Big Technic Car
- george.andrei
- gură spartă

Big Technic Car
sper sa va placa ultimul meu MOC, un autoturism foarte mare, avand urmatoarele caracteristici tehnice:
-dimensiuni: 43 cm L- 21cm l- 17 cm h.
-suspensii independente pe cele 4 roti.
-rotiile au dimensiunea : 68.8 x 36 (achizitionate la ultima comanda comuna, dirijata de Ikarus).
-se deschid: usile din fata, usile din spate, capota, portbagajul + trapa.
-modelul nu este motorizat PF dar are un motor fake V8, transmisia catre rotiile din spate facandu-se cu ajutorul unei cutii de viteze in 3 trepte. RPM-ul se poate vedea pe calculatorul de bord (modelul Lego 5206) montat in mijlocul bordului si legat la transmisie.
-la interior: 4 scaune + schimbatorul de viteze + volanul pe stanga (rotiile se manevreaza cu ajutorul acestuia)
Pana sa ajung la acest rezultat (dupa parerea mea destul de ok, intotdeauna e loc si de mai bine), aceasta masina a trecut prin mult transformari, in prima faza am facut caroseria, ulterior am facut capota, apoi sasiul, am incercat apoi 2 feluri de punti pentru partea din fata, puntea din spate o mai facusem si la alta masina si am ramas la aceea, mare chinuiala la a lega directia la volanul pe stanga nefolosind cardane (era foarte simplu, cu 2 cardane scapam de toata tevatura), in prima faza modelul a avut alte roti, cele de la quad bike Lego 8262, dar erau prea offroad si nu mi-au placut, pentru ca aveau jantele mai mici si talonul caucicului mare, erau cam inestetice pt modelul acesta.
sper sa va placa si astept pareri, critici, etc.
p.s. : am facut si un mic movie din care sper sa reiasa mai bine calitatile acesti masinute, voi pune in curand un link.
-dimensiuni: 43 cm L- 21cm l- 17 cm h.
-suspensii independente pe cele 4 roti.
-rotiile au dimensiunea : 68.8 x 36 (achizitionate la ultima comanda comuna, dirijata de Ikarus).
-se deschid: usile din fata, usile din spate, capota, portbagajul + trapa.
-modelul nu este motorizat PF dar are un motor fake V8, transmisia catre rotiile din spate facandu-se cu ajutorul unei cutii de viteze in 3 trepte. RPM-ul se poate vedea pe calculatorul de bord (modelul Lego 5206) montat in mijlocul bordului si legat la transmisie.
-la interior: 4 scaune + schimbatorul de viteze + volanul pe stanga (rotiile se manevreaza cu ajutorul acestuia)
Pana sa ajung la acest rezultat (dupa parerea mea destul de ok, intotdeauna e loc si de mai bine), aceasta masina a trecut prin mult transformari, in prima faza am facut caroseria, ulterior am facut capota, apoi sasiul, am incercat apoi 2 feluri de punti pentru partea din fata, puntea din spate o mai facusem si la alta masina si am ramas la aceea, mare chinuiala la a lega directia la volanul pe stanga nefolosind cardane (era foarte simplu, cu 2 cardane scapam de toata tevatura), in prima faza modelul a avut alte roti, cele de la quad bike Lego 8262, dar erau prea offroad si nu mi-au placut, pentru ca aveau jantele mai mici si talonul caucicului mare, erau cam inestetice pt modelul acesta.
sper sa va placa si astept pareri, critici, etc.
p.s. : am facut si un mic movie din care sper sa reiasa mai bine calitatile acesti masinute, voi pune in curand un link.
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0114.jpg (147.38 KiB) Vizualizat de 1505 ori
-
- Fotografie0113.jpg (159.32 KiB) Vizualizat de 1505 ori
-
- Fotografie0110.jpg (162.76 KiB) Vizualizat de 1505 ori
- george.andrei
- gură spartă

- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

Re: Big Technic Car
Suuuper!!
Ma bucur ca ai facut-o asa de functionala !! Imi plac detaliile, mai ales trapa si antena
! Are suspensii, usi fata-spate, capota, motor, ce mai! e ca o masina adevarata.
P.S. Daca poti si daca mai ai piese, poti sa mai lucrezi la coroserie! Stiu ca este technic, dar poti acele goluri
. Sincer, mie nu-mi prea place la nici un model technic ca e asa ,,gol''
(nici la #8070, nici 8285, desi aceste doua le detin, si iubesc technicul, nu-mi place ca ,,bate vantul'' prin modele roflol roflol ) . Stiu ca modele Technic se fac asa pt economia pieselor
Felicitari inca o data!
P.S. Daca poti si daca mai ai piese, poti sa mai lucrezi la coroserie! Stiu ca este technic, dar poti acele goluri
Felicitari inca o data!
- george.andrei
- gură spartă

ma bucur ca-ti place, am incercat sa-i fac cat mai mult functii, am mai renuntat la unele din lipsa de piese cum ar fi un motor PF M + batterry box, daca aveam aceste 2 "piese" ma gandeam sa-i fac deschidere electrica a usilor, nu era greu, mai puneam o cutie de viteze cu care sa pot comuta transmisia de la motorul PF catre cele 4 usi. Era o functie interesanta zic eu. (idee "imprumutata de la modelul L8070)
Am sa ma apuc in curand sa construiesc modelul si in Lego digital Designer, altfel nu-l pot demonta, pt ca o sa-mi pierd ideile si nu-mi va mai iesi la fel in cazul in care voi vrea sa-l reconstruiesc in viitor... iar pozele nu ma ajuta decat vreo 60% maxim, nu pot prinde orice detaliu.
Cam "bate vantul" prin modele tehnic dar totusi gandeste-te pe langa costuri, si la greutatea la care poate ajunge un model, nu l-am cantarit inca pe al meu dar cred ca are aproximativ 1.5kg. Iti dai seama daca as umple golurile ar iesi de 2 kg cel putin, iar la greutati prea mari, rotiile incep sa se incline spre interior, sasiul incepe sa flambeze, frecarea este din ce in ce mai accentuata si incep sa se toceasca piese si chiar sa cedeze. In special la un model radio-comandat.
Am sa ma apuc in curand sa construiesc modelul si in Lego digital Designer, altfel nu-l pot demonta, pt ca o sa-mi pierd ideile si nu-mi va mai iesi la fel in cazul in care voi vrea sa-l reconstruiesc in viitor... iar pozele nu ma ajuta decat vreo 60% maxim, nu pot prinde orice detaliu.
Cam "bate vantul" prin modele tehnic dar totusi gandeste-te pe langa costuri, si la greutatea la care poate ajunge un model, nu l-am cantarit inca pe al meu dar cred ca are aproximativ 1.5kg. Iti dai seama daca as umple golurile ar iesi de 2 kg cel putin, iar la greutati prea mari, rotiile incep sa se incline spre interior, sasiul incepe sa flambeze, frecarea este din ce in ce mai accentuata si incep sa se toceasca piese si chiar sa cedeze. In special la un model radio-comandat.
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
e ok.ba nu.e super ok!!desi "vantul" il dez-frumuseteaza(sa nu spun:il urateste) e fff fain.dar am o intrebare:se misca?fiindca din filmulet nu reiese
- george.andrei
- gură spartă

ms, asta e problema cu Technic-ul, multe gauri "de sobolan"
, oricum nu mai aveam piese negre sau gri ca sa acopar gaurile de la usi, dar cum modelul nu este final, mai aveam si de parerile voastre ca sa mai pot aduce imbunatatiri.
se misca, dar filmuletul i l-am facut in "garajul ei" si anume in vitrina, o sa o scot la o tura in balcon si ii voi face un filmulet mai bun, o sa-i vedeti acolo toate caracteristicile.
se misca, dar filmuletul i l-am facut in "garajul ei" si anume in vitrina, o sa o scot la o tura in balcon si ii voi face un filmulet mai bun, o sa-i vedeti acolo toate caracteristicile.
Imi plac creatiile proprii mai ales cele tehnice.
LEGO ORIGINAL LA PRETURI MICI: viewtopic.php?f=6&t=519
City hall i want you!
City hall i want you!
- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

