IMG_4523 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4525 by tamas lapsanszki, on FlickrFunctii: stabilizatoare, ridicare/coborare brat, freza se invarte si se misca pe brat
Cateva detalii
IMG_4526 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4527 by tamas lapsanszki, on FlickrAm scos placa turnanta cu mari eforturi
IMG_4528 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4529 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4530 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4531 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4532 by tamas lapsanszki, on FlickrDisjunctoarele pentru actuator si actionarea frezei
IMG_4533 by tamas lapsanszki, on FlickrI-am dat o mana de ajutor gravitatiei cu niste elastice non-LEGO
IMG_4535 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_4536 by tamas lapsanszki, on FlickrDin cauza unor limitari de natura LEGOistica n-am atins gradul de realism la care am sperat. Dar asta se intampla cand incerci sa reproduci un utilaj hidraulic cu roti dintate si axuri. Personal sunt multumit de proiect, fiindca am putut experimenta cu gearboxuri si gear-ratio. Toata sandramanda cu actuatorul si vinciul a fost o durere in zona perianala, fiindca nicicum nu reuseam sa conectez angrenajele. Se si vede in poze, o gramada de off-seturi cu half-beamuri de toate culorile. Ma deranjeaza ca n-am reusit sa acopar anumite parti, mai ales la contragreutate si actuator, dar am decis ca nu voi investi in paneluri si alte piese technic... pentru moment. Actionarea frezei si a actuatorului se poate motoriza cu un M ascuns discret in vehicul; vinciul se poate motoriza foarte simplu cu orice motor montat pe contragreutate/in locul contragreutatii. In ciuda marimii si greutatii, masinaria e chiar stabila.
Consider ca principalul defect al MODului (sau e deja MOc, cu atatea modificari?) este marimea extrema, care imi limiteaza optiunile in ce priveste stocarea/expunerea la 2 rafturi intr-un loc nepotrivit, langa usa (dau cu fata in el cand intru pe intuneric).
Aici un mic filmulet cu functiile. Vinciul este foarte incet din cauza angrenajului bazat pe un wormgear (sariel zice ca e 1:10.667) si un scripete mobil dublu, de aceea nu l-am filmat in actiune, dar se poate observa cum merge freza cand e ridicata si coborata in "sol"