Mad Max: De(Con)struction Crew

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mad Max: De(Con)struction Crew

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 25 Iunie '15, ora 10:38

Imediat ce am ajuns acasa de la Cluj, am inspectat "prada de razboi", aka tona de piese primite de la Billund. Am constatat cu stupoare ca aveam mai multe piese decat atunci cand am plecat de acasa (in contextul in care am lasat la Cluj cel mai mare si complex MOC pe care l-am facut vreodata). Si ce sa fac eu cu atatea piese ciudate? Pai nimic altceva decat un al doilea exponat! Si asa s-a nascut MOCul asta. E un fel de Mad Max meets Chima, amestecate cu piesele primite. Am incercat sa respect tema expozitiei (constructia, aici decontructia) prin rolul vehiculelor, dar am fost atent sa pastrez "gustul" Mad Max: vehicule cu schema de vopsire indoielnica, blindaj si sisteme de protectie, armament si tot felul de idei ciudate preluate de la alti MOCeri, John Deere Drive Green, World of Tanks etc. Asa sa nascut abominatia urmatoare :D

"Piece of resistance" este partea principala a MOCului: Armored Wrecker of Doom
E vorba de un tanc modificat intr-o macara, avand caracteristicile ambelor vehicule. Partea de baza este progenitura unui T26E4 SuperPershing si Panzer III ausf J (Top Gun, High Caliber - SerB pls nerf roflol ), turela fiind o combinatie de T136 (Turela tancului T29), 8.8cm KwK 36 L/56 si Challenger 2/M1A2 Abrams/Leopard 2A4. Un tanc modificat de nestiutori, de aceea se pot observa greseli de design fatale, cum ar fi:
  • soferul sta in spatele unui geam, in partea de jos=0 blindaj
  • bratul macaralei este amplasat in dreptul cupolei comandantului, limitandu-i vizibilitatea
  • aruncatorul de flacari din turela este foarte aproape de teava tunului, cand este folosit poate incalzi si deteriora teava
ImagineIMG_4091 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4092 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4094 by tamas lapsanszki, on Flickr

Earth Mover of Doom
Cel de-al doilea vehicul este o fosta basculanta miniera, modificata cu o bena mai mica dar cu echipament de excavare si rezervor mai mare. Evident, ca si la macara, si aici am adaugat modificari militaresti: grilajul de la geam, turela, lame etc. M-a inspirat foarte mult Doobi (IDF CAT D9).
ImagineIMG_4095 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4096 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4097 by tamas lapsanszki, on Flickr

Celalalte 3 "masinute" sunt pentru roluri secundare: transport de marfa si personal, patrularea si apararea teritoriului si cel mai important rol, folosirea pieselor roflol roflol
Acesta initial a fost un tricilu, dar n-arata prea bine, asa ca a devenit un fel de john Deere Gator. Are 2 rachete TOW (asemanatoare celor de pe tanc) si o bena micuta pentru a transporta ustensile si alte bunuri
ImagineIMG_4099 by tamas lapsanszki, on Flickr
There's no Mad Max without a nice car! Aka, cum sa folosesti 5 chei franceze intr-un singur MOC
ImagineIMG_4102 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4103 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4104 by tamas lapsanszki, on Flickr
ATV of Doom
ImagineIMG_4105 by tamas lapsanszki, on Flickr
ImagineIMG_4106 by tamas lapsanszki, on Flickr

Stiu sigur ca cel putin unei persoane ii va placea (am dreptate, iuliand?), sper sa va placa si voua :D
Ultima oară modificat Joi, 25 Iunie '15, ora 23:29 de către lapsanszkitamas, modificat 1 dată în total.
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

talex
gură spartă
gură spartă

Re: Mad Max: Construction Crew

Mesaj de talex » Joi, 25 Iunie '15, ora 15:08

Mai adauga o persoana pe lista, foarte tari! :D
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Joi, 25 Iunie '15, ora 16:42

Lol! hai ca m-am amuzat copios citind descrierile.
Deci tancul ala e absolut genial! Isi foloseste macaraua ca se ridice peste fortificatii si obstacole... (asta ca sa continui in stilul "mad" al moc-ului :P )
Imi place folosirea cheilor franceze. Asta e o realizare demna de iron builder... :D

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 25 Iunie '15, ora 18:44

iuliand scrie:Imi place folosirea cheilor franceze. Asta e o realizare demna de iron builder
Am invatat de la cel mai bun ;)

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Joi, 25 Iunie '15, ora 22:09

N-ar trebui sa fie destruction crew? :)) Masina cu cheile e bestiala, mai ales partea din spate.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Joi, 25 Iunie '15, ora 23:27

vitreolum scrie:Masina cu cheile e bestiala
Yay, vitreolum-senpai noticed me! :0 Teoretic ar putea fi destruction crew, dar inca n-am pus mana pe bila de demolare lansata in noua linie LEGO CITY Demolition, asa ca trebuie sa ma multumesc cu atat. Totusi, wreckerul ar putea demola cu usurinta structuri din lemn sau metale subtiri, iar earth moverul isi poate folosi ambele cupe pentru a darama pereti si garduri. Hmmm, de fapt, nu-i o idee asa de rea...

PS: edited ;) mersi de pont

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Re: Mad Max: De(Con)struction Crew

Mesaj de braker23 » Vin, 26 Iunie '15, ora 11:48

Tamas, m-ai impresionat, bravo! Sunt chiar bestiale masinariile tale, imi place enorm stilul asta, sper sa pot face asa ceva din Technic, pe viitor ;)

Timotei
gură spartă
gură spartă
Judet: Iasi

Re: Mad Max: De(Con)struction Crew

Mesaj de Timotei » Vin, 26 Iunie '15, ora 11:55

-