
sasiu si caroserie:
-am folosit cateva liftarm-uri, am tinut sa elimin cat mai mult aceste liftarm-uri.
-caroseria 95% conectori si axle-uri, batterybox-ul suspendat si prins de partea de sus a caroseriei (nu atinge cu partea de jos), se scoate imediat de pe sasiu si se pot inlocui bateriile.
-roti de 81 noi, nu sunt atat de eficiente ca cele de pe Jeep-ul Rubicon, fiind mai tari.
-elemente ale caroseriei gen: faruri fata-spate + stop rosu pe spate, volan (half wheel)
video in curand. Am atasat cateva poze momentan.
astept parerile si intrebarile voastre.
in curand va aparea si o remorca, pe care va fi transportat buggy-ul, tras evident de Jeep-ul Rubicon.
- Fişiere ataşate
-
- 1.jpg (197.76 KiB) Vizualizat de 1465 ori
-
- 2.jpg (189.42 KiB) Vizualizat de 1465 ori
-
- 3.jpg (203.82 KiB) Vizualizat de 1465 ori
- george.andrei
- gură spartă

Re: G1 - Crawler Buggy
more pics
- Fişiere ataşate
-
- 2.jpg (201.04 KiB) Vizualizat de 1464 ori
-
- 1.jpg (225.4 KiB) Vizualizat de 1464 ori
- george.andrei
- gură spartă

- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Salut
Prima si cea mai mare problema la crawler buggy este ca NU are legatura de cadru din ala de crawler.Mai exact puntile crawlerului sunt lagate la cadru de 2 + o parte de suspensii,nu cu 4 link-uri ca la crawleruri.
Ce ma enerveaza ca cadrul in fata pare asa slab is parca se indoie ...
Ca ultima idee,poti sa pui motoarele ... mai exact pune 2 motoare M sau daca in cap XL pe punti,astfel elimini universal joint-urile si nu pierzi din puter ... oricum eu nu am ajuns sa fac asa ceva si doar il am in cap.
In rest e bine
Prima si cea mai mare problema la crawler buggy este ca NU are legatura de cadru din ala de crawler.Mai exact puntile crawlerului sunt lagate la cadru de 2 + o parte de suspensii,nu cu 4 link-uri ca la crawleruri.
Ce ma enerveaza ca cadrul in fata pare asa slab is parca se indoie ...
Ca ultima idee,poti sa pui motoarele ... mai exact pune 2 motoare M sau daca in cap XL pe punti,astfel elimini universal joint-urile si nu pierzi din puter ... oricum eu nu am ajuns sa fac asa ceva si doar il am in cap.
In rest e bine
- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

Wow, sunt foarte tari! Caroseria Crawler-ului e foarte buna, dar ce nu-mi place e partea din fata, cam ciudata. Suspensiile sunt de asemenea foarte tare! Cred ca functioneaza bine... nu le-ai facut un video?
- george.andrei
- gură spartă

