Leibstandarte SS "Adolf Hitler" - Bfw StuG III ausf. A

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Leibstandarte SS "Adolf Hitler" - Bfw StuG III ausf. A

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 30 Ianuarie '15, ora 11:53

ATENTIE! Urmatoarea descriere contine informatii istorice. Cine este alergic la adevarul istoric mai bine sa nu citeasca descrierea!

In sfarsit am timp sa postez cel mai recent MOC. Este un Sturmgeschutz III ausfuhrung A (primul model fabricat in masa-50 buc) cu echipament de comanda (antene radio). Fiindca este un model A l-am "plasat" garzii de corp a lui Hitler, Leibstandarte SS "Adolf Hitler", care mai tarziu a devenit elita fortelor armate germane, I. SS Panzerdivision (Waffen SS). Am ales aceasta unitate deoarece a participat la ocuparea Poloniei si a Frantei cu aceste autotunuri (inainte de a deveni diviziune de elita). Nu aprob crimele de razboi comise de aceasta unitate dar adevarul istoric e adevar, indiferent ca ne place sau nu (aviz "alergicilor")
MOCul este aproximativ la scara 1:20 (cam cu 50% mai mare decat minifig scale), am incercat sa imit pe cat se poate modelul original, insa cum bine stiti, la aceasta scara, piesele nu permit prea multa flexibilitate. Ceea ce poate nu este 100% exact sunt acele placi laterale, numite Schurtzen (adica fusta). Potrivit wikipedia, aceste placi au fost instalate din fabrica doar la modelele tarzii, vehiculele care erau deja pe campul de lupta le-au primit in timpul reviziilor (pe campul de lupta). In plus am adaugat cupola comandantului, adaugata ulterior (la fel ca in cazul "fustei", s-a constatat necesitatea acesteia pe campul de lupta)
Voi posta cateva poze din War Thunder pentru comparatie.

Imagineshot 2015.01.06 13.38.40 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3607 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Imagineshot 2015.01.06 13.38.55 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3609 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Imagineshot 2015.01.06 13.32.35 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3610 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Imagineshot 2015.01.06 13.38.44 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3611 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3612 by LapsanszkiTamas, on Flickr

"Fusta" se monteaza forte usor, si, cam ca in cazul placilor montate pe cmapul de lupta, cade relativ usor. Dinadins l-am facut asa :D O chestie care mi-a placut foarte mult este ca Alkett a construit sasiul+rotile simetric, iar printr-o intamplare stranie, pozitia rotilor relativa este exacta (return rollers-roadwheels)
ImagineIMG_3619 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Imagineshot 2015.01.06 13.38.47 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3615 by LapsanszkiTamas, on Flickr
Imagineshot 2015.01.06 13.38.51 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3616 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Superstructura a fost o adevarata provocare, eu simt ca mi-am atins scopul de a reprezenta cat de cat exact autotunul
Imagineshot 2015.01.06 13.39.01 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3620 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Bonus 7.5cm StuK 40 L/43
Imagine7.5 cm StuK 40 L/43 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineIMG_3622 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Urmeaza candva sa postez si modificarea substantiala pe care i-am facut-o. Va las o mica intrebare introductiva: ce faci cu o blindata al carei tun a fost grav avariat?
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: Leibstandarte SS "Adolf Hitler" - Bfw StuG III ausf. A

Mesaj de iuliand » Vin, 30 Ianuarie '15, ora 22:52

Foarte fain. Mie imi plac tancurile asa ca MOC-ul asta ma unge drept la suflet. Ar fi fost super fain daca reuseai sa o faci pe toata cu piese dark-gray. Dar merge si asa, zici ca e camuflaj :)
Cred ca arata mai bine daca renunti la "coarnele" negre de deasupra.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 31 Ianuarie '15, ora 12:30

Mersi. Coloritul e cum e datorita trisomiei 24 (sindromul papagalului); eu sunt multumit ca am reusit sa lucrez doar cu gri si negru, fara alte culori stridente roflol roflol Problema este lipsa pieselor in anumite culori, dar ,cu timpul, se va rezolva si aceasta situatie. In legatura cu coarnele, azi incerc sa postez modificarea. Intradevar arata super fara coarne. Eu le-am adaugat pentru ca mi se parea cam "chel".

Ce as mai schimba cu mare placere sunt senilele. Cele mai potrivite senile pentru blindatele naziste pana in 1943 (ante-Panther, Tiger) ar fi acele lanturi technic extrem de rare si scumpe sau cele fabricate de brickarms
Imagine

Urmatoarea blindata va fi ori M4, ori Tiger I. Dar asta mai tarziu, deocamdata vreau sa ma axez pe alte proiecte

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Sâm, 31 Ianuarie '15, ora 15:09

Destul de fain,dar lipsa de SNOT,tile si detalii mici o fac cam simpla.Lantul ala sau roata aia mica sunt bune,dar de exemplu pe pozele din joc apar si trape sau chestiile alea unde se leaga lantul,daca vor sa traga tancul (stiu ca este un assault gun).

Daca iti trebuie lant sa-mi spui ca am acasa,poate ca nu ar fi deajuns pentru ambele senile,dar macar poti sa incerci.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 31 Ianuarie '15, ora 23:35

Chestia e ca la scara asta, unele detalii sunt extrem de dificil de imitat (gaurile pentru carlig etc). La marimi mai mari e mult mia Ok (vezi Tiger I XL by Sariel). Acum lucreaza si el la un Konig Tiger la scara redusa, deocamdata detaliile sunt relativ putine (stiu sigur ca doar de aproape 1 luna sunt eu insumi comandant de Tiger II).

@iulian intarzie pozele, si din pacate, sunt facute cu telefonul :( Dar macar arata fain

tonicodrea
gură spartă
gură spartă

Mesaj de tonicodrea » Mar, 03 Februarie '15, ora 18:27

Wow! Foarte reusit! Nu am nimic de comentat, mai putin faptul ca unele piese gri nu sunt de aceasi nuanta, dar cred ca te-au limitat piesele, se intampla multora. Superb moc!

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă

Mesaj de lapsanszkitamas » Sâm, 07 Februarie '15, ora 00:01

Dragii mei, pentru voi, orice... @iulian special pentru tine, StuG III ausf A, 7,5cm StuK 36 L/24 +cupola, schurtzen, Maschinengewehr 34
ImagineBased on a friend's idea i have modified the assault gun to a rather simple, mainstream fighting standard unit with the adequate battlefield modifications (side skirts, cupola and Maschinengewehr) by LapsanszkiTamas, on Flickr
Imagine2015-01-31 13.03.01 by LapsanszkiTamas, on Flickr
Imagine2015-01-31 13.02.51 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Repet: ce faci cu un TAs al carui tun a fost avariat in lupta? Simplu, il transformi in ceva folositor: un vehicul de salvare si inginerie militara. Cam asa ceva s-a intamplat cu "faimosul" Bergetiger
Imagine2015-01-31 13.00.31 by LapsanszkiTamas, on Flickr
Imagine2015-01-31 13.00.16 by LapsanszkiTamas, on Flickr
ImagineWhat do you do to an assault gun whose gun has been knoccked out? You turn it into a recovery/engineer vehicle. Kinda what happened with the so called Bergetiger by LapsanszkiTamas, on Flickr
Imagine2015-01-31 13.00.58 by LapsanszkiTamas, on Flickr

Cu toata parerea de rau, poze cu telefonul. Acumulatorii camerei si-au dat duhul (definitiv, i-am incarcat 72 ore consecutiv pentru a face pozele si nimic).

Behind the scenes: cate roti am folosit pentru sasiul de Panzer III/StuG III
ImagineThe amount of slick tires used... IS OVER 9000!!! by LapsanszkiTamas, on Flickr