Lego Minecraft
- mpatrascu
- comunicativ

Lego Minecraft
Aceasta este lumea Lego Minecraft pe care am construit-o impreuna cu copiii mei acum un an. Atunci aveam 2 seturi Minecraft (Ferma si Cutia de mesterit) si piese din alte cateva seturi. Baza era formata din 2 placi verzi si 2 placi albastre 32 x 32.
Intre timp am mai luat un set mic (Temnita), piese la bucata de la PAB Promenada si de la CleverToys si asteptam luna viitoare Mina si Prima noapte, asa ca am mutat totul pe o masa mai mare, cu 3 x 3 placi.
Am facut ceva experimente cu introducerea de leduri in piesele transparente si se potrivesc foarte bine, asa ca le vom folosi pentru torte si pentru lava. In final vor fi comandate de un Raspberry Pi sau de un Arduino daca voi avea timp si rabdare, dar oricum mai e destul pana acolo.
Intre timp am mai luat un set mic (Temnita), piese la bucata de la PAB Promenada si de la CleverToys si asteptam luna viitoare Mina si Prima noapte, asa ca am mutat totul pe o masa mai mare, cu 3 x 3 placi.
Am facut ceva experimente cu introducerea de leduri in piesele transparente si se potrivesc foarte bine, asa ca le vom folosi pentru torte si pentru lava. In final vor fi comandate de un Raspberry Pi sau de un Arduino daca voi avea timp si rabdare, dar oricum mai e destul pana acolo.
- mpatrascu
- comunicativ

Re: Lego Minecraft
Alte cateva poze
- iuliand
- gură spartă

- Judet: Constanta
Ce coincidenta, chiar azi si-a facut si fimiu o lume lego minecraft. Cu setul cu spawnerul si cateva piese din colectie si-a facut caverna, casa, gradina si un copacel. Apoi s-a jucat cateva ore cu Steve si cei doi zombie. Cu ocazia asta am realizat ca seturile minecraft sunt foarte jucabile daca copilul s-a jucat in prealabil putin minecraft si intelege universul jocului.
E frumos ce ati facut voi acolo si imi dau seama ca asta o sa va asigure multe ore de distractie.
Eu m-am ferit pana acum de seturile minecraft pt ca nu aveam chef sa mai cumpar o tema noua, dar dupa ce a aflat cpilul de la colegii de scoala, nu am mai avut scapare. Totusi sunt seturi bune cu mult continut de calitate.
E frumos ce ati facut voi acolo si imi dau seama ca asta o sa va asigure multe ore de distractie.
Eu m-am ferit pana acum de seturile minecraft pt ca nu aveam chef sa mai cumpar o tema noua, dar dupa ce a aflat cpilul de la colegii de scoala, nu am mai avut scapare. Totusi sunt seturi bune cu mult continut de calitate.
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
Din cate vad eu sunt foarte usor de extins aceste seturi cu niste seturi basic, PaB etc
- talex
- gură spartă

Total de acord!lapsanszkitamas scrie:Din cate vad eu sunt foarte usor de extins aceste seturi cu niste seturi basic, PaB etc
Arata haios ce ati constuit acolo
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal
- mpatrascu
- comunicativ

@iuliand: Pentru noi Minecraft e tema preferata acum. Adica pentru mine si baiat, fata prefera Friends si la un moment dat o voi ajuta si pe ea sa isi puna toate seturile impreuna pe o masa mai mare. Dar se joaca amandoi cu figurinele, inventeaza o gramada de aventuri si am incercat sa facem si filmulete stop motion. Cel de Halloween e postat la Focul de tabara, dar am mai facut cateva sute de fotografii, poate mai reusim sa incropim ceva.
@lapsanszkitamas & @talex: asta este farmecul Minecraft, nu ai nevoie de piese speciale, cel mai bine se preteaza caramizile clasice. Cred ca pe masa aia oricum sunt minim 30% piese din alte seturi.
Intre timp am luat de la PAB caramizi dark bley si de la CleverToys caramizi reddish brown, dar astea sunt singurele chestii utile pe care le-am gasit si preturile sunt destul de mari. Cand am vazut ca din aproape 100 de caramizi 2x6 am facut o gramajoara nu foarte mare, m-am ingrozit gandindu-ma cat m-ar costa sa fac un munte adevarat in care sa "ascund" mina.
Asa ca din cand in cand ma uit pe bricklink dupa vanzatori care au cantitati mari de caramizi reddish brown, light si dark bley si care mai au si transport ieftin in Ro.
Mai am mult pana ajung sa construiesc ceva de genul asta: http://www.eurobricks.com/forum/index.p ... pic=107129

@lapsanszkitamas & @talex: asta este farmecul Minecraft, nu ai nevoie de piese speciale, cel mai bine se preteaza caramizile clasice. Cred ca pe masa aia oricum sunt minim 30% piese din alte seturi.
Intre timp am luat de la PAB caramizi dark bley si de la CleverToys caramizi reddish brown, dar astea sunt singurele chestii utile pe care le-am gasit si preturile sunt destul de mari. Cand am vazut ca din aproape 100 de caramizi 2x6 am facut o gramajoara nu foarte mare, m-am ingrozit gandindu-ma cat m-ar costa sa fac un munte adevarat in care sa "ascund" mina.
Asa ca din cand in cand ma uit pe bricklink dupa vanzatori care au cantitati mari de caramizi reddish brown, light si dark bley si care mai au si transport ieftin in Ro.
Mai am mult pana ajung sa construiesc ceva de genul asta: http://www.eurobricks.com/forum/index.p ... pic=107129

- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
Nu pot decat sa iti urez mult succes la realizarea unui MOC mai bun decat cel de pe EB
Pentru inspiratie, iti recomand canalul lui Jangbricks, are si el un coltisor cu minecraft, foarte fain executat. Poate "imprumuti" niste idei sau tehnici de la el 
- mpatrascu
- comunicativ

Merci, asa masiv nu cred ca va fi MOC-ul meu, dar daca imi iese bine iluminarea cu leduri va avea farmecul lui.
La Jangbricks am vazut cateva idei interesante si niste constructii impresionante, dar il banuiesc ca are fabrica lui de piese:)
La Jangbricks am vazut cateva idei interesante si niste constructii impresionante, dar il banuiesc ca are fabrica lui de piese:)
- mpatrascu
- comunicativ

Fratii Steve au primit un Raspberry Pi zero, un computer mic si destul de puternic, care a costat mai putin decat o minifigurina.
- iuliand
- gură spartă

Ce intentii ai cu Pi-ul? Sa-i faci carcasa din lego? 
- mpatrascu
- comunicativ

Pi-ul ala ar trebui sa comande macar niste lumini in lumea Minecraft.
Carcasa tocmai i-am facut una de proba din piese lego, dar nu are legatura cu tema asta. Dimensiunea partii esentiale, care adaposteste Pi-ul, e 6 x 9 cu inaltime de 1 + 2/3. Ne-am jucat si am facut un soi de masinuta pe baza ei
Carcasa tocmai i-am facut una de proba din piese lego, dar nu are legatura cu tema asta. Dimensiunea partii esentiale, care adaposteste Pi-ul, e 6 x 9 cu inaltime de 1 + 2/3. Ne-am jucat si am facut un soi de masinuta pe baza ei
- iuliand
- gură spartă

lol! l-ati facut mobil...