Piese albe

Scrie răspuns
Avatar utilizator
csc2ro
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 269
Membru din: Mie, 09 Decembrie '15, ora 00:34
Localitate: Bucuresti

Piese albe

Mesaj de csc2ro » Sâm, 15 Aprilie '17, ora 10:35

Am cumparat niste piese albe noi (de la un magazin cunoscut de la noi, nu dau nume) si am observat ca la acelasi tip difera nuanta de alb de la o piesa la alta. Ati observat si voi lucrul acesta la piesele Lego? In realitate diferentele sunt mai mari.
Voi incerca sa le albesc, dar s-ar putea sa nu mearga, dat fiind ca ar putea fi de la pigmentul folosit la fabricarea plasticului.

Imagine

Avatar utilizator
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 4509
Membru din: Dum, 29 Mai '11, ora 13:17
Judet: Mures
Localitate: Novum Forum Siculorum
Contact:

Re: Piese albe

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 15 Aprilie '17, ora 15:32

Probabil unele piese sunt din batchuri mai vechi. La LBG am patit sa gasesc doua nuante usor diferite in acelasi set (nou nout, sigilat)
My WIPs
Space: UNSMC assault carrier + landing force 20%, UNSF Avenger midlife RCOH 80%, MCRN Nightingale 0%
Trains: LCFD Rescue Train capital repair Done Extension 0%, MH Monorail 15%
Technic: CEV Mk V 35%0% transmisia puscata, Tatra Phoenix 8x8 0%

Avatar utilizator
Felix Mezei
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 200
Membru din: Joi, 27 Martie '14, ora 00:56
Judet: Maramures
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: Piese albe

Mesaj de Felix Mezei » Mar, 18 Aprilie '17, ora 02:59

Am inalnit si eu diferente de nuante la multe culori (nu doar la alb) si nu are legatura cu vechimea pieselor deoarece aceste diferente le-am vazut la multe seturi noi pe care le-am desigilat eu. Cel mai deranjant e cand sunt seturi scumpe de colectie. Am trei nuante de albastru in coada avionului 10226 desi ar trebui sa fie doar una si l-am desigilat eu. E rau cand doresti sa faci un perete sau ceva cu multe piese identice si se observa aceste diferente. Am patit si cu piese primite prin LUGBULK. Nu te sfatuiesc sa incerci albirea. Asta se face doar cand piesele sunt tare ingalbenite ca setul e vechi sau cand a stat in soare cum am patit eu. Lucrarile mele stau la soare in vitrina unui magazin. Pe BLink la multe magazine suntem atentionati ca pot fi diferente de culoare deoarece toata lumea e constienta de problema. Cat despre magazinul de unde le-ai luat, poate ar trebui sa-i contactezi si daca au destule pe stoc sa incercati sa gasiti o singura nuanta. Despre diferentele de nuanta intre piese de FORME diferite dar de aceeasi culoare nici nu merita sa vorbim. Si despre diferentele de DIMENSIUNI ce au inceput sa apara de cativa ani...

http://felixmezei.weebly.com/