ms pt comment-uri
@N33- partea din fata nu se indoaie ai incredere in mine. L-am desfacut si intarit pe toate partile posibile, a trecut prin cel putin 30 de demontari pana la ultima piesa pana sa ajunga asa, deci nu se indoaie, + ca sunt montate si amortizoare moi care mai preiau din arcuire.
- ms pt varianta cu motoare pe punti, am incercat si eu, mi-a iesit ceva multumitor numai ca rotile de 81 sunt prea mici si atinge pe "burta". Daca gasesti vreun model pe net cu motoare pe punti si cu roti de 81 vreau sa mi-l arati si mie, pur si simplu nu se potriveste. Varianta cea mai tare de crawler dar numai 90% Lego este acest model (vezi link), dar rotile sunt de RC Crawler asa ca nu se poate numi moc Lego ! http://www.youtube.com/watch?v=jkmm6wX1 ... re=related
@razvy- ms, functioneaza foarte bine, iar datorita faptului ca greutatea este distribuita egal pe toata lungimea buggy-ului, acesta urca foarte bine.
o sa revin cu video, trebuie sa reinnoiesc bateriile pe buggy pt ca am consumat 2 seturi pana am ajuns la rezultatul final, adica teste peste teste !
@N33- partea din fata nu se indoaie ai incredere in mine. L-am desfacut si intarit pe toate partile posibile, a trecut prin cel putin 30 de demontari pana la ultima piesa pana sa ajunga asa, deci nu se indoaie, + ca sunt montate si amortizoare moi care mai preiau din arcuire.
- ms pt varianta cu motoare pe punti, am incercat si eu, mi-a iesit ceva multumitor numai ca rotile de 81 sunt prea mici si atinge pe "burta". Daca gasesti vreun model pe net cu motoare pe punti si cu roti de 81 vreau sa mi-l arati si mie, pur si simplu nu se potriveste. Varianta cea mai tare de crawler dar numai 90% Lego este acest model (vezi link), dar rotile sunt de RC Crawler asa ca nu se poate numi moc Lego ! http://www.youtube.com/watch?v=jkmm6wX1 ... re=related
@razvy- ms, functioneaza foarte bine, iar datorita faptului ca greutatea este distribuita egal pe toata lungimea buggy-ului, acesta urca foarte bine.
o sa revin cu video, trebuie sa reinnoiesc bateriile pe buggy pt ca am consumat 2 seturi pana am ajuns la rezultatul final, adica teste peste teste !
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Stii unde poti sa pui motoarele pe punti ?... sus,deasupra axului pentru ca acolo incape,asa am vazut la un camion la intalnirea MALUG.
Bine,daca nu iti iese gasesti tu ceva solutie ... sau pui motoare M roflol
Bine,daca nu iti iese gasesti tu ceva solutie ... sau pui motoare M roflol
- george.andrei
- gură spartă

stiu unde sa le pun nu-i asta problema, dar ti-am zis, rotile de 81 sunt mici oricum, pe 94 merge mai bine, dar tot nu-mi place.. Varianta cu motoare M e mai ok, numai ca trebuie sa faci multe demultiplicari pt ca au alta viteza, si pierd la capitolul torque (cuplu) fata de Xl motor..
plus de asta eu tin cont si de partea de design, nu vreau sa arate a nu stiu ce, totusi sa aiba o forma, nu vreau sa fie diform
:)
plus de asta eu tin cont si de partea de design, nu vreau sa arate a nu stiu ce, totusi sa aiba o forma, nu vreau sa fie diform
Fiind topic pentru Crawler, comentez despre el: e frumos design-ul 'tubular'. L-ai cantarit cumva? Sunt curios ce masa are. De asemenea ce raport ai la transmisie si cat de mult se simte lipsa diferentialelor la manevrabilitate? Cat despre sistemul de suspensie e simplu si eficient, l-am vazut la Nico71 si nu numai. Buna alegerea amortizoarelor moi...presupun ca e 'gratios' in miscari
Ca si sugestie (din ce poze ai pus si mi-am dat seama) ar merge sa faci niste scaune in interior, daca ai loc si nu devine constructia prea grea. 9/10, inainte de video. Presupun ca se misca bine in teren.
Ca si sugestie (din ce poze ai pus si mi-am dat seama) ar merge sa faci niste scaune in interior, daca ai loc si nu devine constructia prea grea. 9/10, inainte de video. Presupun ca se misca bine in teren.
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!
- george.andrei
- gură spartă

