[Chestionar] TOP-Notarea MOCurilor

Scrie răspuns

Accepti ideea descrisa in postul de mai jos?

DA, accept (explicatie)
4
67%
NU,nu accept(explicatie)
2
33%

Voturi totale: 6

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

[Chestionar] TOP-Notarea MOCurilor

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 05 Iulie '12, ora 21:14

a trebuit sa fac un topic nou deoarece doar asa am putut pune un chestionar. e simplu. in topicul anterior(numit TOP) am discutat daca si cum am putea implementa un sistem de notare al MOCurilor. au fost tot felul de idei, insa cea mai buna a fost votul(anonim) like/dislike. pt aceasta procedura nu este nevoie de moderatori, nici de cunostiinte IT supertari. fiecare membru trebuie sa puna un chestionar in topicul MOCului cu doua raspunsuri(like/dislike), cu posibilitatea de schimbare a raspunsului si deschis pe termen nelimitat.
acum avem ocazia sa acceptam Sistemul de Notare al MOCurilor de pe RoLUG aka: SNMOCRoLUG roflol

Dupa ce votati va rog frumos sa argumentati. si ii rog frumos pe cei care niciodata nu comenteaza sa nu se pripeasca cu votul. ;)
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Re: [Chestionar] TOP-Notarea MOCurilor

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 05 Iulie '12, ora 21:15

cred ca e evident de ce am votat DA...

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Joi, 05 Iulie '12, ora 23:14

lapsanszkitamas scrie: au fost tot felul de idei, insa cea mai buna a fost votul(anonim) like/dislike.
parerea mea...ar trebui notate separat: functionalitate, "playabilitate", design, realism, complexitate...si poate ar fi mai multe.
cu sistemul "like/dislike" o sa vina multi sa voteze si o sa "uite" sa-si argumenteze votul. si se va vota cu "admis/respins", ceea ce pare cam dur. deci munca amaratului care s-a chinuit sa faca MOCul, sa il descrie, sa il pozeze, sa faca si un eventual film, va fi penalizata pentru ca lui X de ex nu-i place cum arata creeatia lui (ca design), chiar daca d.p.v. tehnic poate fi ceva f reusit. si uite asa ne descurajam sa mai postam MOCuri...

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 06 Iulie '12, ora 00:51

parerea mea...ar trebui notate separat: functionalitate, "playabilitate", design, realism, complexitate...si poate ar fi mai multe
teoretic acesta a fost cea mai buna idee. dar practic? ar fi trebuit introdusun chestionar complex de cinci intrebari, fiecare cu minim 5 raspunsuri (1,2,3,4,5). nu stiu daca se poate face asa ceva pe un forum asa de simplu ca acesta.
o sa vina multi sa voteze si o sa "uite" sa-si argumenteze votul. si se va vota cu "admis/respins", ceea ce pare cam dur. deci munca amaratului care s-a chinuit sa faca MOCul, sa il descrie, sa il pozeze, sa faca si un eventual film, va fi penalizata pentru ca lui X de ex nu-i place cum arata creeatia lui (ca design), chiar daca d.p.v. tehnic poate fi ceva f reusit. si uite asa ne descurajam sa mai postam MOCuri...
din cauza acestui dezavantaj destul de mare am bagat votarea procedurii de notare si am cerut explicatii. e un forum, deci oricine isi poate spune parerea si sa faca sugestii(<-asta mai putin. pt sugestii este topicul "TOP") pt a imbunatati/schimba procedura de notare.

o metoda pt notarea cu note pt playability,design etc. ar fi ca fiecare membru care vizualizeaza subiectul sa scrie intr-un post notele pe care le da si apoi dupa cateva saptamani facem media. dar aceasta metroda nu e "rentabila" deoarece cand vin membri noi acestia isi scriu notele dar trebuie recalculata media etc.

exemplu
[comentariu despre MOC]
playability:6 din 10
design:9.5 din 10
realism:8 din 10
complexitate:7 din 10
...
media:...

