Asociația Rolug

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ikarus
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 767
Membru din: Vin, 09 Ianuarie '09, ora 21:50
Localitate: Bukarest
Contact:

Asociația Rolug

Mesaj de ikarus » Dum, 23 Iunie '13, ora 20:41

Bună dragilor,Deschid o discuție nouă pe seama înființării unei baze legale pentru rolug, ca să nu spargem conversația anterioară. Mă refer în speță la mesajul lui paranoia:

[quote="paranoia"]Salutare,

M-am interesat in privinta infiintarii unui ONG, si dupa cum bine stiti totul se rezuma la bani: intre 2000 si 3000 Ron cu toate taxele si cu capital social( un salariu minim pe economie). Pretul de 2000-3000 este cu infiintare prin avocat, ca nu cred ca are nimeni timp sa ajunga la judecatorie (asa este procedura, este un mini proces). Ca un mic rezumat: trebuiesc 3 fondatori, un sediu social, cazier pentru cei 3 fondatori, si bani.

Daca mai are altcineva si alte idei pentru forma juridica, sa le expuna sau poate are cineva un prieten-avocat care sa ne coste mai putin.[/quote]După o mică căutare online, se pare că Ordonanța Gunernului 26/2000, cu privire la asociații și fundații, dictează ce avem de făcut mai departe și ce formă legală vom prinde. O variană care conține modificările ulterioare am gasit-o pe leageaz.net. În continuare mă voi referi la cele citite acolo. Vă recomand să citiți ordonanța, măcar articolele referitoare la asociație. De la 1 iulie 2013, salariul minim brut pe economie va fi de 800 de lei.Câteva puncte sensibile pe care le-am identificat:


Capitolul 2, Secțiunea 1 (articolele 4 - 14) este despre constituirea și înființarea de asociațiiArticolul 6, alin. 2f: patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie; Articolul 7, alin. 3.2: Înscrierea unei asociaţii folosind în denumirea sa cuvintele naţional sau român ori derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului.. Adică s-ar putea să fie puțin mai dificil cu "Romanian Lego Users Group"Capitolul 2, Secțiunea 2 (articolele 15 - 19) este despre constituirea și înființarea de fundațiiArticolul 15, alin. 2: Activul patrimonial iniţial al fundaţiei trebuie să includă bunuri în natură sau în numerar, â căror valoare totală să fie de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei.Articolul 20: Organele asociaţiei sunt:
adunarea generală;consiliul director;cenzorul sau, după caz, comisia de cenzori.Articolul 27, alin. 1.1: Cel puţin unul dintre cenzori trebuie să fie contabil autorizat sau expert contabil, în condiţiile legii.. Deși desemnarea unui cenzor este opțională pentru asociații cu mai puțin de 15 membri.

Deasemenea, consider ca sediul social ar trebui să fie in București, căci sunt cei mai mulți fani și companii aici. Apoi poate ar trebui să investigăm și pașii necesari pentru înregistrarea numelui la OSIM.
Pagina de Facebook a rolug

Cum se face o comandă pe Bricklink (actualizat 17/07/2011)

sugestii / plângeri, la mine! :)
consiliere matrimonială, la Adrian.

Avatar utilizator
Ikon
gură spartă
gură spartă
Mesaje: 257
Membru din: Mie, 30 Martie '11, ora 12:24
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Asociația Rolug

Mesaj de Ikon » Lun, 24 Iunie '13, ora 16:39

Felicitari ikarus pentru acest topic, chiar credeam ca ar fi cazul sa aprofundam discutia.
Nu are rost sa platim mii de lei la avocat. Ajung eu la judecatorie, am mai infiintat asociatii si stiu cum merg lucrurile. Statutul si actul constitutiv le putem scrie si noi. Iar taxele le putem imparti, nu?
Acum totul e sa gasim un sediu social, eventual acasa la cineva - eu m-as oferi cu mare placere dar am deja doua firme pe adresa mea roflol .
Classic Lego is the best!