@LaGrange - pt ms aprecieri si sugestii desigur,l-am cantarit si are 912 grame, jeep-ul avand 1357 grame si tinand cont ca au aceeasi motorizare si gear-ratio, crawler-ul urca mai bine pante mai abrubte fiind mai usor si avand greutatea distribuita mai jos si pe tot sasiul, dar pe un teren cu trepte sau unghiuri mai mici de abordare, avataj are jeep-ul avand are cutie de viteze, iar in treapta de viteza maxima ii da "fum in nas" crawler-ului.
eu merg mai degraba pe varianta Jeep per total. O sa vezi in poze. Desigur fiecare are avantaje si dezavantaje. Acestea sunt niste modele standard, primele ale mele din categoria crawler si jeep, pe viitor (apropiat) voi contrui alte punti si sasiuri sub aceste caroserii.
suspensia respectiva este foarte folosita de multi, am zis s-o incerc si eu, si merge "brici", iar cu amortizoarele moi n-are treaba.
in curand vine si filmuletul, sau mai multe. Pt ca am mai multe probe pt aceste modele (pe care le-au trecut dar nu le-am filmat.
ms
eu merg mai degraba pe varianta Jeep per total. O sa vezi in poze. Desigur fiecare are avantaje si dezavantaje. Acestea sunt niste modele standard, primele ale mele din categoria crawler si jeep, pe viitor (apropiat) voi contrui alte punti si sasiuri sub aceste caroserii.
suspensia respectiva este foarte folosita de multi, am zis s-o incerc si eu, si merge "brici", iar cu amortizoarele moi n-are treaba.
in curand vine si filmuletul, sau mai multe. Pt ca am mai multe probe pt aceste modele (pe care le-au trecut dar nu le-am filmat.
ms
- george.andrei
- gură spartă

am terminat aseara si trailer-ul pt transportat Buggy-ul, am atasat cateva poze cam intunecate.
- Fişiere ataşate
-
- DSC03322.JPG (200.2 KiB) Vizualizat de 1398 ori
-
- DSC03321.JPG (229.24 KiB) Vizualizat de 1398 ori
-
- DSC03317.JPG (205.38 KiB) Vizualizat de 1398 ori
- mad_horax
- Former Ambassador

Are un design minimalist si foarte sugestiv cu forme frumoase, exact asa cum trebuie sa fie un Crawler Buggy.
Modul de prindere al puntior (3 puncte) + 2 suspensii este caracteristic mai mult TT-urilor, din cauza gradului de rasucire al puntilor destul de redus, dar daca centrul de greutate al modelului este destul de jos acest lucru nu conteaza prea mult.
Imi place cum l-ai facut mai ales cum ai incastrat bateria in forma crawlerului (multi prefera sa nu puna bateria pe model petru a fi mai usor) iar greutatea mi se pare foarte potrivita pentru raportul de tractiune.
Plasarea bateriei in partea din spate a modelului este bine gandita, deoarece asigura forta de frecare mai mare pe rotile din spate, ajutand mult la tractiunea in rampa.
Abia astept sa vad crawlerul tau catarat pe stanci
.
Modul de prindere al puntior (3 puncte) + 2 suspensii este caracteristic mai mult TT-urilor, din cauza gradului de rasucire al puntilor destul de redus, dar daca centrul de greutate al modelului este destul de jos acest lucru nu conteaza prea mult.
Imi place cum l-ai facut mai ales cum ai incastrat bateria in forma crawlerului (multi prefera sa nu puna bateria pe model petru a fi mai usor) iar greutatea mi se pare foarte potrivita pentru raportul de tractiune.
Plasarea bateriei in partea din spate a modelului este bine gandita, deoarece asigura forta de frecare mai mare pe rotile din spate, ajutand mult la tractiunea in rampa.
Abia astept sa vad crawlerul tau catarat pe stanci
- george.andrei
- gură spartă

am reusit sa termin de construit modelul in LDD 4.2, rezultatul : 907 piese (LDD-ul nu contine o piesa pe care am folosit-o la cele 2 punti, valabil si pt Jeep).
Model Name:
G1 Crawler v1
Number of Bricks: 905
Model Name:
G1 Crawler v1
Number of Bricks: 905