si dupa vreo 4-5 saptamani o medie pt fiecare categorie si media finala

insa notarea de acest tip ar necesita un barem de notare, ca altfel toata lumea ia 9-10-10* din partea mea si 4-5 din partea lui N33(unele nume sunt schimbate ;) )

sorry for the long post. si mersi pt colega thedutch21 pt ideea pe care ne-a dat-o si pe care o sustine. btw, sunt 275 de membri. macar 25 de voturi/pareri ar trebui sa existe

iSmash
comunicativ
comunicativ

Mesaj de iSmash » Vin, 06 Iulie '12, ora 08:27

Eu am votat DA pentru ca este o idee foarte buna si fiecare poate sa isi exprime parerea despre acel MOC.Si chestia cu playable si design cu note alea alea este o idee buna ;)

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 06 Iulie '12, ora 09:25

Eu am votat NU. Ne e chiar NU, e un vot intre DA si NU, dar mai aproape de NU. Eu zic sa fie putin altfel... De exemplu, daca cineva face o chestiuta mica, care a facut-o intr-un timp scurt si o posteaza numai pt ca nu a mai postat ceva de mult timp ; sau daca cineva pur si simplu nu vrea sa fie notata! Sau si mai si, daca cineva construieste un MOZAIC? /:) /:) /:) Un mozaic nu poate avea jucabilitate(traducerea google translate pt playability roflol )!

Eu zic ca cel care face moc-ul sa spuna la sfarsit daca vrea sa nu fie notat de loc SAU sa i se dea doar 1 nota finala SAU sa i se dea note dupa criteriile acelea .

Ideea de notare a moc-urilor e totusi buna pt. ca macar asa Se vor scrie mai multe pareri (sper) ; nu ca la moc-urile de pana acum...

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Vin, 06 Iulie '12, ora 10:01

lapsanszkitamas scrie: mersi pt colega thedutch21 pt ideea pe care ne-a dat-o si pe care o sustine.

"colega"!? I'm a dude.... :p

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 06 Iulie '12, ora 11:05

thedutch21 scrie: "colega"!? I'm a dude.... :p
because "colegul" is too mainstream. nu stiu cum e pe la voi, dar aici in Mures is multi maghiari si unele cuvinte sunt folosite de ambele limbi. "kollega" e din maghiara si e unisex. astia mai smecheri si batranii folosesc cuvantul ;)
colega :p

chirox_krika
gură spartă
gură spartă

Mesaj de chirox_krika » Vin, 06 Iulie '12, ora 12:08

Am votat "da". Ar fi mult mai simplu cu un sistem de notare pentru MOC-uri.
Imagine

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 06 Iulie '12, ora 15:40

chirox_krika scrie:Am votat "da". Ar fi mult mai simplu cu un sistem de notare pentru MOC-uri.
adica asta cum vine? cand ziceam de explicatii ma gandeam la argumentarea metodei. acum nu hotaram daca va fi implementat un sistem de notare, ci CARE va fi acel sistem

chirox_krika
gură spartă
gură spartă

Mesaj de chirox_krika » Vin, 06 Iulie '12, ora 17:16

Ooops :? ! Greseala mea.
In cazul asta, sunt de acord cu tine: MOC-urile sa fie notate dupa playability, design, complexitate si realism, iar, dupa aceea, sa se faca o medie.
Imagine

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 06 Iulie '12, ora 21:53

Si despre comment-ul meu nu zice nimeni nimic?
am scris niste propuneri acolo! :( :? ....

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 06 Iulie '12, ora 22:49

ii o idee interesanta ce zici, dar acele categori au fost mentionate doar ca exemplu. desigur la un mozaik sau ceva de genul playability este minim, dar abilitatea de al expune pe raft ar fi maxima s.a.m.d.
alt exemplu: un vehicul pf are playability foarte ridicat fata de un camion system, insa costul, posibilitatea de a-l construi e mica. vreau sa spun ca majoritatea avem piese pt a face un camion city, insa putini is cei care pot sa faca un camion pf

aceste categori vor fi alese, inspirate de pe alte forumuri//siteuri(surse)