Depozitare Lego

ikarus
gură spartă
gură spartă
Judet: Bucuresti

Depozitare Lego

Mesaj de ikarus » Sâm, 26 Septembrie '09, ora 23:44

Incep sa am probleme cu stocarea Lego-ului meu. Am gasit un articol simpatic pe lugnet, the evolution of lego sorting, care descrie cum isi schimba fiecare obiceiul de a depozita lego ... deocamdata sunt in stadiul 6 din 27 :( si vreau sa avansez la 7: echipament special de stocare.

Sistemul lui Prashant Bhandary mi se pare foarte ok. Poate pentru ca si eu sunt un "ordonator" compulsiv ;).

Cum intamplaria o are, ca prefer sa dau bani pe Lego, decat sa-i cheltui pe cutii, speram sa aibe cineva o idee, cum pot face rost de cateva cutii transparente in acest scop.

Voi cum va stocati Lego-ul?
Pagina de Facebook a rolug

Cum se face o comandă pe Bricklink (actualizat 17/07/2011)

sugestii / plângeri, la mine! :)
consiliere matrimonială, la Adrian.

yoz4lego
gură spartă
gură spartă

Re: Depozitare Lego

Mesaj de yoz4lego » Dum, 27 Septembrie '09, ora 15:58

Hehe. eu sunt d-abia la pasul 3, adica imi tin tot lego-ul intr-o patura. uneori il asez in doua cutii mai mari insa amestecat. ma gandesc sa fac rost in curand de niste cutii in care sa il sortez dar cred ca pentru inceput il voi lasa asa :lol:
Imagine

manulela
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de manulela » Mie, 30 Septembrie '09, ora 15:58

Da, depozitarea pieselor poate fi intr-adevar un lucru pe cat de haios pe atat de dureros.
In prima faza am inceput prin ale sorta in cutiile din plastic si in diferite castroane si castronele rechizitionate din bucatarie. Apoi in faza doi am cumparat cutii diferit colorate si de diferite dimensiuni special dedicate acestui scop. In faza trei am achizitionat un dulap cu sertare din plastic pentru piesele mai mari sau penru cele foarte multe in special caramizile baza si pentru placi o data cu el am cumparat si cateva cutii cu separatoare pentru piesele de tehnic (foarte mici si dragute de felul lor, unele unicat chiar, imposibil de gasit intr-un morman mare de piese). Acum astept cu nerabdare sa trec trec la faza urmatoare in care vreau sa-mi iau niste separatoare pentru piesele foarte mici (in special 1x1 si 1x2) care ma scot din minti pana le gasesc. Le tin montate una-ntralta pana le folosesc dar chiar si asa se ratacesc in timpul montarii unor seturi mai complicate.
Si nu in ultimul rand am seturi pe care nu le desfac niciodata pentru ca mi-e frica ca nu mai gasesc toate piesele pentru a le face la loc.
Trei astecte haioase din punctul meu de vedere: in primul rand nu stiu daca altceva tin minte asa de bine dar stiu exact ce piese am din ce seturi provin si unde le-am pus; al doilea, daca am piesele amestecate din varii motive imi ia intotdeauna mai mult timp sa le aleg de cat sa contruiesc ceva; al treilea, pe langa banii dati pe Lego am investit o mica avere in sistemul de depozitare si mai am de investit inca.
De facut bani usor...pentru lego http://trustedreliablesites.blogspot.com/
Pentru timpul liber http://liviurus.freehostia.com

Sergiu
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Sergiu » Mie, 30 Septembrie '09, ora 21:00

Si eu sunt tot pe la nivelul 3, cand imi dezasamblez seturile pun toate piesele gramada intr-o cutie si iau de acolo ce am nevoie. Cei drept metoda ii foarte ineficienta dar acest lucru mi s-a intamplat doar de cateva ori pana acuma, cand am avut ceva mare de construit. Deobicei imi tin seturile asamblate, desi cred ca incurand va trebuie sa imi creez un sistem de depozitare, in fond nu ai niciodata prea mult LEGO.

snooker
tăcut
tăcut

Mesaj de snooker » Vin, 02 Octombrie '09, ora 16:42

Pai cum sa depozitezi Lego? E o prostie! Unde mai e farmecul? Pai eu de exemplu am 58 de seturi Lego Star Wars. Ar trebui sa le tin depozitate in cutii sub pat? Si Imperial Star Destroyer sau Death Star-ul sa nu mai troneze frumos pe un birou ci sa stea bucatele in cutii de plastic.... Mai bine te apuci de colectionat timbre.

Sergiu
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Sergiu » Sâm, 03 Octombrie '09, ora 17:36

Nu e prostie sa depozitezi LEGO, de exemplu daca vrei sa faci doar MOC-uri, intr-un final tot vei avea nevoie sa depozitezi piesele sau sa creezi un sistem de depozitare, aceasta fiind una din frumusetile LEGO, si anume ca poti construi orice si nu doar ce arata in cartile cu instructiuni. Dar si daca colectionezi seturile, pana la urma va trebui sa le dezasamblezi pe unele, astfel avand nevoia de a depozita LEGO. Vorbesc din propria experienta deoarece eu contruiesc MOC-uri si colectionez seturile si de abia mai am loc pentru ele.

cattalinss
tăcut
tăcut

Mesaj de cattalinss » Sâm, 14 Noiembrie '09, ora 00:26

He he he ... M-am confruntat cu problema asta inca de pe la 10 ani ... Desigur, acum lucrurile s-au mai aranjat ... colectia a mai crescut si dupa o analiza atenta s-ar putea zice ca nivelul 14 mi de potriveste, deocamdata :-).

PS: inteleg perfect cum sta treaba cu unele piese carora pur si simpu le recunosti apartententa la set indiferent cat de vechi ar fi ...

ikarus
gură spartă
gură spartă

Mesaj de ikarus » Dum, 18 Iulie '10, ora 21:55

Am dat de un articol interesant de la makemagazine: Time & Space: 7 good ways and 3 bad ways to organize your Lego

Din toate variantele, cea din poza mi se pare cea mai faina. Din pacate sunt facute la comanda ... are careva o idee cum le-am putea face si pe la noi?

[flickr]4715585634[/flickr]

7puiu10
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de 7puiu10 » Vin, 12 Noiembrie '10, ora 19:39

Ce fain!Ar cineva asa cev?Cat costa?
Imagine
Imagine
Imagine
MOC-urile tale pune-le aici ! http://www.mocpages.com

- mansh -
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de - mansh - » Vin, 12 Noiembrie '10, ora 22:53

interesant...o fi din plastic, sau ceva plexiglass ? ar fi o idee sa ne interesam cam cat ar costa sa le confectionam aici la noi. Nu are nimeni cunostinte undeva unde se lucreaza cu astfel de materiale ?

ikarus
gură spartă
gură spartă

Mesaj de ikarus » Sâm, 13 Noiembrie '10, ora 00:30

da, este din pexiglas. din câte știu, mecanicii auto se ocupau cu așa ceva, respectiv cei din cluburile sportive de cajac canoe. Asta din meșterii vechi, ceva mai recent, doar la companii mai mari, care fac rapid prototyping la produse.

post-ul constructorului:
http://www.kellbot.com/2010/06/meta-lego-storage/

Nick-Name
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Nick-Name » Mar, 11 Ianuarie '11, ora 22:45

Eu am rugat-o pe bunica sa-mi dea niste cutii transparente de plastic. :D Le-am facut despartitoare din carton (cate 3 compartimente/cutie) si am pus piesele pe tipuri. (eg. bricks 2/2 rosii; bricks 3/1 negre, etc.)
Am mai pus animalele (papagali, caini, cai, dragoni si alte d-alea) intr-o cutie separat. La fel cu copaci, plante si alte vegetale.
Minifigurinele le am pe parti: Capete, Tops, Bottoms si suits(muncitor City, Agents,etc.)

Nick-Name
Nick-Name | Ωmega

Atlantis - Orasul Scufundat

ikarus
gură spartă
gură spartă

Mesaj de ikarus » Mie, 12 Ianuarie '11, ora 02:10

cutii transparente? din alea de tinut sandviciuri & co? ma uit si eu la alea, dar nicicare nu pare destul de solid, adica nu se prind destul de tare una de alta pe verticala ...

Bricky
Former Ambassador
Former Ambassador
Flickr: https://www.flickr.com/photos/brickys_world/

Mesaj de Bricky » Mie, 12 Ianuarie '11, ora 10:51

Mai sunt si astea o varianta, care sunt mai solide. Eu mi-am luat.
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

ikarus
gură spartă
gură spartă

Mesaj de ikarus » Mie, 12 Ianuarie '11, ora 12:54

Mie SAMLA imi place, tot de la Ikea. Fiecare cutie are o latura care e un multiplu de la alta (ca si A4 vs A3). N-am mai fost pe la ikea de mult ...