Combat Engineers' Corps: Heavy Recovery and Repair

Scrie răspuns
lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Combat Engineers' Corps: Heavy Recovery and Repair

Mesaj de lapsanszkitamas » Mie, 10 Septembrie '14, ora 13:07

Din lipsa de piese, timp si chef am transformat sasiul MBT X002 (sasiul experimental nr 2) intr-un ARV (Armored Recovery Vehicle). Inca de la inceput am vrut sa fac mai multe variante ale MBTului, printre care si acesta. Uita ca pana la urma cu acetsa am inceput. Am lucrat la detalii, insa m-am concentrat mai mult pe testarea suspensiei si descoperirea eventualelor greutati. (mentionez ca astept comanda BL cu piesele pentru MBTul final)
Iata cateva descoperiri:
  • Senilele tensionate indoiesc axurile -> se blocheaza pe rotile dintate
  • Senilele netensionat cad de pe rotile dintate
  • --Concluzie: Rotile dintate trebuie ajutate cu 2x2 round plate w/ axle hole
  • Suspensia trebuie sa fie tare (apropape imobila) in stadiul de sasiu, pentru ca la terminarea MBTului greutatea va fi considerabil mai mare decat in stadiul de sasiu (astfel de creatii sunt mult mai grele decat cele 100% technic)
  • Pentru ca senilele sa fie independente, axele care poarta rotile dintate trebuie "ancorate" pentru a preveni pivotarea in jurul axei verticale
  • Bratele suspensiei trebuie orientate cu roadwheelurile in directia inainte
  • Uneori trebuie facute sacrificii in raportul functionalitate-estetica
Poate nu e cine stie ce, insa mi-am atins scopul cu aceasta creatie, si anume acela de a invata.

Pentru a nu fi "singur", am facut si un camion inspirat de MANul armatei germane (Bergepanzer Bison... cred). Ideea acestui ARV ar fi ca poate sa scoata tancurile din zona de conflict si sa le repare pe loc. Macaraua este capabila de a ridica un motor, sau chiar turela tancului

Din nou, poze cu telefonul... scuze :( Nu inteleg de ce dar forumul taie din poze. Daca vreti sa le vedeti intregi dati click pe ele cu rotita de la soarece
Imagine'
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Lanturile fac parte din echipamentul ARVului. Lama de buldozer este folosita nu doar in activitatea de buldozer militar, ci si pentru a asigura vehiculului stabilitate
Imagine
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

blue65
comunicativ
comunicativ

Re: Combat Engineers' Corps: Heavy Recovery and Repair

Mesaj de blue65 » Lun, 30 Martie '15, ora 00:02

Interesant

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Re: Combat Engineers' Corps: Heavy Recovery and Repair

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 30 Martie '15, ora 15:31

Daca spemzi forumul cu astfel de mesaje doar pentru a avea cele 60 necesare pentru inscriere, mai bine nu. Spune ceva folositor comunitatii. Elaboreaza, de ce interesant?
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook