stiu ca sunt cativa care aveti setul 8110, dar nu stiu cati l-ati testat pe un TT motorizat, as vrea cateva detalii gen:
- daca are aderenta buna pe teren accidentat.
- daca cauciulul se invarte pe janta cum se mai intampla cu cauciulul de 94 baloon.
- daca este tare sau moale atunci cand il apesi comparativ cu cele de 94 si 81 baloon.
sunt interesat sa-mi comand 4 bucati de pe BL, am gasit la pret bun.
ms!
pneul de Unimog 8110
- george.andrei
- gură spartă

pneul de Unimog 8110
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: pneul de Unimog 8110
Salut,
Pe teren nu am incercat, in schimb am incercat pe panta nu prea inalta si nu prea trage (am motorizat Unimogul care are vreo 2 kg si ceva, poate pe un TT mai usurel ar merge mai bine) Din ce am vazut nu aluneca janta in cauciuc, dar asta e pentru ca e nou. Poate cu timpul se mai slabeste cauciucul, dar presupun ca daca nu il tot freci (sa scoti janta, sa bagi janta la loc) nu ar trebui sa se slabeasca. Este destul de tare cauciucul. Mai tare decat cele baloon de 81 (doar de 81 am eu). Oricum, daca ai gasit un pret bun, ai putea sa le iei, sunt bune si pentru moc-uri de gen Jeep, Hummer, daca te apuci sa faci. Tu alegi pana la urma.
Sper ca te-am lamurit putin.
Pe teren nu am incercat, in schimb am incercat pe panta nu prea inalta si nu prea trage (am motorizat Unimogul care are vreo 2 kg si ceva, poate pe un TT mai usurel ar merge mai bine) Din ce am vazut nu aluneca janta in cauciuc, dar asta e pentru ca e nou. Poate cu timpul se mai slabeste cauciucul, dar presupun ca daca nu il tot freci (sa scoti janta, sa bagi janta la loc) nu ar trebui sa se slabeasca. Este destul de tare cauciucul. Mai tare decat cele baloon de 81 (doar de 81 am eu). Oricum, daca ai gasit un pret bun, ai putea sa le iei, sunt bune si pentru moc-uri de gen Jeep, Hummer, daca te apuci sa faci. Tu alegi pana la urma.
Sper ca te-am lamurit putin.
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Salutare,eu am gasit o solutie buna daca aluneca torile pe janta,sunt cauciucuri din alea mai mici si e mai tare deci e mai bun pentru TT. (mai bine zis am gasit solutia pe net roflol)
Oricum cred ca se poate aplica si la asta.
Poti sa comanzi dar nu e prea bun pentru TT,cred ca era pus pe unimog doar pentru ca arata bine roflol
Oricum cred ca se poate aplica si la asta.
Poti sa comanzi dar nu e prea bun pentru TT,cred ca era pus pe unimog doar pentru ca arata bine roflol
Eu sunt de parere ca nu are cum sa fie mai bun decat unul de 81 sau de 94 pentru simplul motiv ca nu poate sa 'muste' din teren/obstacol precum o fac celelalte care au un alt profil, mai adecvat. Unde mai pui ca poate are si o duritate mai mare a cauciucului din care e facut ( sa nu fie un cauciuc alunecos). Inca un factor de luat in seama e si greutatea rotii ca ansamblu. Cu cat e mai greu, cu atat momentul de inertie trebuie sa fie mai mare = forta necesara pentru a invarti prea mare = risipa de energie.
Geo (sau oricine mai are si rotile de Unimog si cele de 81/94): fa un sasiu simplu cu 2 axe blocate pe care sa pui rotile si aseaza-le pe o rampa la care ii maresti unghiul pana cand obiectul aluneca si cade. Comparativ, vei vedea care aluneca mai iute (unghi mai mic) si astel ai inca un factor care sa influenteze decizia de a le utiliza in teren.
Geo (sau oricine mai are si rotile de Unimog si cele de 81/94): fa un sasiu simplu cu 2 axe blocate pe care sa pui rotile si aseaza-le pe o rampa la care ii maresti unghiul pana cand obiectul aluneca si cade. Comparativ, vei vedea care aluneca mai iute (unghi mai mic) si astel ai inca un factor care sa influenteze decizia de a le utiliza in teren.
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!
- dinutu
- gură spartă

Eu zic ca tot alea de 94' sunt mai bune... La performante... La aspect, rotile Unimogului arata mai bine si se potrivesc cu mai multe tipuri de vehicule, depinde ce vrei sa faci, eu cred ca tot alea de 94' sunt mai bune... Ti-am spus, depinde, eu avand ambele feluri de roti o sa fac cu schimbul, depinde pe ce teren pun Unimogul, dar daca ar fi sa aleg unul dintre ele, le-as alege pe cele de 94' Cui ii pasa mai mult de aspect, o sa aleaga rotile originale ale Mogului 
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
- george.andrei
- gură spartă

multumesc pt pareri, mai aman un pic achizitionarea acestor cauciucuri, poate le incerc si fizic la intrunire in Carol, Dinutzule sper ca vi cu ele, deci contez pe tine sa stii
!
profilul cauciucului nici pe mine nu ma "coafeaza" prea tare, ma gandesc ca e bun de folosit indoor pe suprafete curate fara praf sau nisis etc.
eu am cauciucuri de 81, unele mai uzate si unele noi, iar cele uzate sunt mai bune pt faptul ca: fiind moi se "muleaza" mai bine pe obstacol, singurul inconvenient este ca aluneca un pic mai mult pe janta, o sa rezolv cu putina plastelina pe marginea jentii, nu pun altceva sa nu "atace" cauciucul. Sper sa mearga.
as fi optat pt cauciucul de 94 baloon dar sunt extrem de rare si foarte scumpe. Am 2 bucati dar mai trebuie 2. Iar la banii pe care i-as dar pe doua mi-as lua 4 cauciucuri noi de Unimog. Ar fi mult mai avantajos.
pana una-alta, ne vedem la intrunire care puteti veni.
spor la construit!
profilul cauciucului nici pe mine nu ma "coafeaza" prea tare, ma gandesc ca e bun de folosit indoor pe suprafete curate fara praf sau nisis etc.
eu am cauciucuri de 81, unele mai uzate si unele noi, iar cele uzate sunt mai bune pt faptul ca: fiind moi se "muleaza" mai bine pe obstacol, singurul inconvenient este ca aluneca un pic mai mult pe janta, o sa rezolv cu putina plastelina pe marginea jentii, nu pun altceva sa nu "atace" cauciucul. Sper sa mearga.
as fi optat pt cauciucul de 94 baloon dar sunt extrem de rare si foarte scumpe. Am 2 bucati dar mai trebuie 2. Iar la banii pe care i-as dar pe doua mi-as lua 4 cauciucuri noi de Unimog. Ar fi mult mai avantajos.
pana una-alta, ne vedem la intrunire care puteti veni.
spor la construit!