Wow! De unde ai facut rost de acel vitezometru LEGO
?? Am vazut setul, dar sunt tare curios sa aflu de unde l-ai luat! De pre bricklik?
Care ca nici nu se vede
City hall i want you!
City hall i want you!
- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

- george.andrei
- gură spartă

si mie-mi place mult acel vitezometru, e foarte tare, in pachet vine exact asa ca in poza alaturata.
si l-am luat de pe ocazii, vi-l recomand pe vanzator cu toata increderea, e din arad, mai are 5 bucati, as mai vrea o bucata si eu, dar am nevoie de bugat mare pt comanda bricklink. Intrati pe acest link si mai departe sper ca va descurcati, daca nu, imi spuneti. Este cel mai ieftin de pe net pe care l-am gasit este 15 lei + taxe posta adica 7 lei ! Este nou, sigilat numai ca-i trebuie baterie noua, o gasiti mai peste tot si e 3 lei !
http://www.okazii.ro/catalog/55144392/l ... -5206.html
si l-am luat de pe ocazii, vi-l recomand pe vanzator cu toata increderea, e din arad, mai are 5 bucati, as mai vrea o bucata si eu, dar am nevoie de bugat mare pt comanda bricklink. Intrati pe acest link si mai departe sper ca va descurcati, daca nu, imi spuneti. Este cel mai ieftin de pe net pe care l-am gasit este 15 lei + taxe posta adica 7 lei ! Este nou, sigilat numai ca-i trebuie baterie noua, o gasiti mai peste tot si e 3 lei !
http://www.okazii.ro/catalog/55144392/l ... -5206.html
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0109.jpg (115.86 KiB) Vizualizat de 1469 ori
- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

Super! O sa mi-l iau! MERSI FOARTE MULT!!
Am totusi 2 intrebari :
- trebuie sa-mi fac cont pt. ca sa pot sa-l comand?
- e ceva gen licitatie, adica am vazut acolo ca se termina la ora 15:56, azi 25 iunie ; cum adica?!?!?
- trebuie sa-mi fac cont pt. ca sa pot sa-l comand?
- e ceva gen licitatie, adica am vazut acolo ca se termina la ora 15:56, azi 25 iunie ; cum adica?!?!?
Trebuie sa ai cont si daca sunt mai multi sa dai un pret.
Pt mai multe informatii uitate pe okazii
Pt mai multe informatii uitate pe okazii
City hall i want you!
City hall i want you!
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Eu am cumnparat acuma cateva minute,nu era prea scump,se termina adica "scoate" de pe site ... si pot sal puna iarasi ... doar ca asta nu e sigur ...
- george.andrei
- gură spartă

@N33: ai reusit sa comanzi vitezometrul? am uitat sa-ti spun ca trebuie sa-ti faci cont, dar e foarte simplu.
era o "vanzare la pret fix" nu trebuie sa licitezi, iar licitatia chiar daca expira, va aparea din nou cu valabilitate 30 de zile, vanzatorul poate bifa aceasta optiune din contul sau.
sper ca ai reusit, si ti-am spus, iti trebuie baterie, cea din vitezometru este consumata, sa nu te sperii si sa crezi ca nu merge,
p.s. : ai mare grija cand desfaci capacul de la baterie sa nu strici capacul.
era o "vanzare la pret fix" nu trebuie sa licitezi, iar licitatia chiar daca expira, va aparea din nou cu valabilitate 30 de zile, vanzatorul poate bifa aceasta optiune din contul sau.
sper ca ai reusit, si ti-am spus, iti trebuie baterie, cea din vitezometru este consumata, sa nu te sperii si sa crezi ca nu merge,
p.s. : ai mare grija cand desfaci capacul de la baterie sa nu strici capacul.