Cum v-am obisnuit deja (pardon, v-am plictisit deja), imi place mult tema CITY Fire. Detin 7208ul si 60000 +sute de piese "pompieresti" (furtunuri, hose reel, piese rosii si albe, unele cu sticker, "girofaruri", minifigurine etc). Acest MOC se inscrie in stilul meu, nu face exceptie roflol
IMG_3959 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_3961 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_3960 by tamas lapsanszki, on Flickr
IMG_3958 by tamas lapsanszki, on FlickrVehiculul din fata-dreapta este o autoutilitara echipata cu roti pentru a merge pe sine. In spate are un ansamblu de piese cu care se poate cupla la alte vehicule feroviare cu carlig (adica 060DAul lui N33 si drezina mea). Poate ajunge acolo unde nu pot ajunge autospecialele standard sau drezinele. In sptele autoutilitarei este drezina pompierilor. Micuta, compacta, doar cu strictul necesar: o cabina cu loc pentru echipaj, o pompa de apa, cateva unelte si o platforma aeriana. La stanga drezinei este omniprezentul-vesnicul 4x4 pick-up cu remorca. Pnaurile din spate sunt mai in exterior decat cele din fata pentru a mima stilul americanez. Remorca este o motopompa simpla. Mai in fata este motocicleta. Din pacate, cele 2 piese care alcatuiesc "baza" nu permit o MOCuire serioasa, asa ca seamana cu 60000. La dreapta motocicletei pluteste pe "asfaltul" textil al mesei salupa. Un fel de Rigid Hull Inflatable Boat, dar propulsat de o elice externa ca un airboat. Echipamente specifice +furtun pentru incendii mici. In spatele salupei este buldozerul. M-am intrebat de cateva ori ce ar face pompierii cu un buldozer. Chiar daca pare ciudat, un astfel de vehiucl poate fi foarte folositor. Datorita senilelor, poate circula pe teren noroios, inaccesibil vehiculelor cu roti. Are putere mare, poate trage alte vehicule sau lucruri. In plus, lama ii permite sa mute obstacole sau sa curete locurile interventiilor (ramasite din casele carbonizate, epavele dina ccidente rutiere etc). Concurent la Revolutia SW, Tiller Ladderul este cel mai mare vehicul al acestui departament. Moda in arhitectura este construirea de cladiri mari. Pentru a avea acces la etajele superioare ale acestor cladiri, pompierii au nevoie de scari lungi. De la o anumita lungime, scarile nu incap pe un sasiu "normal", asa au aparut tiller ladder: cap tractor si remorca cuplate permanent, cu 2 osii dirijabile. Capul tractor are spatiu pentru echipaj (2 minifigurine, 3 fara echipament), o pompa si cateva scule. Remorca are propriul motor care actioneaza sistemele hidraulice, compresorul si pompa de apa (da, si remorca are pompa). Dupa modelul americanez, tillerul duce de toate: apa si spuma retardanta in rezervor, scule de descarcerare, rezervoare de aer etc. Lungimea scarii este de 3 piese (cea mai lunga scara din tema CITY), cred ca ajunge pana la ultimul etaj al oricarui modular. Ultimul vehicul reprezinta un Mercedes Benz Actross cu un centru mobil de comanda. CC este ca un container, in pozele postate de bricky il vedeti "descarcat". Actrossul e un tribut, daca pot sa-i spun asa, pentru concursul de TT. Asa imi imaginez eu un TT, asa l-as face daca m-ar interesa Technic
Cladirea este mai mult sau mai putin inspirata de 7208. Nu prea ma pricep la construit cladiri :|
PS: +1 pentru Marea MOCuiala. sau sa zic +9? roflol