LEGO CITY Fire Dept.

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

LEGO CITY Fire Dept.

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 29 Iunie '15, ora 17:52

Din lipsa de timp n-am apucat sa-i fac poze si sa-l postez aici inainte de expoul de la Cluj, asa ca il postez acum. Poze putine, din pacate. Oricum, cine poate, la UC:P poate vedea creatia LIVE.
Cum v-am obisnuit deja (pardon, v-am plictisit deja), imi place mult tema CITY Fire. Detin 7208ul si 60000 +sute de piese "pompieresti" (furtunuri, hose reel, piese rosii si albe, unele cu sticker, "girofaruri", minifigurine etc). Acest MOC se inscrie in stilul meu, nu face exceptie roflol
ImagineIMG_3959 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_3961 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_3960 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_3958 by tamas lapsanszki, on Flickr
Vehiculul din fata-dreapta este o autoutilitara echipata cu roti pentru a merge pe sine. In spate are un ansamblu de piese cu care se poate cupla la alte vehicule feroviare cu carlig (adica 060DAul lui N33 si drezina mea). Poate ajunge acolo unde nu pot ajunge autospecialele standard sau drezinele. In sptele autoutilitarei este drezina pompierilor. Micuta, compacta, doar cu strictul necesar: o cabina cu loc pentru echipaj, o pompa de apa, cateva unelte si o platforma aeriana. La stanga drezinei este omniprezentul-vesnicul 4x4 pick-up cu remorca. Pnaurile din spate sunt mai in exterior decat cele din fata pentru a mima stilul americanez. Remorca este o motopompa simpla. Mai in fata este motocicleta. Din pacate, cele 2 piese care alcatuiesc "baza" nu permit o MOCuire serioasa, asa ca seamana cu 60000. La dreapta motocicletei pluteste pe "asfaltul" textil al mesei salupa. Un fel de Rigid Hull Inflatable Boat, dar propulsat de o elice externa ca un airboat. Echipamente specifice +furtun pentru incendii mici. In spatele salupei este buldozerul. M-am intrebat de cateva ori ce ar face pompierii cu un buldozer. Chiar daca pare ciudat, un astfel de vehiucl poate fi foarte folositor. Datorita senilelor, poate circula pe teren noroios, inaccesibil vehiculelor cu roti. Are putere mare, poate trage alte vehicule sau lucruri. In plus, lama ii permite sa mute obstacole sau sa curete locurile interventiilor (ramasite din casele carbonizate, epavele dina ccidente rutiere etc). Concurent la Revolutia SW, Tiller Ladderul este cel mai mare vehicul al acestui departament. Moda in arhitectura este construirea de cladiri mari. Pentru a avea acces la etajele superioare ale acestor cladiri, pompierii au nevoie de scari lungi. De la o anumita lungime, scarile nu incap pe un sasiu "normal", asa au aparut tiller ladder: cap tractor si remorca cuplate permanent, cu 2 osii dirijabile. Capul tractor are spatiu pentru echipaj (2 minifigurine, 3 fara echipament), o pompa si cateva scule. Remorca are propriul motor care actioneaza sistemele hidraulice, compresorul si pompa de apa (da, si remorca are pompa). Dupa modelul americanez, tillerul duce de toate: apa si spuma retardanta in rezervor, scule de descarcerare, rezervoare de aer etc. Lungimea scarii este de 3 piese (cea mai lunga scara din tema CITY), cred ca ajunge pana la ultimul etaj al oricarui modular. Ultimul vehicul reprezinta un Mercedes Benz Actross cu un centru mobil de comanda. CC este ca un container, in pozele postate de bricky il vedeti "descarcat". Actrossul e un tribut, daca pot sa-i spun asa, pentru concursul de TT. Asa imi imaginez eu un TT, asa l-as face daca m-ar interesa Technic
Cladirea este mai mult sau mai putin inspirata de 7208. Nu prea ma pricep la construit cladiri :|

PS: +1 pentru Marea MOCuiala. sau sa zic +9? roflol
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

talex
gură spartă
gură spartă

Re: LEGO CITY Fire Dept.

Mesaj de talex » Lun, 29 Iunie '15, ora 18:23

Faina colectie / detaliata prezentare! :D
Chiar exista senilate in dotarea pompierilor, ba chair senilate-amfibie, am vazut un video cu una in actiune.

PS. am un prieten cu care cred ca te-ai intelege de minune (daca ar decide si el sa fie activ aici...) http://prntscr.com/6quia0
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 30 Iunie '15, ora 01:43

Trimite-i linkul cu acest topic, poate prinde curaj :D
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

furnica98
guraliv
guraliv
Judet: Maramures

Mesaj de furnica98 » Vin, 03 Iulie '15, ora 11:32

arate super se vede ca ai lucrat ceva la vehicule
si eu am statia asta de pompieri din pacate nu am toate piesele asa ca am moc-uit din ea un magazin:)
o sa-l postez cand o sa am baterii la camera :)
PS:ford-ul mustang tot din setu` asta l-am creat

david03
guraliv
guraliv

Mesaj de david03 » Mie, 29 Iulie '15, ora 13:29

Arata foarte original si chiar cred ca e stilul tau.
Best life with Lego!!!Don't try to change this lifestyle!!! :D